• Denk je dat je kind slecht ziet? Let op deze 4 signalen
  16/09/2018

  DENK JE DAT JE KIND SLECHT ZIET? LET OP DEZE 4 SIGNALEN

  Vermoed je dat je oogappel te kampen heeft met een slecht zicht? Volgende 4 signalen kunnen duiden op oogproblemen.

  Wist je dat maar liefst 80% van alle informatie die mensen elke dag verwerken visuele informatie is? Als je kind te kampen heeft met oogproblemen, kan dit zijn/haar prestaties enorm belemmeren. Het is dan ook belangrijk om problemen op tijd op te sporen, te behandelen of te corrigeren. Je wilt immers niet dat ook de schoolprestaties van je kind er onder gaan leiden. Deze 4 signalen hou je best in de gaten!

  Last van de ogen

  Klaagt je kind soms van branderige of vermoeide ogen? Zijn de oogleden soms gezwollen of rood? Wrijft je kind vaak in de ogen, knippert hij/zij veel of is hij/zij gevoelig voor licht? Dit zijn duidelijke signalen dat je kind te kampen heeft van oogproblemen. Spring gerust eens binnen bij ons voor een check-up. Zijn de klachten ernstig? Dan sturen we je door naar een oogarts.

  Moeite met lezen

  Merk je dat je kind vaak letters zoals de p en q of b en q omwisselt? In dat geval wordt vaak meteen aan dyslexie gedacht, maar dit zou ook kunnen liggen aan een verminderd zicht. Ook als je ziet dat je kind het hoofd schuin houdt bij het lezen, één oog bedekt of het hoofd meebeweegt, kan dit een aanwijzing zijn dat hij/zij moeite heeft met scherp te lezen. Ook als je zoon of dochter bij het lezen of tekenen het boek of het blad op minder dan 20 centimeter afstand van de ogen houdt laat je best eens de ogen controleren.

  Concentratieverlies & gedragsproblemen

  Kan je kind zich moeilijk concentreren op school? Is je kind soms onhandelbaar? Vaak denken mensen dat dit aan het karakter van het kind ligt, maar dit kan soms ook te wijten zijn aan problemen met het zicht. Controleren is dus ook in dit geval de boodschap.

  Lichamelijke klachten & vermoeidheid

  Ook lichamelijke klachten kunnen te wijten zijn aan problemen met het zicht. Is je kind vaak vermoeid? Heeft hij/zij vaak last van het hoofd, de schouders of de nek? En treden deze klachten vaak op na school? Dan zou dit erop kunnen wijzen dat je kind zich te hard moet inspannen om goed te kunnen zien.

  Twijfel je? Bij Optiek Van Gorp zijn we gespecialiseerd in oogmetingen. Spring gerust binnen om de ogen van je kleine spruit eens na te laten kijken. Zijn de klachten ernstig? Dan verwijzen we je altijd eerst door naar een oogarts.

 • Nieuw schooljaar: nieuwe look?
  5/09/2018

  NIEUW SCHOOLJAAR: NIEUWE LOOK?

  Voor de meesten zit de eerste schooldag er ondertussen al op. En die eerste dag is altijd een beetje spannend, toch? Een splinternieuwe outfit, een gloednieuwe pennenzak, kraaknette kledij en misschien ook wel… een nieuwe bril?

  Kom dus de jongerencollecties van Ray-Ban, Komono, BBIG, Nike, Jacadi, Catamini en Paul&Joe ontdekken. Uiteraard hebben we nog heel wat andere brillenmerken die misschien wel helemaal jouw ding zijn!

    

  Ook de zwemlessen gaan weer van start! Draagt je kind zijn bril altijd? Dan is een zwembril op sterkte onmisbaar tijdens de zwemles! Zo'n zwembril kost slechts 45 euro en is zowel mogelijk in een junior- als volwassen-maat!

 • Herfst-Opendeur in Beerse op zaterdag 8 en zondag 9 september
  27/08/2018

  HERFST-OPENDEUR IN BEERSE OP ZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 SEPTEMBER

  Stip zaterdag 8 en zondag 9 september alvast aan in je agenda! Je kan tijdens dit weekend de laatste nieuwe najaarscollecties komen ontdekken in het gezellige bijzijn van een hapje en een drankje.

  Tijdens dit feestelijk weekend valt er vanalles te beleven in Beerse. Je kan alle evenementen volgen op de facebookpagina Taart voor Vaart.

 • Beerse Box-Actie van start!
  18/08/2018

  BEERSE BOX-ACTIE VAN START!

  Ondertussen is het al een jaarlijkse traditie in Beerse geworden: de Beerse Box!
  Vanaf 18 augustus tot en met 21 september kan je bij alle deelnemende handelaars een stevig gevulde cadeaubox te winnen.

  Ook bij ons is een mooie hoofdprijs te winnen: een waardebon ter waarde van 400€.
  Ook bij de andere deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen. Een overzicht van de deelnemende handelaars vind je hier. 

  De trekking is op zaterdag 21 september en de winnaar wordt persoonlijk verwittigd!

 • Zomerse zonnebril-solden!
  30/06/2018

  ZOMERSE ZONNEBRIL-SOLDEN!

  De solden gaan weer van start! Nog een nieuwe zonnebril voor je op reis vertrekt of reservebril voor in de wagen? Kom nu langs in de winkel!

  ZOMERSOLDEN

  Het is weer zover! Vanaf zaterdag 30 juni kan je de hele maand lang genieten van kortingen tot 40% op geselecteerde zonnebrillen*.
  Ook voor de allerkleinsten zijn er flexibele en kleurrijke kinderzonnebrillen te koop. Een goede bescherming tegen de zon en perfect om mee te spelen!

  ZONNEGLASACTIE

  Bovendien geniet je nog steeds van zonneglasactie* bij aankoop van een zonnebril op sterkte. Vraag ernaar in de winkel.

  Kom zeker eens langs, wij helpen je met plezier verder!

  *Voorwaarden in de winkel

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips