Kleurlenzen met/zonder sterkte - Verander je oogkleur!

Kleurlenzen met/zonder sterkte - Verander je oogkleur!

Geschreven op 16/02/2017

Je wisselt af en toe graag van haarkleur? Waarom zou je je oogkleur ook niet eens willen aanpassen?! Of je nu de overstap maakt naar heldere, blauwe ogen voor een diepe ijzige blik of een kleurrijke paarse iris kiest voor dat extra vleugje mysterie, de juiste contactlenzen maken elke look gegarandeerd compleet. Maar met zo veel merken en kleuren op de markt, hoe weet je welke de juiste zijn voor jou?

Optiek Van Gorp heeft een breed gamma, maar soms is het moeilijk het bos door de bomen te zien. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste gekleurde contactlenzen. Je leest alles hieronder!

Kleurlenzen voor lichte ogen

Heb je een lichte tint in je iris, zoals groen, blauw of zacht groen, prijs jezelf dan gelukkig! Jij hebt de meeste keuze als het gaat om het uitzoeken van gekleurde contactlenzen - je kan weinig fout doen! Voor een drastische verandering, probeer dan een van onze Freshlook-kleuren uit om een totaal andere uitstraling te krijgen.

Voor iets meer natuurlijk of subtiel effect, probeer dan een licht corrigerende contactlens. In plaats van volledig de kleur van je iris te veranderen, accentueren deze contactlenzen de natuurlijke kleur van je ogen. Zo voegen Acuvue Define Natural Sparkle een soort lichteffect toe aan het patroon van je ogen, waardoor je ogen meer aandacht krijgen - zonder dat iemand weet waarom! Perfect toch?

Gekleurde lenzen voor donkere ogen

Voor mensen met donkere ogen, zoals bruin of donkergroen, kan het vinden van contactlenzen die echt je oogkleur veranderen wat moeilijker zijn. Wij raden dan ook aan om een quasi ondoorzichtige lens te vinden die je iris volledig bedekt, waardoor enkel nog je pupil zichtbaar is. Anders kan je een vreemd effect krijgen.

Air Optix Colors contactlenzen heeft een breed gamma aan verschillende kleuren om de tint van je iris te veranderen maar met een natuurlijk effect. Het uiteindelijke resultaat zal natuurlijk afhangen van je basis-oogkleur, maar deze contactlenzen zijn vaak de beste kans om een omschakeling naar een nieuwe stijl te garanderen.

De Acuvue Natural Shimmer laat de donkere kijkers nog dieper en intenser ogen door de donkere ring rond je iris te versterken. Het effect van deze lens is dan ook het mooiste op groene en bruine ogen. 

Gebruik het juiste voorschrift

Zelfs als je een perfect zicht hebt, moet je nog altijd de opticien of oogarts bezoeken voordat je gekleurde contactlenzen kan gebruiken. Je kan lenzen kopen die je zicht niet corrigeren (zonder sterkte), toch zal de omvang en de pasvorm van je contactlenzen nauwkeurig moeten worden opgemeten en voorgeschreven. Contactlenzen die niet voor jouw ogen gemaakt zijn, kunnen al snel pijnlijk zijn en zelfs je ogen beschadigen. Het is dus zeer belangrijk dat je deze stap niet overslaat.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips