Bescherm je ogen op wintersportvakantie met deze tips

Bescherm je ogen op wintersportvakantie met deze tips

Geschreven op 22/12/2017

Het wintersportseizoen is weer begonnen. Goed nieuws voor de wintersporters onder ons. Heldere hemel en diepe poedersneeuw zorgen voor de perfecte ski-omstandigheden. Sneeuw is echter enorm reflecterend, zodat ultraviolet zonlicht (UV) veel krachtiger op de piste is dan elders.
Heb jij een wintersportvakantie in het vooruitzicht? Dan lees je best even onze checklist. In de sneeuw is goede zonnebescherming voor jouw ogen namelijk éxtra belangrijk.

SKIBRIL IS NÓG BELANGRIJKER DAN EEN GOEDE ZONNEBRIL

Een tijdje geleden kon je op onze blog al lezen over het belang van goede zonnebrilglazen. Een beschermende wintersportbril is echter nóg belangrijker dan een zonnebril voor tijdens de zomermaanden. Op wintersport krijg je te maken met laagstaande zon en de weerkaatsing van het licht op de sneeuw. Sneeuw weerkaatst ongeveer 80% van het licht, inclusief uv-straling. De kans op verblinding en overbelichting van de ogen - sneeuwblindheid - wordt hierdoor flink groter. UV-blootstelling is cumulatief. Dus, hoewel de effecten niet altijd onmiddellijk zijn, kan zonlicht ook op langere termijn je ogen beschadigen. 

Goede skibrillen zijn voorzien van optimale uv-bescherming. Een bril met passing zorgt ervoor dat je de wintersportbril aan de zijkant goed kan afsluiten. Hierdoor komt er geen wind langs en heb je minder last van tranende ogen. 

BRILLENGLAZEN MET CONTRASTFILTER

Op de piste kan het handig zijn om brillenglazen met contrastfilter te gebruiken. Hierdoor worden sporen en hoogteverschillen op de piste beter zichtbaar. Zo kan je gemakkelijker anticiperen. De overgang van zon naar schaduw is ook minder storend met contrastverhogende brillenglazen. Hierdoor hoef je niet steeds van bril te wisselen. 

Een mooi voorbeeld van goede glazen voor wintersport zijn die van Oakley: Prizm Snow. Deze glazen zijn speciaal ontwikkeld voor optimale visuele prestaties in de sneeuw. Meer info over Prizm Snow lees je hier!


BRILLENGLAZEN DIE MEEKLEUREN

Wanneer je graag de hele dag op pad bent op wintersport, dan kunnen meekleurende brillenglazen handig zijn. De kleur van deze brillenglazen passen zich aan automatisch het licht aan. Dankzij de allernieuwste technieken gaat dat erg snel. Wanneer u naar binnen gaat om op te warmen onder het genot van een drankje, worden de brillenglazen helder. We zien dat deze optie veelgebruikt wordt in sportbrillen op sterkte. Met de sportbril kunt u dan ook gewoon de menukaart goed lezen. Een biertje, warme soep of kaasfondue smaken natuurlijk nog beter als u ze ook scherp kunt zien! 

CONTACTLENZEN MEE OP WINTERSPORT

Daglenzen kunnen ook een goede optie in combinatie met een kwalitatieve sportbril. Niet alleen vanwege het hoge draagcomfort, maar ook vanwege het gebruiksgemak. Is dit een interessante optie voor jou? Spring dan tijdig binnen bij Optiek van Gorp zodat we voldoende ruimte hebben om de perfecte contactlenzen voor jou te vinden. Voor alle vragen over sportbrillen staan wij ook graag voor je klaar!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips