• Zomerbraderij Beerse van 1 juni tot en met 4 juni 2018
  25/05/2018

  ZOMERBRADERIJ BEERSE VAN 1 JUNI TOT EN MET 4 JUNI 2018

  Ook Optiek Van Gorp doet mee aan dit dorpsfeest! Niet alleen is (een deel van de zomercollectie) te bewonderen op de modeshow die doorgaat op zondagnamiddag - in samenwerking met Lingerie Eros, Mode Mamuze en Nuyens -, ook is er gedurende het hele weekend 10% korting op alle zonnebrillen! Dit jaar heeft Optiek Van Gorp bovendien speciale aandacht voor de allerkleinsten!

  Op zaterdag- en zondagnamiddag zullen de centrumstraten verkeersvrij zijn en kan je rustig kuieren langs de vele standjes, attracties en winkels.
  Op vrijdag en maandag zijn de straten niet autovrij en zijn er geen attracties wel kan je wel genieten van braderijcondities.

  OPENINGSUREN TIJDENS HET BRADERIJWEEKEND:
  Vrijdag: 9u-12u30 en 13u-18u
  Zaterdag: 9u-19u
  Zondag: 11u-19u
  Maandag: 9u-12u30 en 13u-18u

  Graag tot dan!
  Team Optiek Van Gorp

 • J'ADIOR
  16/05/2018

  J'ADIOR

  Dior is hot! Dat bewijst de zomercollectie 2018 meer dan eens! Na Raf Simons staat sinds 2016 de Italiaanse ontwerpster Maria Grazia Chiuri nu aan het roer bij modehuis Dior. Echt girlpower dus!

  De 'DiorClub2' zonnebril uit de collectie Spring-Summer 2018 geeft een hele nieuwe twist aan de tijdloze rechthoekige vorm. De zonneklep in acetaat is afneembaar en gedecoreerd met het J'ADIOR-statement. De zonnebril kan zowel met als zonder de zonneklep, voor een neutralere of net een zelfzekere uitgesproken look. 

  De 'DiorClub3' is geïnspireerd op de tijdloze pilotenbril - maar dan met een moderne update. Het montuur kan met grijze, blauwe, fushia en oranje glazen.

 • IZIPIZI Kinderzonnebrillen
  4/05/2018

  IZIPIZI KINDERZONNEBRILLEN

  De hippe zonnebrilletjes van Izipizi beschermen de ogen van je kinderen optimaal dankzij de gepolariseerde brilglazen en de 100% UV bescherming (categorie 3). De zonnebrillen bestaan in Kids formaat (12-36M) en Junior formaat (3-8J).

  Voor de kleinsten komt bij de zonnebril een handig siliconen afneembaar bandje waardoor je de bril goed rond het hoofdje kan bevestigen en een opbergzakje om hem veilig in te bewaren. De volledig hypoallergene #SUN modellen hebben rechte beentjes om zich aan te passen aan de groei van uw kids. Zo kan je je kinderen de hele zomer lang onbezorgd laten spelen. 

  Schattig én beschermend tegen een betaalbare prijs. Voor 25€/st. zijn de #SUN Kids en #SUN Junior een absolute must-have voor een extra heldere zomer!

   

   

 • Zonnebrillenmagazine 2018 Optiek Van Gorp
  25/04/2018

  ZONNEBRILLENMAGAZINE 2018 OPTIEK VAN GORP

  Joepie! Daar is hij weer: het jaarlijkse Optiek Van Gorp-Zonnebrillenmagazine!

  Misschien heb je hem thuis al in je brievenbus gevonden? Nu ook hier online te lezen!

  Blader doorheen de laatste trends en ontdek onze zonnige zomeractie. Uiteraard zijn de brillen uit het magazine (en nóg veel meer) bij ons terug te vinden! Spring gerust binnen om vrijblijvend te komen passen. 

  Net zoals vorig jaar kan je bij ons genieten van een mooie zonneglasactie.

  Zo heb je al:

  Unifocale glazen vanaf 20 euro per glas

  Multifocale glazen vanaf 81 euro per glas

 • 9 Tips bij allergie op je ogen
  11/04/2018

  9 TIPS BIJ ALLERGIE OP JE OGEN

  Last van irritatie aan je ogen?

  De lente is weer in het land! Langzaamaan lopen de temperaturen op. Voor sommigen onder ons gaat dat gepaard met minder leuk nieuws: het hooikoortsseizoen.

  Bij Optiek Van Gorp ontmoeten we elk jaar veel mensen die in de lente last hebben van hooikoorts: een allergische reactie van de neus en ogen op stuifmeel en pollen van grassen, bomen of struiken. Heb je vaak jeukende en tranende ogen? Of gewoonweg geïrriteerde ogen? Dan heb je misschien wel last van allergie. Denk aan hooikoorts, maar ook allergie aan huisdieren of huisstofmijt bijvoorbeeld.

  Wat is allergie?

  Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen die op zich niet schadelijk zijn voor het lichaam. Allergenen – dat zijn de stoffen die de allergische reactie in gang zetten – die een invloed hebben op het oog komen meestal via de luchtwegen binnen. Het lichaam reageert dan op een overdreven manier. Enkele bekende symptomen zijn een verstopte neus of loopneus, niezen en jeukende ogen.

  Dit alles wordt veroorzaakt door histamine. Deze lichaamseigen stof zorgt dan voor een extreme aanmaak van (reflex-)tranen om de “indringers” weg te spoelen. Hierdoor wordt de traanfilm waterachtiger en verdampt sneller. En net dat geeft dan irritatie. Wrijven in de ogen lijkt in eerste instantie verlichting te brengen, maar dikwijls heeft dat net een omgekeerd effect en worden je ogen juist roder.

  Symptomen zijn:

  - Tranende ogen

  - Rode ogen

  - Jeukende ogen

  - Zwelling

  Tips bij allergische ogen:

  1) Niet wrijven! Dit maakt het alleen maar erger.

  2) Spoelen met oogdruppels. Dat mag ook met contactlenzen.

  3) Laat je contactlenzen even uit. Haal die mooie bril maar even boven! Of draag dan daglenzen zodra het pollenseizoen is geopend. Bij daglenzen krijgen de lenzen geen kans om stuifmeel te verzamelen of dicht te slibben. Je begint de dag met ‘verse’ lenzen!

  4) Draag bij droog en winderig weer buiten een zonnebril. Dit vermindert irritatie.

  5) Zorg dat je huis zo veel mogelijk vrij is van pollen door je beddengoed regelmatig te verschonen.

  6) Hou ramen en deuren gesloten, wil je toch luchten doe dit dan het liefst 's ochtends.

  7) Neem een douche voordat je naar bed gaat. Je wast dan het pollen uit je haren weg voor het slapen gaan.

  8) Warme of koude kompressen leggen. Deze kan je kopen in de apotheek.

  9) En uiteraard zaken die je allergie triggeren vermijden…

  Heb je vragen na het lezen van deze blog en wil je meer informatie? Spring gerust binnen!

 • Communie 2018
  30/03/2018

  COMMUNIE 2018

  Een nieuwe bril maakt de communie-outfit van je kind helemaal af

  Is de outfit al gekozen, de foto's getrokken, de uitnodigingen verstuurd,..? Er komt heel veel bij kijken om het communie- of lentefeest van je zoon of dochter te plannen. Misschien heb je niet gedacht aan een nieuwe bril? We laten je met deze sfeerbeelden graag zien dat een nieuwe bril de outfit helemaal kan opvrolijken.

   

  De eerste bril?

  Moet je kind voor het eerst een bril dragen en heb je geen idee hoe dat in zijn werk gaat? Dan vind je in dit artikel al heel wat informatie.

  Verkoopsinformatie

  Kledij: Romence
  Schoenen: Dierckx
  Juwelier: Schoenmaeckers
  Kapsalon: Hair Style
  Fotografie: 't Fotoateljeeke

 • Dailies Total 1 spaaractie designlamp
  23/03/2018

  DAILIES TOTAL 1 SPAARACTIE DESIGNLAMP

  Proficiat, dit is de eerste stap naar jouw designlamp!

  Spaar mee voor 1 van de 3 formaten Fatboy designlampen:

  Hoe doe je mee?

  Bij elke aankoop van unifocale of multifocale daglenzen van het type Dailies Total 1 in het jaar 2018, spaar je mee.  Je hoeft zeker niet alle doosjes ineens aan te kopen. Bewaar telkens je aankoopbewijs tot je aan het juiste aantal doosjes zit (3 x 30-pack telt als 1 x 90 pack). Elke aankoop in 2018 telt mee!

  Kleine Fatboy t.w.v. €64,95 = 16 x 25 cm: 4 x 90 pack

  Medium Fatboy t.w.v. €229,95 = 32 x 51 cm: 8 x 90 pack

  Grote Fatboy t.w.v. €469,95 = 60 x 90 cm: 12 x 90 pack

  Waarom Dailies Total 1?

  Dailies Total 1 zijn daglenzen die erg veel vocht bevatten en die dit bovendien goed vasthouden doorheen de dag. Eindig je je dag met droog aanvoelende ogen wanneer je je normale daglenzen draagt? Dan kan Dailies Total 1 helpen. Dankzij haar unieke samenstelling geeft deze nieuwe daglens een zijdezacht comfortgevoel tot het einde van de dag.

  De voordelen van deze lens zijn:

  - Het lensoppervlak bevat meer dan 80% water, bijna net zoveel als het watergehalte van het oogoppervlak.

  - Deze lens heeft de hoogste zuurstoftransmissie van alle beschikbare daglenzen, met een 6x hogere zuurstoftransmissie dan traditionele contactlenzen.

  - Biedt zijdezacht draagcomfort tot het eind van de dag, je voelt de lens niet zitten.

 • Verken- en verwenavond in Beerse op 23 Maart 2018
  23/02/2018

  VERKEN- EN VERWENAVOND IN BEERSE OP 23 MAART 2018

  De lente is weer (bijna) in het land. We voelen het zonnetje weer op onze huid, we horen de vogeltjes fluiten en we zien zelfs al de eerste knopjes aan de bomen verschijnen. Heb jij er al eens bij stilgestaan of je hier wel optimaal van kan genieten? Hoor en zie je de lente ontluiken? Heb je soms last van een vertroebelde blik? Of misschien heb je het idee dat je gehoor je af en toe in de steek laat? Op vrijdag 23 maart - tijdens het verken- en verwenweekend in Beerse - organiseren we een infoavond. Twee gastsprekers geven vrijblijvend info, een hapje en een drankje zorgen voor een zintuigprikkelende avond.

  Multifocale oplossingen

  In de optiekzaak geeft gastspreekster Viviane De Vries, docente Optiek & Optometrie aan de Odisee hogeschool, een woordje uitleg rond multifocale brilglazen en multifocale contactlenzen. Met deze glazen en/of lenzen kan je zowel dichtbij als veraf alles weer scherp zien!

  Sessie 1: start om 18.00u
  Sessie 2: start om 19.00u


  Gehoorproblemen

  In het hoorcentrum vertelt audiologe Laura Broeckx graag alle mogelijkheden in verband met het gehoor. Hoe ontstaat gehoorverlies en wat zijn de verschillende hooroplossingen? Wat zijn oorsuizingen? Laura zal ongetwijfeld kunnen antwoorden op al je vragen.

  Sessie 1: start om 18.00u
  Sessie 2: start om 19.00u

  Wil je graag één of meerdere infosessies volgen? Gelieve je aanwezigheid te​ bevestigen via mail op info@optiekvangorp.be, telefonisch op 014/61.91.49, of door langs te komen in de winkel.

  Had je deze avond al andere plannen? En zit je toch met vragen? Spring gerust eens binnen, we staan met het ganse team altijd voor je klaar! Jarenlang voorzien wij jonge en minder jonge ogen en oren van vakkundige oplossingen op maat. 

 • 100% fietsbrillen
  16/02/2018

  100% FIETSBRILLEN

  Het Californische bedrijf 100% specialiseerde zich in de jaren '80 voornamelijk in brillen, helmen en goggles voor de motorcross. Ondertussen is hun aanbod ook uitgebreid naar het veldrijden en het wielrennen. Dankzij atleten zoals Peter Sagan, Sanne Cant en Mathieu Van Der Poel groeide het merk uit tot een grote speler op de markt van de sportbrillen.

  Modellen

  De meest populaire 100% brillen in de wielersport zijn de Speedtrap, de Speedcraft en de Speedcoupe. Het nieuwste model uit de collectie, de Speedtrap, heeft een sterk gekromde lens. Deze biedt niet enkel een uitstekende bescherming, ook het zijzicht is optimaal. De lens is eenvoudig te verwisselen door het quick-release systeem. Ventilatie-openingen voorkomen aandamping van de lens aan de binnenzijde. De lengte van de beentjes kan je zelf regelen. Dit zorgt ervoor dat deze - vrij technische bril - voor iedereen een optimaal draagcomfort biedt.

  Speedtrap

  De Speedcraft bestaat in twee varianten. De 'tall' variant heeft een iets grotere lens en twee ventilatiesleuven aan de onderkant. De 'short' variant heeft een iets kleinere lens, maar verschilt verder weinig van zijn grote broertje.

  De Speedcoupe heeft twee afzonderlijke lenzen, waarin een ventilatiesleufje gemaakt is. Handig tegen aandampen, maar ook leuk om te zien. De bril krijgt hierdoor een futuristische uitstraling.

  Peter Sagan limited edition Speedtrap

  In samenwerking met Peter Sagan werd een gelimiteerde editie van de Speedtrap ontworpen. Het zilverkleurige montuur van de Speedtrap krijgt een gechromeerde look en wordt gecombineerd met een blauwe lens tot een echt collectors item.

  Speedtrap Peter Sagan Limited Edition

  De lenzen

  De lenzen in elk van bovenstaande modellen zijn verwisselbaar en bieden 100% UV-bescherming. De speciale Hiper lens maakt contouren en details beter zichtbaar doordat ze het contrast en de kleurintensiteit verhoogt. Wie graag een gepolariseerde lens heeft, maar een gps of smartphone gebruikt om te navigeren, kan kiezen voor de Peakpolar lens. Reflecties worden weggefilterd zonder dat digitale schermen onleesbaar worden.

  Alle lenzen hebben een kraswerende laag en een 'hydrolio' coating, waardoor vuil en water afgestoten worden, super handig tijdens het sporten!

  Jammer genoeg bestaan deze lenzen nog niet op sterkte. Ben je op zoek naar een sportbril met aangepaste glazen met je brilsterkte, dan biedt Oakley hiervoor een goed alternatief. We informeren je graag in de winkel.

 • Lafont Eyewear
  9/02/2018

  LAFONT EYEWEAR

  Het Franse brillenmerk Lafont zoekt zijn inspiratie in de eigen hoofdstad. De brillencollecties van Lafont kunnen we best omschrijven als elegant, avant-gardisch en kleurrijk!

  Een kleine geschiedenis

  Louis Lafont opende in de jaren ‘20 een kleine optiekzaak in Parijs. Toen in 1972 kleinzoon Philippe de zaak overnam, wilde hij nog een stapje verdergaan. Samen met zijn vrouw Laurence startte hij met het ontwerpen van  eigen exclusieve brillen onder de merknaam ‘Lafont’. De stad van de liefde is ondertussen nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor de Lafont collecties. 

  De collectie

  De brillen van Lafont worden ontworpen in Parijs, maar ook de productie ervan gebeurt in Frankrijk. Het concept is eenvoudig: traditionele modellen krijgen een elegante uitstraling door het gebruik van originele kleuren, motieven en materialen. Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips