• Black Friday: Eyesport by Optiek Van Gorp
  17/11/2023

  BLACK FRIDAY: EYESPORT BY OPTIEK VAN GORP

  Black Friday

  Eyesport by Optiek Van Gorp

  Ken je hem al, onze sportbrillenwebshop?! Op www.EYESPORT.be  focussen we ons volledig op jou ogen tijdens jouw sport! Vanaf vrijdag 17 november tot en met maandag 27 november kan je geweldige deals terugvinden op een hele selectie aan sportbrillen. Je huidige sportbril aan een update toe? Of graag een extra exemplaar in een hippe nieuwe kleur? Zelfs op een selectie aan accessoires zoals mutsen, kledij en tassen valt heel wat voordeel te rapen. 

  Scoor je toch liever iets anders op onze webshop? Gebruik dan dit weekend de coupon code “BlackFriday2023” bij het uitchecken. Je krijgt een mooie extra korting van -10% bovenop de geadverteerde prijs. Deze is ook geldig op onze custom Van Gorp Designs die op de webshop staan en op nieuwe collecties.

  Ook kan je op onze sport-Instagrampagina 'Flash sales' ontdekken die je niet op onze webshop terugvindt. Daarnaast zijn er ook in de winkel heel wat leuke koopjes te vinden. Be fast or be sorry!

 • Test je nachtzicht
  4/11/2023

  TEST JE NACHTZICHT

  Test je nachtzicht

  Zie jij ook slecht in het donker?

  De klok werd afgelopen weekend een uur verzet, 's avonds moeten we weer in het donker naar huis. Heel wat mensen hebben bij schemer en 's nachts last van slecht zicht, voornamelijk in het verkeer. Erg vervelend, want het maakt het autorijden op deze momenten extra vermoeiend. Herken jij dit?

  • De koplampen van je tegenliggers verblinden je
  • Wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar
  • Afstanden zijn lastiger in te schatten. 

  Herkenbaar?

  Dan is het beter om je ogen bij ons nog eens te laten nakijken. Naast de klassieke oogmeting (die de min- of plussterkte bepaald) voeren we nog een bijkomende nachtzichtmeting uit.

  Je oogafwijking kan immers anders zijn in het donker dan overdag. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. Onze gespecialiseerde apparatuur meet bij verschillende lichtomstandigheden en dus ook de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo meten we een optimaal zicht overdag, tijdens de schemer én ’s nachts.

  Kom langs en doe de test!

  Wil jij een nachtzichtmeting ervaren? Kom langs en ontdek of wij ook jou van je 'nachtblindheid' af kunnen helpen!

 • Theo Kindercollectie: Kiekeboe x Theo
  28/10/2023

  THEO KINDERCOLLECTIE: KIEKEBOE X THEO

  Kiekeboe x Theo for kids

  theo's eerste kinderbrilcollectie

   

  Leuk nieuws vanuit het leukste en kleurrijkste brillenmerk van België! Het brillenmerk theo heeft een collectie ontworpen en gelanceerd voor kleine brildragers. De vrolijke kinderbrillencollectie is een ode aan de geliefde Kiekeboes van striptekenaar Merho.

  Het Belgische merk introduceert trots zijn eerste reeks kinderbrillen, knipogend naar de iconische Kiekeboe-familie. Merho bedacht een uniek theo-Kiekeboe verhaal om hun liefde te bezegelen. Na ouders en grootouders zullen kinderen voor het eerst kunnen genieten van hun eigen unieke en opvallende theo-brillen, waarmee ze toetreden tot de bruisende wereld van speelse, stijlvolle en kleurrijke designs.

  De modellen dragen de namen van Kiekeboe-personages waaronder Fanny, Froe, Joeksel, Kiekeboe, Charlotte, Marcel en Nopel. Als extra promotie werkte Merho een promotiestripje uit met Konstantinopel in de hoofdrol. Merho is zelf ook al meer dan twintig jaar een tevreden brildrager van het merk theo.

 • Oakley Encoder Ellipse & Encoder Squared
  16/10/2023

  OAKLEY ENCODER ELLIPSE & ENCODER SQUARED

  Oakley Encoder Ellipse vs Encoder Squared

  Na het succes van de Oakley Encoder en Oakley Encoder Vented worden we nu verwend met nóg twee nieuwe uitvoeringen van dit revolutionaire model! Waarin het verschil hem net zit? Dat lijsten we hier voor je op!

  Bekijk je graag eens de pasvorm van beide brillen op het gezicht? Op onze instagrampagina kan je een video vinden waarin we beide modellen in verschillende kleuren op het gezicht laten zien.

  Wat meteen opvalt aan beide nieuwe modellen is de grote uitsparing centraal bovenaan aan de wenkbrauwboog. Oakley bewijst hiermee maar nog eens tot wat voor technische hoogstandjes ze bekwaam zijn. Een uitermate stevige en onbreekbare lens mét dezelfde ongeziene helderheid als we van Oakley gewend zijn was iiervoor immers nog ongezien met uitsparing in het glas. Net zoals bij de Encoder vs Encoder Vented zijn de extra openingen niet noodzakelijk voor de ventilatie. In onze ervaring zijn er zelfs in de wintermaanden amper problemen met aandampen van de brilglazen bij de klassieke Encoder. 

  Encoder Ellipse

  Zoals de naam al weggeeft, is de Encoder Ellipse eerder afgerond qua vorm. Dit valt op onderaan aan de jukbeenderen. Maar ook bovenaan het montuur, aan de wenkbrauwboog, volgt het montuur een strakke lijn. De opening die ter hoogte van het voorhoofd zit, is ook duidelijk ovaal/Ellipsvormig en je kan er zelfs wat het Oakley-Logo in herkennen.

   Encoder Squared

  In tegenstelling tot de Encoder Ellipse, is de Encoder Squared duidelijk hoekiger qua vorm. De lijn aan de onderkand van het montuur heeft wat weg van de Path lensvorm van de Oakley Radar EV. Ook bovenaan aan de wenkbrauwboog heeft het glas een duidelijk hoekiger profiel. De opening die ter hoogte van het voorhoofd te zien is, is bovenaan boogvormig (parallel met de bovenrand van het glas) maar onderaan duidelijk veel rechter en strakker van lijn dan de Encode Ellipse.

  Eigenschappen van de Ecoder Ellipse & Encoder Squared

  • Revolutionair lens ontwerp
   Verbeteringen in het lensontwerp 'PhysioMorphic™ Geometry' genaamd, zorgen voor een pasvorm die dichter aansluit om het gezicht. Dit zorgt voor een optimale bescherming en gezichtsveld.
  • Helm-compatibele brilpootjes
   O-Matter™ brilpootjes grijpen laag aan op het brillenglas om compatibel te zijn met helmen en andere hoofddeksels.
  • No-slip grip
   Unobtainium® earsocksen neussteunen zorgen dat de bril niet kan afschuiven bij transpiratie en zorgen voor aangenaam draagcomfort.
  • Prizm™ lenzen
   Ontwikkeld om contrastverhoging te creëren, om meer details te kunnen waarnemen.
  • All day comfort
   3 punts pasvorm (neus en op de slapen) met unobtanium earsocks
  • Impact bescherming
   Oakley glazen worden ontworpen en getest onder extreme omstandigheden om absolute veiligheid te waarborgen in de meest uitdagende situaties.
 • Week van het zien: 7-14 Oktober
  7/10/2023

  WEEK VAN HET ZIEN: 7-14 OKTOBER

  Week van het zien 2023

  7-14 Oktober

  Tijdens de nationale Week van het zien ligt de focus op jou zicht. Is het al een tijdje geleden dat je jouw ogen liet controleren? Merk je dat je zicht de laatste tijd is afgenomen? Hoofdpijn als je lang leest, een wazig zicht, details die vervagen… Je gebruikt je ogen intensief. Verzorg ze daarom preventief.

  Met een vrijblijvende oogscreening krijg je een perfecte kijk op jouw zicht. Naast een oogscreening en advies bieden we jou bovendien ook een unieke nachtzichtmeting. Om voor iedereen voldoen de tijd en uitleg te voorzien, vragen we om bij voorkeur een afspraak te maken. Dit kan je telefonisch doen of via onze online agenda.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips