• Zonneactie: zonnebril op sterkte = glazen cadeau!
  27/03/2019

  ZONNEACTIE: ZONNEBRIL OP STERKTE = GLAZEN CADEAU!

  Hello Summer! Een zonnebril op brilcorrectie hoeft je al lang niet meer te beperken in je keuze! Bij Optiek Van Gorp zijn tal van fashion-kleuren zijn mogelijk, welke brilsterkte je ook hebt.

  Verkleurende glazen, spiegelglazen en een heel gamma aan kleuren maken van je zonnebril op sterkte een persoonlijk samengesteld accessoire. Met onze zonneglas-actie kom je alvast in zomermodus.

   Nog tot en met 31 augustus 2019 krijg je bij aankoop van een nieuw brilmontuur vanaf €110 de zonneglazen cadeau*!

  *Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

  Een nieuwe zonnebril op het oog? Je hebt keuze uit heel wat prachtige exemplaren van allerlei topmerken zoals Chanel, Gucci, Ray-Ban, Armani of Dior. Kom dus zeker de nieuwe zonnebrillen voor zomer 2019 ontdekken. Samen vinden we de zonnebril en het type glas dat perfect past bij jouw persoonlijkheid en stijl. 

  Uiteraard kan je ook de glazen van je huidige zonnebril (opnieuw) laten aanpassen op correctie.

  Zo heb je al:
  UNIFOCALE ZONNEGLAZEN vanaf 20€ PER GLAS
  MULTIFOCALE ZONNEGLAZEN vanaf 90€ PER GLAS

  Spring gerust binnen voor meer info of blader doorheen ons zomermagazine voor inspiratie! 

 • Zonnebrillenmagazine 2019 Optiek Van Gorp
  20/03/2019

  ZONNEBRILLENMAGAZINE 2019 OPTIEK VAN GORP

  De lente begint, en we genieten al volop van de zon. En daar hoort een hippe zonnebril bij! Laat je inspireren door ons jaarlijkse Optiek Van Gorp-Zonnebrillenmagazine! Kreeg je ons magazine al in de brievenbus? Hij is hier ook online te lezen

  Dit jaar maken we het extra feestelijk want we bestaan 60 jaar! In 1959 opende Hugo Van Gorp de deuren van de optiekzaak. Zestig jaar en enkele verbouwingen later, is de winkel uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio. Met de derde generatie en een enthousiast team zetten we de traditie verder met vakkennis en passie. We maken van 2019 een heus feestjaar met fashionevents, niet te missen acties en tal van leuke geschenken. Noteer onderstaande data alvast in je agenda!

 • Oogmeting bij de oogarts of bij de opticien
  7/03/2019

  OOGMETING BIJ DE OOGARTS OF BIJ DE OPTICIEN

  Moet je altijd langs de oogarts om je sterkte te laten nameten? Kan dit ook bij de opticien? En wat is dan beter?

  Oogmeting bij de opticien

  Een gediplomeerd opticien heeft een driejarige bacheloropleiding achter de rug waarin het opmeten van de brilsterkte en de technische aspecten van contactlenzen en brilglazen centraal staan. De opticien zal op dezelfde manier als de oogarts de sterkte opmeten. Ook controle van het nachtzicht en het aanpassen van contactlenzen behoort tot zijn takenpakket. 

  Oogmeting bij de oogarts

  Een oogarts is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van oogafwijkingen en oogziekten. De oogarts onderzoekt meer dan enkel de brilsterkte. Hij  controleert ook de algemene gezondheidstoestand van de ogen. Al in een vroeg stadium kan de oogarts afwijkingen opmerken en behandelen. Vaak nog voordat je zelf klachten hebt. 

  Wat te doen?

  De oogmeting om de brilsterkte te bepalen verloopt bij de oogarts en de opticien op dezelfde manier. Hiervoor hoef je dus niet bij de oogarts langs te gaan en kan de opticien je perfect helpen. Je opticien kan tekenen van afwijkingen herkennen, maar zal je in dat geval zeker doorsturen naar de oogarts. 

  We raden aan om toch af en toe bij de oogarts op controle te gaan, voor volwassenen bij voorkeur tweejaarlijks, om de gezondheidstoestand van je ogen na te gaan. De contactgegevens van enkele oogartsen in de buurt kan je vinden via deze link.

 • Chanel Lente/Zomer 2019: De revival van de Chain' brilketting
  28/02/2019

  CHANEL LENTE/ZOMER 2019: DE REVIVAL VAN DE CHAIN' BRILKETTING

  De brilketting is al even terug van weggeweest, steeds vaker wordt ze ook stijlvol naar voor gedragen zoals een échte ketting. In de lente/zomer collectie 2019 pakt Chanel het op een compleet vernieuwende manier aan. Opvallende schakels, fijne goud of zilverkleurig of helemaal op maat van de bijhorende bril. 

  Vintage Chain

  Inspiratie voor de nieuwe lente-collectie haalde het modehuis uit zijn rijk verleden. De oorsprong van de Chanel Chains dateert terug naar de beginjaren: Gabrielle Chanel drapeerde haar parelketting over haar schouders.

  De eerste 'Chanel Chain'- zonnebrillen doken op tijdens Parijse Fashion Week in 1992. Die vintage, nineties stijl werd nu in een modern jasje gegoten. Zowel verfijnde oversized vormen als echte statement zonneschermen staan centraal in de nieuwste zomercollectie.

  Absolute Chain & Secret Chain

  De Chanel Chain brillen & zonnebrillen voor 2019 zijn ingedeeld in 2 thema’s. Enerzijds is er de ‘Absolute Chain’ collectie waar de brillenketting mag opvallen, anderzijds is er de ‘Secret Chain’ reeks. Bij die laatste zit het schakelaccent verhuld bovenaan de montuur of gaat het slechts om een subtiel detail.

  De ‘Absolute Chain’ brillen beschikken over een simplistische, elegante ketting in zilver of goudkleurig metaal met het CC-logo. Voor de echte Chanel-liefhebbers komen sommige brillen en zonnebrillen met een schitterende driedubbele brillenketting met zowel een metalen schakel, lederen doorvlochten schakel en een parelketting. In beide gevallen is de brillenketting heel gemakkelijk af te halen en weg te bergen in een bijhorend etui. Je kan hem bovendien ook als gewone ketting dragen zonder de bril.

 • Verleng de levensduur van jouw brillenglazen
  11/02/2019

  VERLENG DE LEVENSDUUR VAN JOUW BRILLENGLAZEN

  Brillenglazen hebben heel wat te doorstaan, van vet en stof tot krassen die onbedoeld ontstaan en veranderende weersomstandigheden. Daarnaast kunnen weerkaatsingen op brillenglazen voor de dragers onplezierig zijn. Hi-Vision LongLife van HOYA heeft bewezen de meest duurzame antireflectie coating te zijn die er is. Deze coating garandeert uitzonderlijk helder, ontspannen zicht en verlengt de levensduur en kwaliteit van uw brillenglazen.

  De LongLife coating van Hoya is de hardste, meest duurzame antireflectie coating die momenteel op de markt is. Deze coating is krasvast en stoot water, vuil en stof af, ook na intensieve reiniging.

  Welke voordelen biedt deze coating voor mij?

  - Helder zicht door het vermijden van schitteringen.
  - Bescherming tegen onbedoelde krasjes.
  - Gemakkelijke reiniging dankzij de water-, vet-, vuil-, en stofafstotende laag
  - Eventueel te combineren een extra bescherming tegen UV-licht of blauw licht
  - Drie jaar garantie op fabricatiefouten

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips