Denk je dat je kind slecht ziet? Let op deze 4 signalen

Denk je dat je kind slecht ziet? Let op deze 4 signalen

Geschreven op 16/09/2018

Vermoed je dat je oogappel te kampen heeft met een slecht zicht? Volgende 4 signalen kunnen duiden op oogproblemen.

Wist je dat maar liefst 80% van alle informatie die mensen elke dag verwerken visuele informatie is? Als je kind te kampen heeft met oogproblemen, kan dit zijn/haar prestaties enorm belemmeren. Het is dan ook belangrijk om problemen op tijd op te sporen, te behandelen of te corrigeren. Je wilt immers niet dat ook de schoolprestaties van je kind er onder gaan leiden. Deze 4 signalen hou je best in de gaten!

Last van de ogen

Klaagt je kind soms van branderige of vermoeide ogen? Zijn de oogleden soms gezwollen of rood? Wrijft je kind vaak in de ogen, knippert hij/zij veel of is hij/zij gevoelig voor licht? Dit zijn duidelijke signalen dat je kind te kampen heeft van oogproblemen. Spring gerust eens binnen bij ons voor een check-up. Zijn de klachten ernstig? Dan sturen we je door naar een oogarts.

Moeite met lezen

Merk je dat je kind vaak letters zoals de p en q of b en q omwisselt? In dat geval wordt vaak meteen aan dyslexie gedacht, maar dit zou ook kunnen liggen aan een verminderd zicht. Ook als je ziet dat je kind het hoofd schuin houdt bij het lezen, één oog bedekt of het hoofd meebeweegt, kan dit een aanwijzing zijn dat hij/zij moeite heeft met scherp te lezen. Ook als je zoon of dochter bij het lezen of tekenen het boek of het blad op minder dan 20 centimeter afstand van de ogen houdt laat je best eens de ogen controleren.

Concentratieverlies & gedragsproblemen

Kan je kind zich moeilijk concentreren op school? Is je kind soms onhandelbaar? Vaak denken mensen dat dit aan het karakter van het kind ligt, maar dit kan soms ook te wijten zijn aan problemen met het zicht. Controleren is dus ook in dit geval de boodschap.

Lichamelijke klachten & vermoeidheid

Ook lichamelijke klachten kunnen te wijten zijn aan problemen met het zicht. Is je kind vaak vermoeid? Heeft hij/zij vaak last van het hoofd, de schouders of de nek? En treden deze klachten vaak op na school? Dan zou dit erop kunnen wijzen dat je kind zich te hard moet inspannen om goed te kunnen zien.

Twijfel je? Bij Optiek Van Gorp zijn we gespecialiseerd in oogmetingen. Spring gerust binnen om de ogen van je kleine spruit eens na te laten kijken. Zijn de klachten ernstig? Dan verwijzen we je altijd eerst door naar een oogarts.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips