Veilig op reis met onze vakantiecheck

Veilig op reis met onze vakantiecheck

Geschreven op 30/06/2017

De autovakantie is, nog steeds superpopulair! Favoriete bestemmingen zijn nog altijd Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Het grootste deel van deze groep vakantiegangers rijdt 3 tot 10 uur naar de vakantiebestemming en 12 procent is zelfs langer dan 15 uur onderweg.

Wat veel bestuurders niet weten is dat een reservebril of –lenzen in het dashboardkastje in veel van deze Europese landen verplicht is. Kom zonder afspraak bij ons langs voor en gratis vakantiecheck-up van uw ogen, (reserve)bril of lenzen.

Zicht is een belangrijke voorwaarde voor een veilige reis. Veel mensen zijn zich niet bewust dat goed zicht in de auto de veiligheid tijdens hun rit verhoogt. De auto krijgt een extra beurt voor vertrek. Ruitenwissers worden vervangen en ramen worden extra grondig schoongemaakt. Spiegels worden gereinigd en gesteld. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat de ogen de belangrijkste factor zijn voor een veilige tocht.

Want, wat nu als je jouw bril of lenzen op vakantie kwijtraakt of beschadigt? Dan kom je er vaak achter dat er voor het vertrek niet is gedacht aan een reserve set. In Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk is een reserve set verplicht en worden dan ook regelmatig boetes uitgedeeld voor het ontbreken ervan. Ga jij nog op vakantie?

Met onze vakantiecheck van je ogen, bril(len) of lenzen gaat je optimaal voorbereid en veilig op reis, ook tijdens de herfst- en wintervakantie. Kom voor je vertrekt nog even langs.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips