Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

 • Op reis met de auto? Zeven tips voor je ogen op vakantie
  10/07/2024

  OP REIS MET DE AUTO? ZEVEN TIPS VOOR JE OGEN OP VAKANTIE

  Zeven tips voor je ogen op vakantie

  Tip 1: Blijf scherp zien onderweg

  Reis je met de auto, voorkom dan vermoeide ogen. Als je ogen branderig, droog of vermoeid aanvoelen, dan onderneem je best actie. Neem voldoende rust, stop af en toe onderweg, gebruik geschikte oogdruppels en vergeet je zonnebril niet op te zetten. 

  Tip 2: Reservebril of -lenzen mee

  In veel Europese landen ben je verplicht om een reservebril in de auto te hebben. Dit geldt onder andere voor Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Ook in Portugal, Spanje en Zwitserland is dit een regel. Voorkom boetes en zorg dat je een reservebril of -lenzen bij je hebt.

  Tip 3: Pas op met hitte

  Laat je bril niet op een hete plek liggen. Hoge temperaturen kunnen je bril verbuigen of beschadigen. En als je een echte zonaanbidder bent, zorg dan dat je een zonnebril met glazen op sterkte meeneemt. Maar bewaar deze niet in de auto, want ook daar kunnen de temperaturen flink oplopen.

  Tip 4: De juiste bril voor de juiste activiteit

  Rustig chillen op het strand of liever door de bergen hiken? Afhankelijk van jouw reis, is er een geknipte bril voorradig in onze winkel. Kom dus langs voor je vertrekt. Zo ben je zeker dat je bril mooi aansluit bij jouw vakantie en noden.

  Tip 5: Verzorg je bril

  Op reis krijgt je bril heel wat te verduren. Zandkorrels op het strand, zeewater of zwembadwater… Ze kunnen je bril beschadigen. Verzorg hem dus goed. Berg hem altijd op in je brillendoosje als je hem niet gebruikt. Leg hem nooit met de glazen naar onder op tafel. En reinig je bril regelmatig met lauw water en een stofvrij doekje.

  Tip 6: Bewaar je contactlensvloeistof slim

  De bewaartemperatuur van de meeste vloeistoffen ligt tussen de 4°C en 25°C. Bewaar je vloeistof dus op een koele plek. Ook zijn er handige reispakketten verkrijgbaar met kleine verpakkingen vloeistof en schone lenshouders. Daglenzen zijn door hygiëne en gebruiksgemak ideaal om aan het strand en zwembad te gebruiken.

  Tip 7: Lenzen eerst, zonnebrandcrème later

  Smeer jezelf (of je reisgenoot) eerst in met zonnecrème en doe daarna pas je lenzen in. Zo voorkom je dat de vette crème op je lenzen terechtkomt.

  Veilig én gerust op reis vertrekken? Bereid je voor: spring eerst eens bij ons binnen voor je vertrekt. Zo kunnen we je bril rechtzetten en bijstellen en alle schroefjes vastdraaien. Want dan kan je pas echt zorgeloos op vakantie. Veel plezier op vakantie en veilige kilometers gewenst! 

 • Zomersolden 2024
  1/07/2024

  ZOMERSOLDEN 2024

  Zomersolden op geselecteerde zonnebrillen

  De terrasjes zijn open en de zomerfestivals lonken. Het is de ideale gelegenheid om je collectie aan te vullen met een leuke nieuwe zonnebril. Om je daarbij te helpen geniet je bij Optiek Van Gorp de hele maand juli van kortingen tot wel 40% op geselecteerde zonnebrillen! Kies uit verschillende stijlen om de perfecte bril(len) te vinden die helemaal bij je past. Zo geniet je zorgeloos van de mooie zomerdagen met een nieuwe look!

  Wacht niet te lang, want de actie is geldig van 1 tot 31 juli 2024! Optiek Van Gorp is gesloten tijdens de week van 15-21 juli.

  Ook onze actie met zonneglazen op sterkte loopt nog de hele zomer door.

 • Oakley TDF 2024 Collectie
  29/06/2024

  OAKLEY TDF 2024 COLLECTIE

  Ontdek de 2024 Tour De France™ Collectie van Oakley

  De Tour gaat vandaag weer van start. Oakley, het iconische sportbrillenmerk, heeft net als de voorbije jaren een speciale collectie uitgebracht ter ere van de Tour De France 2024. Deze collectie is geïnspireerd op de energie van de race en de iconische leiderstruien die tijdens de Tour worden gedragen. De collectie wordt geleverd met een bijhorende TDF microbag en case.

  1. 2024 Tour De France™ Latch™

  De 2024 Tour De France™ Latch™ is een opvallende zonnebril met een uniek patroon dat de essentie van het peloton vastlegt vanuit een luchtperspectief. Het patroon, in klassiek Tour-geel, toont niet alleen de uitdagende beklimmingen en opwindende snelheden van de race, maar eert ook de langdurige samenwerking tussen Oakley en de Tour De France. Bij nader onderzoek onthult het subtiele vormen die doen denken aan het Oakley-logo. De Latch™ heeft een klassieke keyhole-brug en een interne kick-up functie, zodat je hem aan je shirt kunt vastklikken wanneer je hem niet draagt. 

  2. 2024 Tour De France™ Sphaera

  De Sphaera is een andere nieuwkomer uit de collectie. Met een Matte Geel montuur en Prizm Road brillenglazen, biedt deze zonnebril een stijlvolle en functionele keuze voor fietsers en sportliefhebbers.

  3. 2024 Tour De France™ Encoder Strike

  De Encoder Strike, met een Black Ink frame en geel patroon en Prizm Road Black lenzen, is ontworpen voor optimale prestaties tijdens het fietsen. Het strakke ontwerp en de geavanceerde lenstechnologie maken deze bril ideaal voor de fanatieke wielrenner.

  Als Oakley Flagship store is deze collectie bij Optiek Van Gorp te verkrijgen. Ze is gelimiteerd, dus snel zijn is de boodschap!

 • Jaarlijkse vakantie 2024
  22/06/2024

  JAARLIJKSE VAKANTIE 2024

  Zomerse zichtpauze: Optiek Van Gorp gaat even op vakantie

  15 - 20 juli 2024

  De zomer is weer in volle gang, en we hebben allemaal nood aan wat ontspanning. Tussen 15 en 20 juli 2024 nemen we even onze zomerbreak. We gaan even onze batterijen opladen en onze ogen de kost geven aan al het moois dat de wereld te bieden heeft.

  We hopen dat jullie ook kunnen genieten van deze zonnige periode en dat jullie je ogen goed beschermen met een stijlvolle zonnebril. Hier zijn een paar heldere tips om je zicht scherp te houden tijdens onze afwezigheid:

  Lenzen en onderhoudsproducten: Heb je nog lenzen nodig? Of is je lensvloeistof bijna op? Bestel ze nu, zodat je zeker niet zonder komt te zitten.

  Zonnebrillenparade: Ga je zelf op vakantie? Vergeet niet om je favoriete zonnebril mee te nemen! Of kom langs voor onze sluiting en ontdek onze nieuwste collectie trendy zonnebrillen en scoor een nieuw exemplaar! 

  Oogbescherming: Zon, zee en… zonnebrillen! Maar denk ook aan je ogen tijdens het zwemmen. Een goede zwembril beschermt je ogen tegen chloor en zout water. Wist je dat je vanaf €49,- al een zwembril op sterkte kan verkrijgen bij ons?

  Zomerse oogmode: In heel wat Europese landen is een reservebril verplicht als je met de wagen op vakantie gaat. Laat je bril én reservebril voor je vertrekt nog eens bijstellen en door ons nakijken. 

  We zien jullie graag terug vanaf 22 juli, met een frisse blik!

  Tot binnenkort!

  Met zonnige groeten, Team Optiek Van Gorp

 • Sportbrillen: het wordt een mooie sportzomer
  13/06/2024

  SPORTBRILLEN: HET WORDT EEN MOOIE SPORTZOMER

  Sportbrillen

  Het wordt een mooie sportzomer

  We gaan een mooie sportzomer tegemoet, met heel veel sportieve evenementen. Het verschil tussen winst en verlies zit hem in de details. Álles moet kloppen om te kunnen pieken op het juiste moment. Niet alleen de conditie en mindset moeten tiptop in orde zijn, ook je materiaal moet optimaal in orde zijn. Hierbij hoort ook een goede sport(zonne)bril.

  Maatwerk

  Een aangepaste sportbril: onmisbaar voor wielrenners, zeilers, roeiers, zwemmers en tal van andere atleten. De juiste sportbril is tegenwoordig maatwerk. Uiteraard is de juiste sterkte het startpunt, maar ook gecurvde monturen, meekleurende of contrastverhogende glazen zijn vandaag de standaard voor zowel recreatieve sporters als topsporters. Bij Optiek Van Gorp staan we al jaren bekend voor ons groot aanbod aan sportbrillen met en zonder brilsterkte. Sporters komen bij ons op bezoek vanuit alle landshoeken en zelfs vanuit het buitenland voor hét perfecte exemplaar.

  Al meerdere jaren zetten we 'de sportbril' centraal op onze sportbrillenwebshop en aparte instagramfeed. Ons thema 'sportbrillen' past dan ook perfect bij de sportieve zomer die we tegemoet gaan. Op naar goud!

  Enkele van de hoogtepunten van de komende maanden op een rij:

  EK Voetbal (14/6-14/7)

  BK tijdrijden (20/6) & BK Wegrit (23/6)

  Tour de France (29/6-21/7) & Tour de France Femmes (12/8-18/8)

  Olympische Spelen (26/7-11/8) & Paralympische Spelen (28/8-8/9)

  Grand Prix van België (26/28/7)

  Eyesport by Optiek Van Gorp

  Geniet je niet enkel van sport kijken, maar ook van zelf te beoefenen? Dan kan het investeren in een kwalitatieve sportbril zeker de moeite waard zijn. Nog tot en met 31 augustus 2024 geniet je van -15% korting bij aankoop van een Oakley Sportbril met originele Oakley brilglazen op correctie.

  Een zwembril op sterke kan je bij ons al verkrijgen vanaf €49,-. Ideaal om tijdens de zomermaanden op vakantie uren in het zwembad door te brengen.

  Meer dan genoeg leuks om deze zomer naar uit te kijken. Hoeveel medailles zouden we met ons kleine landje binnenhalen?! Natuurlijk kijken we ook naar wat voor mooie sportbrillen onze atleten op hun neus dragen.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips