Omwille van Covid-19 gelieve eerst een afspraak te maken. Klik hier

 • Chanel Fall-Winter 2020/21 Highlights
  9/11/2020

  CHANEL FALL-WINTER 2020/21 HIGHLIGHTS

  De Chanel winter 2020 collectie is geïnspireerd op de grote symbolen van het huis: Leder.

  CC Chain

  De iconische Chanel-ketting is terug! Deze ketting zit door en door verankerd in het DNA van het modehuis Chanel.

  De metalen details en veren zijn gemaakt van uitgelijnde CC's waar met de hand een kalfsleren streep doorheen wordt gevoerd, waardoor een innovatieve interpretatie van de mythische CHANEL-ketting ontstaat. De dooreengevlochten CC-ketting liep rond het frame of alleen op de slapen: kies je favoriete look!

  Soft Leather

  Verfijning en elegantie komt tot uiting met lederen inzetstukken voor een glamoureuze, vintage touch.

  Kalfsleer passend bij de natuurlijke acetaatkleuren wordt versierd met een nieuwe metallic CC-handtekening op de voorkant: een sterke uitdrukking van soberheid en verfijning.

  De CHANEL Winter 2020-collectie is geïnspireerd op een symbolische code van het huis: het leer. Ontdek de declinaties van dit materiaal in twee nieuwe verhalen: CC Chain en Soft Leather.

  De CHANEL Winter 2020-collectie is geïnspireerd op een symbolische code van het huis: het leer. Ontdek de declinaties van dit materiaal in twee nieuwe verhalen: CC Chain en Soft Leather.
  De CHANEL Winter 2020-collectie is geïnspireerd op een symbolische code van het huis: het leer. Ontdek de declinaties van dit materiaal in twee nieuwe verhalen: CC Chain en Soft Leather.
  De CHANEL Winter 2020-collectie is geïnspireerd op een symbolische code van het huis: het leer. Ontdek de declinaties van dit materiaal in twee nieuwe verhalen: CC Chain en Soft Leather.
  De CHANEL Winter 2020-collectie is geïnspireerd op een symbolische code van het huis: het leer. Ontdek de declinaties van dit materiaal in twee nieuwe verhalen: CC Chain en Soft Leather.
  De dooreengevlochten CC-ketting liep rond het frame of alleen op de slapen: kies je favoriete look!
  Verfijning en elegantie komen met lederen inzetstukken voor een glamoureuze, vintage touch

  Waan jezelf als echte Parisienne en ontdek deze nieuwe stijlen bij Optiek Van Gorp!

   

 • Acties op lenzen voor contactlensdragers - Cashback actie!
  26/10/2020

  ACTIES OP LENZEN VOOR CONTACTLENSDRAGERS - CASHBACK ACTIE!

  Draag je lenzen of wens je deze te proberen? Dit najaar zijn er een toffe GELD TERUG acties in samenwerking met fabrikanten Bausch+Lomb en Johnson&Johnson.

  Zo werkt het:

  Bausch+Lomb

  Bij aankoop van 2 doosjes van 6 lenzen Ultra® for Presbyopia maandlenzen of 2 doosjes van 90 lenzen BioTrue ONEday® for Presbyopia daglenzen krijg je een foldertje van ons dat je dient in te vullen en door te mailen naar de leverancier. Je krijgt dan spoedig €30,- teruggestort op uw bankrekening.

  Deze actie loopt tot en met 31 december 2020.

   Johnson & Johnson

  Altijd al daglenzen willen proberen? Dan is dit hét moment! Je ontvangt maar liefst een terugbetaling tot €45,- als je nu daglenzen besteld. Daglenzen zijn ideaal voor tijdens het sporten, op vakantie, of om gewoon eens af te wisselen met je bril. Niet slecht toch? Deze actie loopt op de 1-DAY ACUVUE® MOIST® en 1-DAY ACUVUE® MOIST® for ASTIGMATISM en de OASYS® 1-Day en OASYS® 1-Day for ASTIGMATISM.

  Deze actie loopt tot en met 31 mei 2021.

   

  Meer info? Kom gerust even langs of stuur ons een berichtje.

  xx team Optiek Van Gorp

 • Veilig winkelen bij Optiek Van Gorp tijdens COVID-19
  17/10/2020

  VEILIG WINKELEN BIJ OPTIEK VAN GORP TIJDENS COVID-19

  Update oktober 2020: Helaas geen versoepeling, maar strengere maatregelen. Dat betekent dat de huidige richtlijnen van kracht blijven om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Niettemin blijven wij volledig tot jullie dienst en staan wij nog steeds met veel enthousiasme voor jullie klaar.

  MAATREGELEN & RICHTLIJNEN COVID-19 – UPDATE OKTOBER 2020

  Hieronder vind je het overzicht van de laatste richtlijnen om zowel jullie, als onze veiligheid te garanderen.

  Maatregelen in de winkel

  • Om de circulatie in de winkel vlot te laten verlopen, gelieve de aanduidingen op de grond te volgen.
  • Gelieve te wachten op de aangeduide markering, zo houdt iedereen voldoende afstand.
  • Na elke pasbeurt worden alle gebruikte brillen en zonnebrillen op een correcte manier ontsmet. Dit door middel van een UV-C lamp die op 10min tijd de brillen steriliseert.
  • Wij schermen onze meettoestellen – in de mate mogelijk – af met een plexischerm.
  • Na het gebruik van een toestel zal dit steeds ontsmet worden.
  • Aan de tafeltjes is een plexischerm voorzien zodat je zittend zonder mondmasker een nieuwe bril kan uitkiezen.
  • Tafeltjes en stoelen worden na elke klant ontsmet.

  Richtlijnen

  • Kom niet naar de winkel als je ziektesymptomen vertoont.
  • Als bezoeker is het nu ook verplicht om een mondmasker te dragen. 
  • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet verplicht een mondmasker te dragen.
  • Aan de ingang van de winkel staat er ontsmettingsgel voor de handen klaar. Dit is een verplichte handeling.
  • Er wordt gevraagd om individueel of met maximaal twee personen te winkelen en je bezoek te beperken tot 30 minuten. Wij menen dat je in alle rust een nieuwmontuur moet kunnen kiezen, daarom raden we aan een afspraak te maken. Zo ben je niet gebonden aan de 30 minuten regel.
  • Om het aantal aanwezigen in de winkel te beperken werken wij voorkeur op afspraak. Dit zowel voor een oogmeting, lenscontrole, keuze van de (zonne)bril, afhaling, bestelling en herstelling.
  • Hou afstand van andere personen en ons team (minstens 1,5 meter) en wacht indien nodig even tot we je aanspreken.
  • Er is een aangeduide wachtruimte rechts naast de ingang.
  • Raak zelf geen brillen of zonnebrillen aan. We helpen jullie hier graag mee en hebben zo duidelijk zicht op welke stuks we nadien moeten ontsmetten.
  • Onze medewerkers helpen jullie met plezier. Volg hun aanwijzingen.

  Je kan een afspraak maken via deze link of telefonisch op 014/619149.

  Geen afspraak, maar toch in de buurt? Kijk eerst hoeveel personen er reeds aanwezig zijn in de winkel. Het aantal klanten is beperkt tot 15. Zijn er reeds 15 klanten aanwezig in de winkel? Gelieve dan even buiten te wachten tot we jou aanspreken of een klant de winkel verlaat.

  Contactlenzen of onderhoudsvloeistof nodig en kom je liever niet langs in de winkel? Contacteer ons via telefoon, mail ons óf bestel je lenzen via onze webshop en wij bezorgen ze bij je thuis!

   

  STAY SAFE & EEN GOEDE GEZONDHEID AAN IEDEREEN

  xx Team Optiek Van Gorp

 • Maak komaf met droge ogen: Onze tips & tricks
  10/10/2020

  MAAK KOMAF MET DROGE OGEN: ONZE TIPS & TRICKS

  Droge ogen, het is een probleem dat steeds vaker voorkomt bij jong en oud. Sinds de verplichting tot het dragen van mondmaskers merken we bij Optiek Van Gorp een verhoogd voorkomen van droge ogen. De juiste oogdruppel biedt een langdurige verlichting, hydratatie en bescherming van je oog.

  GEEF DROGE OGEN GEEN KANS

  Droge ogen, een aandoening van de traanfilm en het oogoppervlak, kan uit verschillende oorzaken verder komen. Uiteraard speelt de leeftijd een rol. Vooral bij personen boven de 60 jaar zijn droge of tranende ogen een vaak gehoorde klacht.

  Helaas hebben ook meer en meer jonge mensen er last van. Daarbij spelen de werkomstandigheden een belangrijke rol. Overvloedig beeldschermgebruik vermindert de knipperreflex, waardoor we het oogoppervlak onvoldoende bevochten. Ook werkruimtes met airco en langdurige autoritten leiden tot een snellere verdamping van de traanfilm. Andere mogelijke oorzaken zijn medicatiegebruik, hormonale veranderingen of het klimaat. Denk maar aan roken en luchtvervuiling.

  DE JUISTE OOGDRUPPEL VOOR JE PROBLEEM

  De traanfilm bestaat uit 3 lagen. De buitenste laag is de lipidenlaag, gevolgd door een waterige laag en de mucinelaag. Als de lipiden- of waterige laag onvoldoende werkt, krijg je last van droge ogen. Iedere laag heeft namelijk een specifieke taak:

  De lipidenlaag voorkomt verdamping van de waterige laag. Om deze olieachtige film goed te verspreiden, is het belangrijk dat je voldoende knippert. Doe je dat niet, of is de lipidenlaag instabiel, dan verdampt de waterige laag. Gevolg… droge ogen. Je kan last hebben van een branderig gevoel en geïrriteerde oogleden, maar evengoed van tranende ogen net doordat het traanvocht verdampt.

  De waterige laag wordt voornamelijk geproduceerd door de traanklier. Een verminderde productie van traanvocht kan een andere oorzaak van droge ogen zijn.

  De slijmhoudende mucinelaag zorgt dat de waterige laag zich gelijkmatig over het oog verdeelt en zich goed vasthecht.

  Wist je dat oogdruppels ook helpen bij tranende ogen? En dat er, afhankelijk van je klachten, verschillende soorten oogdruppels bestaan?

  ALL-IN-ONE OPLOSSING

  Systane Complete: Een alles-in-een formule voor elke type droge ogen. De oogdruppels hydrateren en beschermen het oogoppervlak gedurende 8 uur. Het product werkt in op alle lagen van de traanfilm. Systane complete is niet geschikt om tijdens het dragen van contactlenzen te gebruiken, maar kan perfect voor en na gerbuikt worden.

  WATERDEFICIËNTIE

  Systane Ultra: De standaard oogdruppel voor vermoeide, geïrriteerde en droge ogen. Systane Ultra zorgt, dankzij de instant hydratatie van het oogoppervlak, meteen voor verlichting van droge ogen als gevolg van omgevingsfactoren zoals airco of een droog klimaat. Bovendien kan je deze druppels perfect gebruiken in combinatie met contactlenzen.

  Systane Hydratation: Te gebruiken bij chronische klachten van vermoeide, geïrriteerde droge ogen. Systane Hydratation ondersteunt de genezing van het oogoppervlak. Daardoor zijn ze ook ideaal voor mensen die een cataractoperatie of Lasik-ingreep hebben ondergaan. Ook deze druppels kan je gebruiken met contactlenzen.

  Systane Gel Drops:  Een intensieve gelbescherming voor mensen met matige tot ernstige symptomen van droge ogen, geschikt voor gebruik ‘s nachts. De gel drops beschermen tegen verdere celbeschadiging. Door de dikkere textuur niet geschikt om met je lenzen in te gebruiken. Je gebruikt ze voor of na het dragen van contactlenzen.

  LIPIDENDEFICIËNTIE

  Wie last heeft van tranende ogen heeft een ander soort oogdruppel nodig, eentje die inwerkt op de lipidenlaag.

  Systane Balance: De oogdruppel voor tranende ogen en plakkende oogleden. Systane Balance herstelt de lipidenlaag en beschermt tegen verdamping. Deze druppels gebruik je vóórr of na het dragen van contactlenzen.

  ONTDEK ALLE SYSTANE PRODUCTEN IN DE WINKEL

  Naast deze oogdruppels, ontdek je in de winkel ook de Systane Lid Wipes. Deze hypoallergene en steriel verpakte reinigingsdoekjes zijn een perfecte aanvulling op jouw ooglidhygiëne. Ze verwijderen korstjes en schilfertjes die irritatie kunnen veroorzaken.

  Wil je graag meer uitleg? Of ben je toch niet helemaal zeker welke oogdruppel je best gebruikt? Wij geven je graag meer advies.

  Graat tot binnenkort! Team Optiek Van Gorp

 • Week van het zien 3-10 oktober 2020
  2/10/2020

  WEEK VAN HET ZIEN 3-10 OKTOBER 2020

  Optiek Van Gorp screent gratis je ogen! 

  "Week van het zien"

  3-10 oktober 2020

  Waar? Optiek Van Gorp, Gasthuisstraat 6, 2340 Beerse

  Wat? Kom tijdens de nationale 'Week van het zien' langs om je zicht te laten controleren. Bovendien bieden we jou een unieke nachtzichtmeting! 

  Waarom? Bijna niemand laat zijn ogen nakijken zonder dat hij problemen heeft, merkt dat hij slechter ziet, of nieuwe contactlenzen of een bril nodig heeft. Jammer! Want meten is weten 

  Maak je afspraak telefonisch op 014/61.91.49 of via onze website.

   

  Deze test evalueert uw zicht, niet de gezondheid van uw ogen, dit domein is voorbehouden aan de oogarts. Onder de 18 jaar en boven de 65 jaar is een onderzoek bij de oogarts steeds aangewezen.

  De "week van het zien" is een initiatief van de WCO, World Council of Optometry, in samenwerking met de WGO, Wereldgezondheidsorganisatie.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips