Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Nieuwe maandlens: Alcon Total30

Nieuwe maandlens: Alcon Total30

Geschreven op 24/01/2022

Alcon Total30

Het gevoel van niets

We starten 2022 met de introductie van een nieuwe maandelijks vervangende contactlens.

Alcon - ook gekend voor hun uiterst fijne daglenzen - ontworpen een nieuwe lens: TOTAL30®. Bent je op zoek naar een maandlens met gloednieuwe, innovatieve technologie? Interesse in een contactlens die niet droog gaan aanvoelen tegen het einde van de maand aan? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de gloednieuwe Total30 maandlens van Alcon .

De grootste innovatie in Total30 is het Celligent-ontwerp . Elk oogoppervlak bestaat uit speciale cellen die een gelachtige structuur creëren. Het oppervlak van Total30 is precies zo ontworpen om die speciale cellen na te bootsen. Omdat het lensoppervlak net als jouw hoornvliescellen is ontworpen, duwt het externe items zoals lipiden en bacteriën weg. Zo blijven je contacten de hele maand gezond!

Watergradiënttechnologie houdt Total30 vochtig

Alcon introduceerde de Water Gradient-technologie al eerder in hun untra comfortabele daglens Dailies Total1. Dit is een uniek lensontwerp dat helpt om water in de randen van de contactlens te trekken, zodat de lens de hele dag vochtig blijft. In de nieuwe Total30 heeft Alcon de Water Gradient-technologie verbeterd, zodat deze de hele maand meegaat. 

Wat is het verschil tussen Total30 en Dailies Total1?

De Alcon's Dailies Total1 beschikt ook over de Water Gradient-technologie. Hoewel beide contactlenzen dezelfde technologie bevatten en vergelijkbare namen hebben, zijn ze eigenlijk heel anders.
Om te beginnen zijn ze gemaakt van totaal verschillende materialen. Total1 is ontworpen om slechts één dag mee te gaan en kan niet opnieuw worden gebruikt. Total30 is ontworpen om vocht een hele maand vast te houden. Ondanks de overeenkomsten zijn deze twee contactlenzen niet uitwisselbaar. 

Pro's & Contra's

Pluspunten

  • Hoge zuurstofdoorlaatbaarheid houdt jouw ogen gezond
  • Geavanceerd materiaal dat de hoornvliescellen nabootst

Nadelen

  • Nog niet beschikbaar in torisch of multifocaal
  • Geen dagelijkse wegwerp

Total30 is een gloednieuwe contactlens, dus is hij een beetje duurder dan oudere contactlenzen op de markt. Zo reken je voor een doosje van 6 contactlenzen zo'n 60 euro. Met de nieuwe technologie in deze lens uit het topsegment kan dat prijsverschil zeker de moeite waard zijn. Uiteindelijk draait het bij contactlenzen om comfort. Heb je nog nooit lenzen gedragen? Of draag je al lenzen en ervaar je comfortproblemen? Vraag bij Optiek Van Gorp een proefset van deze nieuwe lens, zodat je het zelf kan ervaren.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips