Brilglazen met UV-bescherming

Brilglazen met UV-bescherming

Geschreven op 19/04/2021

Brilglazen met UV-bescherming bij Optiek Van Gorp

Deugddoende zonnestralen kunnen écht als een energieboost aanvoelen. Dat deze zonnestralen schadelijk zijn voor je huid en dat je deze dus best insmeert met zonnecrème, wist je natuurlijk al langer. Maar bescherm je ook je ogen voldoende tegen deze schadelijke UV-stralen?

De risico’s op UV-gerelateerde oogaandoeningen zijn niet te onderschatten. Niet alleen op getinte zonneglazen, maar ook op heldere brilglazen heb je de keuzen om voor een UV-filtering te kiezen.

Waarom UV-beschermende brilglazen zo belangrijk zijn

UV-stralen dragen niet alleen bij tot een snellere veroudering van je huid, maar ook van je ogen. Langdurige blootstelling aan UV-straling kan zelfs aan de basis liggen van ernstige oogaandoeningen zoals staar (ook wel cataract genoemd) en macula degeneratie. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) zou zelfs zo'n 20% van alle cataractgevallen aan overmatige blootstelling aan UV-stralen te wijten is. 

Het grootste gevaar is dat de eerste alarmsignalen lang op zich laten wachten. Pas op latere leeftijd worden de gevolgen duidelijk

Ook als de zon niet schijnt, worden onze ogen aan schadelijke UV-straling blootgesteld. Op zonnige dagen kan je een hippe zonnebril - al dan niet met zonneglazen op sterkte - dragen. Op momenten dat je je zonnebril niet draagt, kan het dus zeker nuttig zijn om een bril met UV-bescherming te dragen. 

Maximale bescherming

Heldere glazen met UV-bescherming zullen je ogen net zo goed beschermen als een topzonnebril. Niet alleen de ogen zelf worden onzichtbaar, maar erg doeltreffend beschermd. Ook de tere huid rondom de ogen krijgt zo de bescherming om huidveroudering tegen te gaan. Brillenglazen met HOYA UVControl coating bieden je 'allround protection'.

Optiek Van Gorp werkt met deze innovatieve coating en vertelt je hierover graag meer. Je vindt ons in de regio Beerse.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips