• Nieuw in ons aanbod: de kleurrijke collectie van RES/REI
  12/11/2018

  NIEUW IN ONS AANBOD: DE KLEURRIJKE COLLECTIE VAN RES/REI

  De allereerste brillen werden in de 13e eeuw in Italië gemaakt. Er zit daar duidelijk iets in het water, want sindsdien komen heel wat toonaangevende bedrijven in de optiek-wereld uit ‘de laars’.

  Sinds 2011 kunnen we daar nog eentje bijtellen: RES/REI heeft zich aan een sneltempo ontwikkeld tot een modieus en zeer gewild label. Dit niet alleen door hun aparte, trendy stijl maar ook door het typische Italiaanse vakmanschap. De naam RES/REI benadrukt hun Italiaanse roots. Een woord dat voortkomt uit het Latijn en zoveel betekent als ‘een geheel van dingen’. Want dat zijn hun brillen ook: een prachtige samensmelting van kleurrijk acetaat.

  Res/Rei: handmade in Italy with love

  Hun slagzin maakt al meteen duidelijk dat Res/Rei kwaliteit en duurzaamheid zeer ernstig neemt en elk exemplaar een unieke touch wil meegeven. Daarom wordt elk montuur volledig met de hand vervaardigd met respect voor mens en milieu. Van het ontwerp en de productie tot de distributie: alles gebeurt in Italië. Zo heeft het label zelf de controle over het hele productieproces, blijft de CO2 voetafdruk zo laag mogelijk en heb je als klant een uniek exemplaar in handen. Met hun eigen tijdloze stijl onderscheidt Res/Rei zich van de concurrentie. 

  De ontwerpers laten zich graag inspireren door hun Italiaans erfgoed en de natuur. Denk maar aan Romeinse keizers, filosofen en de Italiaanse eilanden. Iedere bril krijgt zo een heel toepasselijke naam, een knipoog naar het achterliggende thema. Collecties als ‘the Emperors’, ‘the Philosophers’ of ‘the Cocktails’ doen al vermoeden dat het om geen alledaagse collecties gaat. Hun ontwerpen zijn hip en stijlvol, maar volgen toch een ander pad dan de mainstream collecties. Houd je van unieke vormen en prachtige kleurschakeringen? Dan is deze collectie vast iets voor jou!

 • Winterbraderij Beerse op 18 november 2018
  5/11/2018

  WINTERBRADERIJ BEERSE OP 18 NOVEMBER 2018

  Het derde weekend van november kleden we onze winkel aan in circusthema! Kom onze **CIRQUE MAGIQUE** sfeer opsnuiven terwijl je de nieuwe monturen en zonnebrilcollecties bewondert. Op zondagnamiddag is het centrum van Beerse autovrij en kan je - behalve winkelen - ook genieten van een hapje en een drankje. De hele namiddag wordt er animatie voorzien, met onder andere een modeshow en een vuurshow. 

  Schrijf het in je agenda of op Facebook (bekijk ons evenement)

  Onze openingsuren dit weekend:
  Zaterdag 17 nov. 9u - 17u
  Zondag 18 nov. 10u - 17u

 • Zijn wortelen echt goed voor je ogen?
  26/10/2018

  ZIJN WORTELEN ECHT GOED VOOR JE OGEN?

  "Wortelen zijn goed voor je ogen." Met dit visuele argument zijn hele volksstammen aangezet tot het eten van worteltjes. En waag het als kind niet om het verband tussen het één en het ander in twijfel te trekken, want dan troeven je ouders je af met de afgezaagde grap: "Ooit een konijn met een brilletje gezien?" Het zou leuk zijn om deze wortelwijsheid hier als onzin aan de kant te schuiven. Maar dat zit er niet in. "Wortelen zijn echt goed voor je ogen", bevestigt Tjeerd de Faber, oogarts in het Rotterdamse Oogziekenhuis. "Heel goed zelfs." 

  Wortelen doen hun heilzame werk via bètacaroteen, een oranje kleurstof waar de groente vol mee zit. Het lichaam zet deze stof om in vitamine A. En daar draait het om. Het netvlies heeft deze vitamine nodig om licht te kunnen omzetten in elektrische signalen aan de hersenen. Het netvlies zit achteraan in de oogbol. Het bevat kegeltjes en staafjes: de lichtgevoelige cellen die licht vertalen naar elektrische stroompjes. De kegeltjes gebruiken we overdag, om kleur te zien. De staafjes benutten we in de schemering, voor zwart-wit contrasten. het zijn vooral de staafjes die vitamine A nodig hebben. Mensen die niet genoeg van deze voedingsstof eten, krijgen last van nachtblindheid: slecht zicht in het schemerduister. 

  Wortelen eten dus. Of andere groenten waar bètacaroteen in zit: koolsoorten, donkergroene bladgroenten (andijvie en spinazie) en gele of oranje vruchten. Vitamine A zit van nature alleen in dierlijke producten, zoals vlees, zuivel, eierdooiers en vis. Het wordt vaak toegevoegd aan margarine en halvarine.

  Overdrijven met de consumptie van vitamine A is dan ook weer niet goed voor de lichtgevoelige cellen. Mensen die teveel vitamine-A-supplementen slikken, kunnen last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid,... En door een teveel aan bètacaroteen, eveneens binnengekregen via supplementen, kunnen de huid en de ogen oranje-geel verkleuren. Via gewone voeding heb je gelukkig niet snel teveel binnen.

  Ouders hebben overigens niet helemaal gelijk met hun wortelkunde: dat mopje van dat konijn klopt niet. Konijnen hebben namelijk geen goede ogen, ze zijn behoorlijk bijziend. De grassprietjes die ze eten, kunnen ze goed zien, maar ze hebben moeite met roofdieren die van veraf aankomen. En dat is niet zo handig. Eigenlijk hebben konijnen dus wel een brilletje nodig. 

  Het slechte zicht van konijnen valt misschien te verklaren dat worteltjes alleen goed zijn voor het netvlies, niet voor de ooglens. Wie ver- of bijziend is - een lensprobleem -, kan zich te pletter eten aan wortel, maar zijn gezichtsscherpte zal er niet op vooruitgaan. Alleen de groenteboer wordt daar beter van.

   

  Naar een artikel van Sander Becker

 • New & Trending: Penn & Ink N.Y
  19/10/2018

  NEW & TRENDING: PENN & INK N.Y

  Over Penn & Ink N.Y

  Penn & Ink N.Y is in oorsprong een kledingmerk. De geschiedenis van de Penn & Ink kledinglijn begon in de jaren zestig in Brooklyn New York met de jonge en rebelse modeontwerper Maureen J. Penn en Stanley Ink, een zoon uit een prominente kleermakersfamilie. Penn & Ink N.Y is ontstaan vanuit een sterk en simpel idee: een prachtige eigentijdse collectie! Het merk Penn & Ink was geboren.

  Wat ze leuk vinden, maken ze. En dus besloten ze dat het niet stopt met het ontwerpen van kleding. Dit jaar lanceerden ze hun allereerste hoogwaardige brillencollectie, een aanvulling op de kleding. Een prachtige, betaalbare collectie met trendy metalen brilmonturen.

  Met de nieuwe collectie van Penn & Ink N.Y. heb je een bril die comfortabel én helemaal van nu is. 

 • Laat de laagstaande zon je niet verblinden!
  12/10/2018

  LAAT DE LAAGSTAANDE ZON JE NIET VERBLINDEN!

  Ben jij weleens in gevaar geweest door laagstaande zon? Je bent niet de enige!

  In het voor- en najaar merken heel wat autobestuurders voetgangers of fietsende scholieren minder snel op door de laagstaande zon. Dit leidt tot heel wat – vermijdbare - ongelukken. Een probleem dat makkelijk te voorkomen is met een zonnebril. Opzetten dus die zonnebril! En misschien is het handig om er standaard één in je auto te hebben liggen...?

  VERBLINDING DOOR DE LAAGSTAANDE ZON

  Heel wat mensen hebben steevast een reservebril in de wagen liggen, maar ook een zonnebril - al dan niet op brilsterkte - kan zeker handig zijn. De zon kan uit het niets tevoorschijn komen. Dan is een zonnebril in je handschoenenkastje een absolute must. Vooral in het voor- en najaar kan de laagstaande zon automobilisten verblinden. Vaak rond de spitsuren, zowel ‘s ochtends als in de vooravond, zorgt de zon voor hinder en gevaarlijke situaties.

  Bij Optiek Van Gorp kunnen we jou informeren over de verschillende soorten kwalitatieve, UV-beschermende zonneglazen. Wie bijvoorbeeld veel tijd in de wagen doorbrengt, kan baat hebben bij een zonnebril met gepolariseerde glazen. Die houden storende reflecties van bijvoorbeeld natte wegen of wateroppervlaktes tegen. Heel wat collecties zoals Serengeti, Oakley, Prada, Tom Ford, Chanel of Armani bieden deze standaard aan. Ook is het mogelijk gepolariseerde glazen op brilsterkte te verkrijgen, niet alleen in de vertesterkte maar ook multifocale glazen zijn mogelijk met deze extra filter.

  Bovendien zijn er ook nieuwere types meekleurende brilglazen, die ook donkerder kleuren in de auto. Waar vaak de klassiekere types niet donkerder worden achter glas, kan dit met een nieuwere generatie meekleurende glazen wel.

  Herkenbaar? Spring gerust binnen voor een controle van je zicht en advies.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips