• Najaarsmagazine Optiek Van Gorp: nu ook digitaal te lezen!
  14/10/2019

  NAJAARSMAGAZINE OPTIEK VAN GORP: NU OOK DIGITAAL TE LEZEN!

  Je hebt hem ondertussen misschien al in de brievenbus gekregen: ons jaarlijkse See-Magazine!

  Hierin vind je tips & advies voor de perfecte bril én kan je onze najaarsacties ontdekken.

  Kom jouw persoonlijk exemplaar afhalen bij ons in de winkel of lees het magazine hier digitaal.

 • Nationale 'Week van het zien'
  5/10/2019

  NATIONALE 'WEEK VAN HET ZIEN'

  Optiek Van Gorp nodigt je uit voor een gratis oogscreening* tijdens de nationale Week van het zien.

  Wil jij je ogen in topconditie houden? Dan raden we aan om ze regelmatig te laten testen. En wees even eerlijk: dat doe je op dit moment waarschijnlijk niet. Bijna niemand laat zijn ogen nakijken zonder dat hij problemen heeft, merkt dat hij slechter ziet, of nieuwe contactlenzen of een bril nodig heeft. Jammer! Want meten is weten. Een goede opvolging van je ogen is belangrijk.

  Daarom nodigen wij je graag uit om tijdens de nationale ‘Week van het zien’ van 5 tot 12 oktober 2019 naar onze optiekzaak te komen om gratis je zicht
  te laten controleren
  . Je krijgt een antwoord op al je vragen en we geven jou advies om haarscherp te zien.
  Ons extraatje? We bieden jou een unieke nachtzichtmeting!

  *Deze test vervangt het medisch onderzoek van een oogarts niet.
  Alle meetresultaten blijven eigendom van Optiek Van Gorp

 • Optiek Van Gorp helpt contactlenzen te recycleren
  28/09/2019

  OPTIEK VAN GORP HELPT CONTACTLENZEN TE RECYCLEREN

  Wie daglenzen draagt, hoeft die voortaan niet meer zomaar in de vuilnisbak te kieperen. Optiek van Gorp in Beerse werkt sinds kort samen met het Recyclens Programma, dat er samen de firma Bausch + Lomb voor zorgt dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister én folie, volledig worden gerecycleerd

  Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij Van Gorp de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recyclage. Wij sturen het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminiumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

  Draag je geen Biotrue ONEday lenzen? Voor het milieu is het in elk geval beter om je gedragen contactlenzen in de vuilbak te gooien en niet in het toilet of de lavabo te deponeren. Als het lensmateriaal langere tijd in contact komt met micro-organismen in water, bijvoorbeeld in waterzuiveringsinstallaties, verandert de structuur van de lenzen. Ze vallen uit elkaar in kleinere deeltjes, wat uiteindelijk leidt tot de vorming van microplastics. Deze kunnen op hun beurt dan weer in de natuur belanden.

   Nog geen box om het afval van je Biotrue contactlenzen te verzamelen? Vraag ernaar in de winkel! 

 • Ziet mijn kind minder goed? Let op deze 5 signalen
  20/09/2019

  ZIET MIJN KIND MINDER GOED? LET OP DEZE 5 SIGNALEN

  De scholen zijn weer begonnen. Hordes kinderen zetten hun eerste stappen op school of in een nieuwe klas. Veelvuldig lezen en schrijven vraagt veel van de concentratie. Vaak worden er daarom op school pas problemen met het zicht ontdekt. Bij kinderen kan het immers lastig zijn om oogklachten te ontdekken. Ze kunnen vaak hun (oog)klachten zelf nog niet goed onder woorden brengen. Goed zicht bij een kind kan nogthans het verschil maken tussen goed en slecht presteren op school.

  Merk je soms dat het gedrag van je kind verandert? Lijkt je zoon of dochter zich niet te kunnen concentreren en heeft onverklaarbare moeite met lezen, schrijven en/of leren? Schoolresultaten kunnen hierdoor teruglopen waardoor naar school gaan minder prettig wordt. Bij dergelijke signalen wordt er vaak niet direct aan oogproblemen gedacht, terwijl dit wel degelijk de oorzaak kan zijn! Dichter op de televisie kruipen, klagen over hoofdpijn, ‘dansende’ letters, last van de ogen en onscherp zicht zijn andere, meer duidelijke tekenen, dat er iets niet helemaal goed zit.

  Last van de ogen

  Klaagt je kind soms van branderige of vermoeide ogen? Zijn de oogleden soms gezwollen of rood? Wrijft je kind vaak in de ogen, knippert hij/zij veel of is hij/zij gevoelig voor licht? Dit zijn duidelijke signalen dat je kind te kampen heeft van oogproblemen. Spring gerust eens binnen bij ons voor een check-up. Zijn de klachten ernstig? Dan sturen we je door naar een oogarts.

  Alles in evenwicht

  Ook met het inschatten van afstand (in het verkeer of tijdens balspellen) en het bewaren van evenwicht kunnen slechtziende kinderen moeite hebben. Hoe dit komt? Bij een goed samenspel tussen het linker- en rechteroog kun je diepte zien: er wordt een driedimensionaal beeld gevormd dat ook het evenwichtsorgaan prikkelt. Het kind leert hierbij ook veraf en dichtbij te kijken, iets wat niet wordt gestimuleerd bij tweedimensionale beelden (zoals bijvoorbeeld de televisie en computer).

  Moeite met lezen

  Merk je dat je kind vaak letters zoals de p en q of b en q omwisselt? In dat geval wordt vaak meteen aan dyslexie gedacht, maar dit zou ook kunnen liggen aan een verminderd zicht. Ook als je ziet dat je kind het hoofd schuin houdt bij het lezen, één oog bedekt of het hoofd meebeweegt, kan dit een aanwijzing zijn dat hij/zij moeite heeft met scherp te lezen. Ook als je zoon of dochter bij het lezen of tekenen het boek of het blad op minder dan 20 centimeter afstand van de ogen houdt laat je best eens de ogen controleren.

  Concentratieverlies & gedragsproblemen

  Kan je kind zich moeilijk concentreren op school? Is je kind soms onhandelbaar? Vaak denken mensen dat dit aan het karakter van het kind ligt, maar dit kan soms ook te wijten zijn aan problemen met het zicht. Controleren is dus ook in dit geval de boodschap.

  Lichamelijke klachten & vermoeidheid

  Ook lichamelijke klachten kunnen te wijten zijn aan problemen met het zicht. Is je kind vaak vermoeid? Heeft hij/zij vaak last van de schouders of de nek? Heeft je kind vaak hoofdpijn als hij/zij thuiskomt na school? Dan zou dit erop kunnen wijzen dat je kind zich te hard moet inspannen om goed te kunnen zien.

  Twijfel je? Bij Optiek Van Gorp zijn we gespecialiseerd in oogmetingen. Spring gerust binnen voor een controle. Zijn de klachten ernstig? Dan verwijzen we je altijd eerst door naar een oogarts.

 • Gloednieuw en innovatief: Contactlenzen die donkerder worden in de zon
  9/09/2019

  GLOEDNIEUW EN INNOVATIEF: CONTACTLENZEN DIE DONKERDER WORDEN IN DE ZON

  Technologie staat niet stil. Brilglazen die in de zon meekleuren naar zonneglazen kennen we al langer. Sinds kort bestaat deze technologie ook in contactlenzen!

  De Acuvue Oasys contactlens van Johnson&Johnson Vision Care is een twee-wekelijkse lens waarmee we bij Optiek Van Gorp al vele jaren ervaring hebben. Deze is nu ook verkrijgbaar in meekleurende variant. De lenzen kleuren donkerder wanneer ze geactiveerd worden door UV-licht. 

  Niet alleen voor fel zonlicht geeft de lens bescherming en een zachter zicht. Ook voor 's avonds vermindert de lens halo's en lichtkringen.

  De contactlens is in Amerika reeds enkele maanden verkrijgbaar. De officiële lancering voor Europa is pas voorzien voor 2020.

  De voordelen op een rij

  • De hoogst mogelijke bescherming tegen UV-straling. (Blokkeert UV-A voor 99% en UV-B voor 100%).

  • Donker in 45 seconden en weer helder in 90 seconden.

  • Kan gebruikt worden met alle zachte-contactlensvloeistoffen van Optiek Van Gorp 

  • Heeft dezelfde hoge zuurstofdoorlaatbaarheid als de reguliere Acuvue Oasys.

  • Werkt ook bij fel licht binnen, bijvoorbeeld in gebouwen, koelruimtes of kantoren waar felle verlichting is.

  • Werkt ook in de auto. Gebruikers geven aan dat zij sneller borden konden lezen en minder last hadden van de koplampen van tegenliggers en straatverlichting.

  • Het meekleuren is niet afhankeljk van omgevingstemperatuur, in tegenstelling tot meekleurende brilglazen.

  EXCLUSIEF VOOR BELGIË NU REEDS BIJ OPTIEK VAN GORP VERKRIJGBAAR!

  ACUVUE OASYS met Transitions Light Intelligent Technology!
  De eerste contactlens die zich naadloos aanpast aan de hoeveelheid licht binnen én buiten.
  Bovendien filtert de lens ook UV licht.

   Lijkt dit je wel iets? Wil je graag kosteloos deze contactlens uitproberen? 
   Stuur een mailtje naar info@optiekvangorp.be met je naam, voornaam,
  geboortedatum én telefoonnummer.


Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips