Vrolijke kinderzonnebrillen

Vrolijke kinderzonnebrillen

Geschreven op 23/05/2017

Vrijwel alle ouders dragen een zonnebril in de zomer, maar vaak lopen de kinderen er zonder zonnebril naast. Zonder zonnebril naar buiten gaan bij felle zon, kan nochtans schadelijk zijn voor kinderogen. De ooglens van een kind is namelijk veel helderder en de pupillen van kinderen zijn wijder en groter dan die van volwassenen. Hierdoor valt er meer schadelijk UV-licht in het oog.

Sommige mensen denken dat een petje of zonnehoed net zo goed UV-stralen tegenhoudt als een zonnebril. Dit is niet waar. Een petje houdt voor een groot deel de directe UV-stralen van bovenaf tegen, maar UV weerkaatst ook op de omgeving en daartegen beschermt een petje helaas niet. Vooral op het strand en aan het zwembad is er veel UV-reflectie.

Gelukkig bestaan er ook voor kinderen vele stoere zonnebrillen in alle maten en kleuren! Zo kan je bij Optiek Van Gorp de kinderzonnebrillen van Ray-Ban, Julbo, Superdry, Esprit en Nike passen. Ook voor baby'tjes jonger dan zes maanden zijn er aangepaste zonnebrillen te verkrijgen. Ook voor kids zijn er zonnebrillen op brilsterkte te verkrijgen!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips