• Valentijn 2024: Ik zie je graag
  5/02/2024

  VALENTIJN 2024: IK ZIE JE GRAAG

  Valentijn 2024: Ik zie je graag

  Er zijn een paar dingen waar je nooit genoeg van hebt. Zonnebrillen horen zéker in dat rijtje thuis! De zonnebrilcollecties voor zomer '24 zijn al in huis dus dit is hét uitgelezen moment voor een nieuw en hedendaags exemplaar. Ideaal om de laagstaande winterzon te trotseren.

  Ook de sportieve Oakley petjes houden de zon uit de ogen. De sportieveling wordt zeker blij met een sportbril of een skimasker van Oakley.

  Een eyewear chain of stijlvol lederen etui is iets waar ons hartje sneller van gaat slaan!

  Kijk je steeds op vieze brilglazen? Een subtiele cleaning kit kan de boodschap duidelijk maken ;)

 • Nieuwe merken: WOOW Eyewear & David Beckham Eyewear
  27/01/2024

  NIEUWE MERKEN: WOOW EYEWEAR & DAVID BECKHAM EYEWEAR

  Nieuwe brillenmerken

  WooW Eyewear

  WooW Eyewear is een wicked hot Frans merk dat zich onderscheidt door levendige kleuren en funky designs. Hun monturen zijn geïnspireerd op energieke en stijlvolle tijden. Elk montuur is als een feestje voor je gezicht! Dus, als je wilt stralen en groot dromen, dan is WooW Eyewear zeker iets voor jou. 🎉

  David Beckham Eyewear

  De brillen van David Beckham Eyewear zijn met aandacht en expertise geselecteerd en geïnspireerd op zijn eigen stijl, tatoeages en wereldreizen. Ontworpen in Italië, bieden ze een verfijnde en tijdloze uitstraling. De brillen van David Beckham Eyewear zijn niet zomaar willekeurige monturen. Ze zijn zorgvuldig uitgekozen om de elegante en tijdloze esthetiek van David Beckham zelf te weerspiegelen. Dus als je een bril van dit merk draagt, draag je eigenlijk een stukje van zijn stijl met je mee! 😊

 • Multifocale glazen: alles wat je moet weten
  19/01/2024

  MULTIFOCALE GLAZEN: ALLES WAT JE MOET WETEN

  Multifocale glazen: alles wat je moet weten

  Even snel een berichtje op je smartphone lezen. In de verte zoeken naar een bekend gezicht. De routebegeleiding aflezen, opkijken naar de verkeersborden. De hele dag door wissel je dichtbij en veraf kijken razendsnel af. Merk je dat dit je meer inspanning kost? Dan is het een goed idee dat je even verder leest.

  Hoe werken multifocale brilglazen?

  Multifocale brilglazen helpen 40-plussers om zowel veraf als nabij scherp te zien met dezelfde bril. Multifocale glazen zijn brillenglazen die meerdere sterktes bevatten, waardoor je op verschillende afstanden scherp kunt zien. Zo hoef je geen aparte lees- en vertebril te gebruiken, maar kan je alles met één bril. Dit voor elke afstand: ver (auto, tv,…), tussenafstand (pc, keukenaanrecht, muziekinstrument,…) en nabij (boek, smartphone,…).

  Multifocale brilglazen worden ook progressieve glazen, varifocale glazen, overvloeiende glazen of doorloopglazen genoemd.

  Wat is een multifocale bril?

  Multifocale glazen zijn brillenglazen die meerdere sterktes bevatten, waardoor je op verschillende afstanden scherp kunt zien. Deze glazen zijn ideaal voor mensen die last hebben van presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Multifocale glazen worden ook wel varifocale glazen of progressieve glazen genoemd.

  Wat zijn de verschillen tussen multifocale glazen en het kiezen voor een aparte leesbril?

  Het grootste verschil tussen multifocale glazen en een aparte leesbril is dat je met multifocale glazen op alle afstanden scherp kunt zien. Met een leesbril kun je alleen scherp zien op korte afstand. Bovendien hoef je met multifocale glazen niet steeds van bril te wisselen, of over de bril heen te kijken in de verte. Wat bij een aparte leesbril wel het geval is.

  Hoe kijken door multifocale brilglazen?

  Multifocale glazen zijn opgebouwd uit verschillende zones met verschillende sterktes. De bovenkant van het glas is bedoeld voor veraf kijken, terwijl de onderkant van het glas bedoeld is voor dichtbij kijken. Het midden van het glas is bedoeld voor middellange afstanden. Het kan even wennen zijn om door multifocale glazen te kijken, maar na een korte gewenningsperiode zul je merken dat je op alle afstanden scherp kunt zien.

  De voor- en nadelen van multifocale brilglazen

  Multifocale glazen hebben verschillende voordelen, zoals het feit dat je op alle afstanden scherp kunt zien en dat je niet steeds van bril hoeft te wisselen. Bovendien zijn multifocale glazen esthetisch mooier dan een aparte leesbril. Er zijn echter ook enkele nadelen aan multifocale glazen. Zo kan het even duren voordat je gewend bent aan het kijken door multifocale glazen. Ook kunnen de perifere gebieden van het glas soms hinderlijk zijn, voornamelijk bij meer basis types glazen. Daarnaast zijn multifocale glazen doorgaans duurder dan enkelvoudige of bifocale glazen.

  Glasopties

  Oriënteer je je in verband met een multifocale bril, dan kom je het al gauw tegen: tal van verschillende glasopties. En wat kost nou een multifocale bril? Die hebben we in verschillende prijsklassen.
  Laat je hierover adviseren door ons. We vertellen je graag wat een bril met multifocale glazen voor jou kost. Multifocale glazen zijn sowieso inclusief kraswerende laag en ontspiegeling. Dat scheelt! Vervolgens kun je er ‘extras’ bij kiezen. Voor als je meer wilt.

  Zo kies je bijvoorbeeld voor:

  • Dunner glas om je montuur comfortabeler en lichter te maken
  • Een antistatische coating als je minder wilt poetsen
  • Een extra comfortabele overgang en wijds gezichtsveld in multifocale glazen
  • Blauwlicht filter voor als je veel beeldschermwerk doet
  • Nachtglazen om geen last te hebben van schitteringen door koplampen
  • Zonneglazen tegen UVA en UVB straling

  We noemen het trouwens nog ‘glazen’ maar de meeste brillenglazen worden inmiddels van kunststof gemaakt. Dat is lichter in gewicht en breekt minder snel. En wist je trouwens dat we ook multifocale contactlenzen hebben?

 • Theo Eyewear: Neon Lights
  10/01/2024

  THEO EYEWEAR: NEON LIGHTS

  Theo Eyewear

  Neon Lights

  De nieuwe neonfamilie van theo Eyewear biedt vijf nieuwe heldere en opvallende modellen.

  Theo Eyewaer in de gloed van de neonverlichting

  De Belgische brillenontwerpers bij theo hebben vijf nieuwe neonkleurige monturen voor mannen en vrouwen gelanceerd. De warme gloed en heldere kleuren van de monturen zijn ontworpen om “de ogen door de bril te laten stralen overdag en in het donker”. De modellen zijn geïnspireerd op steden als Kowloon, Tokyo en Las Vegas, waar neonreclameborden en straatverlichting de straten van de stad verlichten.

  Foto hierboven: de twee ronde modellen uit de collectie, Myeong-Dong en Shinjuku van theo, in fel neongroen op zwart Model Myeong-Dong. Vernoemd naar wijken van de steden die de neontinten inspireerden – waaronder Mong Kok en Shinjuku – heeft elk montuur een gedurfde vorm en combineert het de unieke kleuren, soms in tweekleurig neon en soms in een neonkleur met een meer ingetogen en klassieke kleur. Model Myeong-Dong, genoemd naar het bruisende winkelgebied van de Jung-wijk van Seoul, heeft de typische ronde vorm waar Theo zo van houdt.

   

  De modellen uit deze nieuwe reeks kan je komen uitproberen bij Optiek Van Gorp!

 • Wintersolden 2024
  2/01/2024

  WINTERSOLDEN 2024

  Solden tot -50% op geselecteerde brilmonturen

  Voor iedereen een nieuwe bril

  Op zoek naar een nieuwe bril ? Dringend nood aan een reservemontuur? 

  Vanaf dinsdag 2 januari 2024 starten de wintersolden weer!

  Het ideale moment om het nieuwe jaar met een nieuwe look in te gaan! Met een maand lang kortingen tot -50% op geselecteerde merkmonturen is er voor elk wat wils. Zo scoor je een nieuwe bril aan een voordeligere prijs. Ontdek de selectie vanaf 2 januari in onze etalage en winkel.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips