Omwille van Covid-19 gelieve eerst een afspraak te maken. Klik hier

 • Merk in de kijker: Res/Rei
  19/05/2020

  MERK IN DE KIJKER: RES/REI

  Het Italiaanse brillenmerk Res/Rei weet als geen ander hoe je verfijnde en tijdloze brillen maakt. De monturen van dit merk bevatten de perfecte combinatie van klassiek en modern. Daarnaast zorgen de ontwerpers ervoor dat iedere bril met de juiste dosis persoonlijke aandacht wordt gemaakt. Hierbij maken ze gebruik van de meest moderne en meest kwalitatieve materialen.

  De Ontwerpers laten zich inspireren door mythologie, keizers, muzikanten of bloemen.


  Een merk als Res/Rei denkt diep na voor het een nieuwe collectie op de markt brengt. En Res/Rei denkt duidelijk aan iedereen. Voor elk type gezicht en hoofd is er een Res Rei. Een goed doordacht kleurpalet met gedurfde combinaties of eenvoudige stijlvolle klassiekers. De slogan van Res Rei had kunnen zijn: “Voor elk wat brils”.

   

 • Computerglazen
  12/05/2020

  COMPUTERGLAZEN

  Een bureaubril... Dé oplossing voor wie vaak digitale schermen gebruikt

  Heel wat mensen brengen - voor hun werk - vele uren per dag aan digitale schermen door. Hoewel deze schermen ons werk een stuk efficiënter hebben gemaakt, heeft het onze manier van kijken enorm veranderd. Of je nu jong of oud bent, tijdens het telewerken van thuis uit, dit kijkgedrag kan je slechts voor een beperkte periode volhouden zonder hier klachten van te krijgen. De nodige aanpassingen zijn dus nodig.

  Vanaf 40 jaar beginnen je ogen problemen te krijgen met focussen op afstanden nabij. Hierdoor moeten je ogen op afstand en nabij op een andere manier gecorrigeerd worden. Met traditionele leesbrillen of multifocale glazen kan je prima een boek of krant lezen, boodschappen doen of handwerken. Langdurig computerwerk daarentegen kan met deze types glazen soms vermoeiend zijn. Hoofdpijn, nekpijn, tranende-, rode-, en branderige ogen zijn maar enkele van de meest voorkomende klachten.

  Voor het werken achter de computer adviseren wij je daarom brillenglazen die jouw ogen op korte en middellange afstand corrigeren. Beeldschermbrillen noemt men vaak ook wel degressieve bril, bureaubril, computerbril of tussenzichtbril. De glazen van dit type bril zijn zodanig geslepen dat zowel op normale leesafstand (30 cm – 40 cm) als op beeldschermafstand (70 cm - 120 cm) goed gelezen kan worden.

  Met beeldschermglazen kunnen je ogen hun natuurlijke houding voor het lezen op papier of het beeldscherm behouden. Met deze “bureauglazen” zie je niet alleen scherp op deze middellange afstanden, dit brillenglas biedt meer gebruiksgemak en kijkcomfort op beeldschermafstand, in welke richting je ook kijkt. Hierdoor wordt extra inspanning van de ogen voorkomen en heb je dus minder kans op vermoeide, branderige of geïrriteerde ogen.

  Beeldschermen & blauw licht

  Daarnaast geven digitale apparaten een koel, hoogenergetisch blauw licht af dat oncomfortabel kan zijn. Hoe korter de golflengte van licht, hoe meer energie het licht bevat en hoe meer schade het toebrengt aan de ogen. Een speciale filter als extra optie kan je meer zichtcomfort geven. Hierdoor geniet je van een verhoogd welzijn en een scherp zicht door deze optimale lichtfiltering.

  Smartphonegebruik weegt zwaar door

  We krijgen anno 2020 ook veel vaker jonge mensen over de vloer met klachten gerelateerd aan digitale schermen. Hier kunnen we de oorzaak vinden bij het focussen van nabij naar nabij. Je kent het wel, je bent een tijdje aan het werk en hebt behoefte aan een pauze. Er zijn heel wat mensen die in dit geval hun smartphone meteen zoeken om hun sociale media te checken of om door het laatste nieuws te scrollen. Je ervaart dit wel als pauze, maar je ogen staan onder constante stress.

  Klachten gerelateerd met schermgebruik komt dus bij iedereen voor, maar soms is de oorzaak wel verschillend. In het algemeen kunnen we deze klachten catalogeren onder "Digital Eye Strain". De mogelijke klachten sommen we hier nog even op: 

  • Branderige, geïrriteerde of jeukende ogen
  • Waterige of net droge ogen
  • Wazig of dubbel zien
  • Hoofdpijn 
  • Pijn in de nek of schouders
  • Overgevoeligheid aan licht
  • Moeite met concentreren 
  • Het gevoel je ogen niet open te kunnen houden

  Heb je dus één of meerdere van bovenstaande klachten? Kom dan langs bij Optiek Van Gorp. Zo kan één van onze gediplomeerde optometristen een uitgebreid onderzoek verrichten en een op maat gemaakt oplossing aanbieden die jouw klachten zullen verlichten. 

 • Geen last van aandampende brilglazen tijdens het dragen van een mondmasker met anti-aandamp producten
  6/05/2020

  GEEN LAST VAN AANDAMPENDE BRILGLAZEN TIJDENS HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER MET ANTI-AANDAMP PRODUCTEN

  Dat een mondmasker en brildragen niet de meest optimale combinatie is, dat hebben veel mensen de laaste weken aan den lijve ondervonden. Je hebt zelf misschien al gemerkt dat jouw bril tijdens het dragen van gelaatsbescherming snel aandampt en beslaat.  

  De laatste dagen lazen we op verschilende media heel wat foutieve informatie ivm brillenglazen die aandampen tijdens het dragen van een mond- en gelaatsmasker. De trukjes die sommige media aanreiken kunnen je brilglazen of montuur onherstelbaar beschadigen!

  Gebruik NOOIT afwasmiddel en warm water op je glazen, en wrijf ook niet op je glazen met een papieren tissue.

  Wat kan wel om je bril & glazen te reinigen: Lauw water en een microweefseldoekje of spray specifiek voor brilglazen.

  Last van aandampen?

  Wat je kan proberen is je bril op het bovenste gedeelte van het mondmasker te plaatsen zodat de uitgeademde lucht geen kans krijgt om achter je glazen terecht te komen. Trek het mondmasker echter niet te hoog, want je mond moet mooi afgedekt blijven.

  Meestal is dit niet voldoende. Gelukkig zijn er anticondens producten te verkrijgen. Gebruik een professionele antidamp-spray of -stift. Deze producten vind je terug op onze webshop. Breng het anti-aandamp product op je brilglazen aan, ga er vervolgens met een katoenen doekje of microweefseldoekje over en klaar!

  Wij zijn er in elk geval klaar voor!😷


  #NoFog #StayClear #StaySafe

 • Zonnebrilmagazine Optiek Van Gorp - Check onze zonneglasactie
  4/05/2020

  ZONNEBRILMAGAZINE OPTIEK VAN GORP - CHECK ONZE ZONNEGLASACTIE

   Optiek Van Gorp- zonnebrillenmagazine

  We mochten de afgelopen weken al volop van de eerste zonnestralen genieten. Dat belooft des te meer voor wat deze zomer nog komt! En daar hoort een hippe zonnebril bij. Hij lag al eventjes klaar, vers van de pers. We zijn dus súperblij jullie hem eindelijk te kunnen tonen: het Optiek Van Gorp-Zonnebrillenmagazine!

  Kreeg je ons magazine al in de brievenbus? Hij is hier ook online te lezen.

   

  Actie zonnebrilglazen op sterkte

  Een nieuwe zonnebril op het oog? Er zijn opnieuw heel wat prachtige exemplaren binnen van allerlei topmerken zoals Chanel, Tom Ford, Dolce&Gabbana, Gucci, Oakley of Serengeti. Voor wie een zonnebril op sterkte nodig heeft, loopt ook nu onze zonneglas-actie! Kom dus zeker de nieuwe zonnebrillen voor zomer 2020 ontdekken. Samen vinden we de zonnebril en het type glas dat perfect past bij jouw persoonlijkheid en stijl.

  Conform de corona-maatregelen werken wij zoveel mogelijk op afspraak. Indien je een oogmeting wenst te laten doen, dan kan je hier een afspraak maken. Zo ben je zeker dat je de volledige zomer kunt genieten met het scherpste zicht.

  xx Team Optiek Van Gorp

 • Het oog en de processierups
  28/04/2020

  HET OOG EN DE PROCESSIERUPS

  Het is weer de tijd van die ellendige processierups! Hoe gevaarlijk is de rups voor het oog? We geven je enkele tips.

  Waarom jeuken mijn ogen zo?

  Elke processierups heeft honderdduizenden brandharen die zich met de wind verspreiden en daardoor makkelijk in contact komen met mensen en dieren. De brandharen hebben kleine weerhaakjes en bevatten een voor mensen lichaamsvreemd eiwit: thaumetopoeïne. Ze dringen gemakkelijk de huid en luchtwegen binnen. Maar ze kunnen ook in jouw ogen terecht komen, en daar schade aanrichten. Bij veel personen die zich met milde oogklachten melden bij de huisarts wordt de link met de eikenprocessierups lang niet altijd gelegd.

  Wat kan ik zelf doen?

  Wij geven het advies goed te spoelen -met steriele druppels- en vooral niet te wrijven. Het is zeker niet nodig om meteen naar de oogarts te gaan. Merk je dat de klachten aanhouden of je zicht minder wordt, zijn dat wel zéker een reden voor uitgebreider onderzoek.

  Ook helpt het om een bril of zonnebril te dragen als je buiten komt tijdens periodes van de processierups. De glazen werken als een blokkade tegen de vervelende haartjes.

  Hoe gevaarlijk is de rups voor het oog?

  In zeldzame gevallen gebeuren dat de brandharen, zonder aanvankelijk verschijnselen te geven, de diepere slijmvlieslagen van het oog binnendringen. Dit kan een knobbelvormige ontsteking geven. Zolang de brandhaar blijft zitten, zullen de klachten blijven bestaan. Wanneer deze brandhaar niet operatief verwijderd wordt, blijven de klachten bestaan en kunnen er problemen ontstaan. Dit is gelukkig echter een zeldzaamheid. Het advies is om tijdig naar de oogarts te gaan als de klachten aanhouden. 

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips