Oakley Prizm Technologie

Oakley Prizm Technologie

Geschreven op 2/04/2016

Waar je met Oakley PRIZM het verschil ziet:

PRIZM Daily Polarized (Kleur basisglas: Grey | 14% Lichttransmissie): Deze lens verbetert kleuren door een beter contrast te bieden doorheen de hele dag. Doffe kleuren worden warm en rijker. Dit leidt tot een scherper contrast en een visuele ervaring die aangenaam en ontspannend is voor het oog. 

Wat kan je concreet verwachten:
Rood wordt dieper, de hemel levendiger, groene tinten worden helderder en een significante vermindering van reflecties. 

PRIZM Road (Kleur basisglas: Indigo | 20% Lichttransmissie): De verbeterde kleuren en contrast zorgen voor een snellere reactietijd op de weg. Zelfs de allerkleinste oneffenheden om het wegdek worden meteen zichtbaar voor de renner. 

Wat kan je concreet verwachten:
Zowel in daglicht als schaduw verbetert het zicht spectaculair: de witte lijnen op de weg en verkeerslichten zijn helder. De blauwe lucht en het gras ogen veel helderder. Ideaal voor de fervente renner, maar zeker aan te raden voor eender wie vaak op de baan vertoeft. 

PRIZM Trail (Kleur basisglas: Grapefruit | 36% Lichttransmissie): Ideale lens om te gaan wandelen, lopen, off-roaden en mountainbiken aangezien deze lens de rode en bruine kleuren die je vooral in boswegen terugvindt zal verbeteren. Dit zorgt voor een snellere reactietijd zowel in de zon als schaduw bij opstakels zoals zand, stenen of overhangende takken.

Wat kan je concreet verwachten: 
Een super goede lens die ideaal is bij verschillende weersomstandigheden. De lens werkt uitermate goed in direct zonlicht, maar ook in de schaduw. Rood en bruin, de kleuren die in een bosrijke of zanderige omgeving veel aanwezig zijn, zullen veel levendiger en feller overkomen.

PRIZM Golf (Kleur basisglas: Ruby | 30% Lichttransmissie): Deze lens werd speciaal ontwikkeld om het dieptezicht te verbeteren in grasrijke omgeving. De afstanden kunnen hierdoor veel beter worden ingeschat, ook bij wisselende soorten ondergrond. Ideaal voor de golfer die z'n handicap wilt verbeteren.

Wat kan je concreet verwachten:
Verbeterd zicht en contrast tussen de kleuren cyaan en groen, wat vaak voorkomt bij gezond gras. Bijkomend krijg je een contrastverhoging bij de kleuren geel, oranje en rood. Ideaal voor op de meer verdorde stukken gras. Op deze manier is het veel makkelijker afstanden in te schatten. Je ziet bovendien veel beter de scheidingslijnen tussen verschillende zones van de hole: de green, fringe of fairway zijn zo veel beter te onderscheiden. De mogelijkheid om het verschil in de grassoorten op voorhand te kunnen onderscheiden kan echt een game-changer zijn.

PRIZM Baseball Infield (Base Tint: Mocha | 20% Lichttransmissie): Speciaal ontworpen voor indoor-gebruik, verhoogt contrast op groene en rode ondergrond.

Wat kan je concreet verwachten:
Een zichtbare verhoging in de helderheid van de bal in contrast met groene en rode tinten van ondergrond. Door sterkte aflijning is de bal sneller te volgen. Ideaal voor baseball en tennis.

PRIZM Baseball Outfield (Base Tint: Magenta | 15% Lichttransmissie): In tegenstelling tot de PRIZM Infield lens verbetert de Outfield vooral de kleuren van de hemel om een beter contrast te geven voor hoge ballen.

Wat kan je concreet verwachten:
Deze lens accentueert de blauwe hemel met een significante contrastverhoging bij het volgen van hoge ballen. 

PRIZM Shallow Water Polarized (Base Tint: Bruin/Orange |15% Lichttransmissie): Oakley heeft bewust twee verschillende lenzen lenzen ontwikkeld om te vissen: de Shallow variant is ideaal voor de hengelaar die vaak aan een rivier of meer vertoeft. De lens werd speciaal gemaakt om schitteringen op het wateroppervlak te elimineren, contrast te verhogen en groene en koperachtige kleuren beter tot uiting te laten komen. Op deze manier is het veel makkelijker om onder het wateroppervlak te kijken. 

Wat kan je concreet verwachten:
De HDPolarized filter van Oakley neemt de reflecties op het wateroppervlak weg, zonder hierbij enige vervorming van het beeld te veroorzaken. Op die manier kan je niet enkel op het water kijken zoals bij traditionele lenzen, maar nu kan je dus ook onder het wateroppervlak kijken. Je zal in staat zijn de schuilplaats van de vissen beter kunnen opsporen. Door het verhoogde contrast bij de kleuren groen & koper zal je de schaduwen van de vissen goed kunnen onderscheiden. Wel blijven de wittere kleuren helder en zichtbaar, op die manier kan je de schitteringen van de schubben van de vis goed zien, en eventueel vliegen die net boven het wateroppervlak vliegen. 

PRIZM Deep Water Blue Polarized (Base Tint: Dark Brown | 12% Lichttransmissie): In tegenstelling tot de Shallow variant gaat de Deep Water Polarized versie het overtollige blauwe licht wegfilteren. Dit licht is op open zee ongelooflijk storend. Door dit deels weg te filteren zal er ook op volle zee onder het wateroppervlak kunnen gekeken worden. 

Wat kan je concreet verwachtent:
De HDPolarized filter van Oakley neemt de reflecties op het wateroppervlak weg, zonder hierbij enige vervorming van het beeld te veroorzaken. Deze variant is wat donkerder dan de Shallow versie, dit door de hogere lichtintensiteit op open vlaktes. De Deep Water variant zal specifieke delen van het blauwe spectrum wegfilteren, maar ook contrastverhogend werken in het groene en rode deel van het spectrum. Hierdoor zal je onder het oppervlak kunnen kijken. 

 

Bovendien kunnen alle voorgaande lenzen ook op brilsterkte.

Heb je verdere vragen? Contacteer ons of spring binnen in de winkel!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips