Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Comfortabel computeren met een beeldschermbril

Comfortabel computeren met een beeldschermbril

Geschreven op 16/03/2017

Spendeer jij dagelijks meerdere uren achter de computer, en krijg je dan last van vermoeide, prikkende of droge ogen? Of ervaar je zelfs stevige hoofd- of spierpijn van het langdurig zitten achter het beeldscherm?

Veel mensen denken dat het dragen van een lees- of multifocale bril tijdens het computeren voldoende ondersteuning biedt, maar dit is helaas niet altijd zo. De reden dat een leesbril en multifocale bril niet altijd voldoen tijdens het computeren, is omdat deze niet speciaal ontwikkeld zijn voor dit gebruik. Een leesbril is bedoeld voor een erg korte afstand. Je moet je ogen inspannen en meer naar het beeldscherm toe leunen om scherp te kunnen zien.

Heeft u een multifocale bril, dan wilt u alleen het onderste deel van de glazen gebruiken om korter bij te zien. Om scherp te zien, moet je je beeldscherm meer omlaag zetten. Doe je dat niet, kan je de neiging hebben je hoofd achteruit te kantelen. Dit kan rug- en nekpijn opleveren.

 

Een computerbril voor een groter kijkoppervlak

Een computerbril is ideaal voor brildragers van 40+ die regelmatig, voor langere tijd achter de computer zitten. De bril geeft uw ogen meer ruimte en de luxe van een groter kijkoppervlak. Hierdoor kan je ontspannen computerwerk doen, en heb je geen last meer van lichamelijke klachten als pijn of irritatie.

Computerbril op maat

Alleen jij kent je computergebruik het best. Daarom stemmen wij de beeldschermbril altijd persoonlijk voor jou af. De omgeving waarin je werkt is zeer bepalend. Wissel je bijvoorbeeld veel tussen het kijken naar je beeldscherm en je omgeving? Of kijk je non-stop naar uw beeldscherm? Of ben je bijvoorbeeld een tandarts, kunstschilder of monteur? Wij kunnen de bril tot wel 4 meter voor je afstemmen en ook zijn er diverse coatings om te zorgen dat het licht van het scherm de ogen niet irriteert.

Is zo’n beeldschermbril wat voor jou? Ontdek of een beeldschermbril je van jouw vermoeide, prikkende ogen en/of hoofd- of nekklachten af kan helpen. Kom langs, wij helpen je graag!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips