Laat de laagstaande zon je niet verblinden!

Laat de laagstaande zon je niet verblinden!

Geschreven op 12/10/2018

Ben jij weleens in gevaar geweest door laagstaande zon? Je bent niet de enige!

In het voor- en najaar merken heel wat autobestuurders voetgangers of fietsende scholieren minder snel op door de laagstaande zon. Dit leidt tot heel wat – vermijdbare - ongelukken. Een probleem dat makkelijk te voorkomen is met een zonnebril. Opzetten dus die zonnebril! En misschien is het handig om er standaard één in je auto te hebben liggen...?

VERBLINDING DOOR DE LAAGSTAANDE ZON

Heel wat mensen hebben steevast een reservebril in de wagen liggen, maar ook een zonnebril - al dan niet op brilsterkte - kan zeker handig zijn. De zon kan uit het niets tevoorschijn komen. Dan is een zonnebril in je handschoenenkastje een absolute must. Vooral in het voor- en najaar kan de laagstaande zon automobilisten verblinden. Vaak rond de spitsuren, zowel ‘s ochtends als in de vooravond, zorgt de zon voor hinder en gevaarlijke situaties.

Bij Optiek Van Gorp kunnen we jou informeren over de verschillende soorten kwalitatieve, UV-beschermende zonneglazen. Wie bijvoorbeeld veel tijd in de wagen doorbrengt, kan baat hebben bij een zonnebril met gepolariseerde glazen. Die houden storende reflecties van bijvoorbeeld natte wegen of wateroppervlaktes tegen. Heel wat collecties zoals Serengeti, Oakley, Prada, Tom Ford, Chanel of Armani bieden deze standaard aan. Ook is het mogelijk gepolariseerde glazen op brilsterkte te verkrijgen, niet alleen in de vertesterkte maar ook multifocale glazen zijn mogelijk met deze extra filter.

Bovendien zijn er ook nieuwere types meekleurende brilglazen, die ook donkerder kleuren in de auto. Waar vaak de klassiekere types niet donkerder worden achter glas, kan dit met een nieuwere generatie meekleurende glazen wel.

Herkenbaar? Spring gerust binnen voor een controle van je zicht en advies.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips