• Oogmeting bij de oogarts of bij de opticien
  7/03/2019

  OOGMETING BIJ DE OOGARTS OF BIJ DE OPTICIEN

  Moet je altijd langs de oogarts om je sterkte te laten nameten? Kan dit ook bij de opticien? En wat is dan beter?

  Oogmeting bij de opticien

  Een gediplomeerd opticien heeft een driejarige bacheloropleiding achter de rug waarin het opmeten van de brilsterkte en de technische aspecten van contactlenzen en brilglazen centraal staan. De opticien zal op dezelfde manier als de oogarts de sterkte opmeten. Ook controle van het nachtzicht en het aanpassen van contactlenzen behoort tot zijn takenpakket. 

  Oogmeting bij de oogarts

  Een oogarts is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van oogafwijkingen en oogziekten. De oogarts onderzoekt meer dan enkel de brilsterkte. Hij  controleert ook de algemene gezondheidstoestand van de ogen. Al in een vroeg stadium kan de oogarts afwijkingen opmerken en behandelen. Vaak nog voordat je zelf klachten hebt. 

  Wat te doen?

  De oogmeting om de brilsterkte te bepalen verloopt bij de oogarts en de opticien op dezelfde manier. Hiervoor hoef je dus niet bij de oogarts langs te gaan en kan de opticien je perfect helpen. Je opticien kan tekenen van afwijkingen herkennen, maar zal je in dat geval zeker doorsturen naar de oogarts. 

  We raden aan om toch af en toe bij de oogarts op controle te gaan, voor volwassenen bij voorkeur tweejaarlijks, om de gezondheidstoestand van je ogen na te gaan. De contactgegevens van enkele oogartsen in de buurt kan je vinden via deze link.

 • Chanel Lente/Zomer 2019: De revival van de Chain' brilketting
  28/02/2019

  CHANEL LENTE/ZOMER 2019: DE REVIVAL VAN DE CHAIN' BRILKETTING

  De brilketting is al even terug van weggeweest, steeds vaker wordt ze ook stijlvol naar voor gedragen zoals een échte ketting. In de lente/zomer collectie 2019 pakt Chanel het op een compleet vernieuwende manier aan. Opvallende schakels, fijne goud of zilverkleurig of helemaal op maat van de bijhorende bril. 

  Vintage Chain

  Inspiratie voor de nieuwe lente-collectie haalde het modehuis uit zijn rijk verleden. De oorsprong van de Chanel Chains dateert terug naar de beginjaren: Gabrielle Chanel drapeerde haar parelketting over haar schouders.

  De eerste 'Chanel Chain'- zonnebrillen doken op tijdens Parijse Fashion Week in 1992. Die vintage, nineties stijl werd nu in een modern jasje gegoten. Zowel verfijnde oversized vormen als echte statement zonneschermen staan centraal in de nieuwste zomercollectie.

  Absolute Chain & Secret Chain

  De Chanel Chain brillen & zonnebrillen voor 2019 zijn ingedeeld in 2 thema’s. Enerzijds is er de ‘Absolute Chain’ collectie waar de brillenketting mag opvallen, anderzijds is er de ‘Secret Chain’ reeks. Bij die laatste zit het schakelaccent verhuld bovenaan de montuur of gaat het slechts om een subtiel detail.

  De ‘Absolute Chain’ brillen beschikken over een simplistische, elegante ketting in zilver of goudkleurig metaal met het CC-logo. Voor de echte Chanel-liefhebbers komen sommige brillen en zonnebrillen met een schitterende driedubbele brillenketting met zowel een metalen schakel, lederen doorvlochten schakel en een parelketting. In beide gevallen is de brillenketting heel gemakkelijk af te halen en weg te bergen in een bijhorend etui. Je kan hem bovendien ook als gewone ketting dragen zonder de bril.

 • Verleng de levensduur van jouw brillenglazen
  11/02/2019

  VERLENG DE LEVENSDUUR VAN JOUW BRILLENGLAZEN

  Brillenglazen hebben heel wat te doorstaan, van vet en stof tot krassen die onbedoeld ontstaan en veranderende weersomstandigheden. Daarnaast kunnen weerkaatsingen op brillenglazen voor de dragers onplezierig zijn. Hi-Vision LongLife van HOYA heeft bewezen de meest duurzame antireflectie coating te zijn die er is. Deze coating garandeert uitzonderlijk helder, ontspannen zicht en verlengt de levensduur en kwaliteit van uw brillenglazen.

  De LongLife coating van Hoya is de hardste, meest duurzame antireflectie coating die momenteel op de markt is. Deze coating is krasvast en stoot water, vuil en stof af, ook na intensieve reiniging.

  Welke voordelen biedt deze coating voor mij?

  - Helder zicht door het vermijden van schitteringen.
  - Bescherming tegen onbedoelde krasjes.
  - Gemakkelijke reiniging dankzij de water-, vet-, vuil-, en stofafstotende laag
  - Eventueel te combineren een extra bescherming tegen UV-licht of blauw licht
  - Drie jaar garantie op fabricatiefouten

 • Nieuwe Theo collecties
  1/02/2019

  NIEUWE THEO COLLECTIES

  Theo + James: Outlines

  Tijd voor iets origineels dacht James Van Vossel. Voor zijn nieuwste collectie “Outlines” vertrekt James vanuit de glasvorm. Die maakt hij bepalend voor het verdere ontwerp van de bril. Zo verlengt hij de bestaande glasvorm en laat die doorlopen in het frame. Op een natuurlijke wijze vormt dat frame zich dan als een omlijning, een schaduwbeeld rond de essentie - het glas; terwijl er tussen frame en schaduwbeeld een originele spanning ontstaat. Een nieuwe tijd, een nieuwe kijk.

  Theo + Matali Crasset: Trait d'Union

  Na de reeks ‘Wide Open’ lanceert Theo nu ‘Trait d’Union’: een nieuwe collectie met zes brillen van Matali Crasset. Trait d’Union staat voor eenvoud. In deze complexe wereld kiezen we voor de soberheid die ons op een andere manier tegen het dagelijkse leven doet aankijken, om te genieten van wat nog komt, en om de verborgen schoonheid en het ‘nu’ te waarderen. 

  Mille +60 Collectie

  Generation Y is de eerste generatie die volwassen werd in het nieuwe millenium. Ze werden toen weggezet als zelfverzekerd, tolerant, optimistisch en zeer ambitieus. Een generatie met veel potentieel. En voor die generatie die van bij de start opgegroeide met alle voordelen van de informatie- en communicatietechnologie heeft Theo een brillencollectie gemaakt, de Mille+.

  Generatie Y is ondertussen bijna 40 en is volledig tot zijn recht gekomen. Ze zijn nog steeds wild ambitieus en maken hun dromen waar. En hun bril? Als eerbetoon aan het waargemaakte potentieel, draaien we de Mille + collectie binnenstebuiten. De bubbels, de sprankel van een generatie die in het begin verborgen onder de oppervlakte lag, mag nu bruisen aan de buitenkant zichtbaar voor de hele wereld.

    

 • Oogkleuren, hoe zit dat in elkaar?
  22/01/2019

  OOGKLEUREN, HOE ZIT DAT IN ELKAAR?

  Blauwe kijkers of groene ogen? Het zit allemaal in de genen. Maar welke oogkleuren komen het meeste voor en hoe wordt de kleur van de ogen bepaald? Hieronder kun je alvast heel wat antwoorden vinden.

  Bruine ogen zijn dominant

  Hoewel blauwe ogen vaak het meest in het oog springen, komen bruine ogen het meeste voor. In alle werelddelen zijn bruine ogen toonaangevend. In Europa en Noord-Amerika komen lichte oogkleuren vaker voor, maar ook hier blijft bruin de dominante kleur. Groene ogen zijn dan weer eerder zeldzaam.

  De kleur van de ogen kan veranderen

  De meeste baby’s van blanke ouders hebben bij de geboorte blauwe ogen. De kleur van de ogen kan echter in de loop der tijd veranderen. Vanaf een jaar of drie staat de oogkleur in principe vast, al zijn kleine veranderingen achteraf nog mogelijk.

  Oogkleur is erfelijk

  De kleur van je ogen is erfelijk. Je ogen zullen dus in principe op deze van je ouders of grootouders lijken. Hebben je beide ouders bruine ogen, dan is de kans meer dan waarschijnlijk dat jij over dezelfde kleur ogen zal beschikken.De kleur van je ogen wordt overigens bepaald door de iris, het diagfragma van het oog. Dit ringvormig, gepigmenteerd orgaan ligt achter het hoornvlies. Een andere naam voor de iris, is regenboogvlies. De kleurvariaties in ogen ontstaan door pigmenten: de melanine.

  Het is overigens ook perfect mogelijk twee verschillende irissen te hebben. In je ogen zijn maar drie hoofdkleuren aanwezig: bruin, blauw en groen. Er coderen slechts drie genen de kleur van de iris, dus meer varianten zijn er niet. Andere waargenomen kleuren zijn slechts veranderingen in de hoeveelheid melanine.Wil je inschatten welke kleur ogen je kind krijgt? Wel eerst en vooral is het belangrijk om weten dat bruin de meest dominante kleur is, gevolgd door blauw en groen. Bij het kruisen van twee mensen, geven ze ieder de helft van de hun chromosomen paren mee aan hun nakomelingen. De volledige materie uit de doeken doen zou ons te ver leiden, maar via dit overzicht kan je al een idee krijgen van de oogkleur van je kind.

   

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips