Ogen op het nieuwe schooljaar

Ogen op het nieuwe schooljaar

Geschreven op 21/08/2023

Ogen op het nieuwe schooljaar

Back to school

Boeken gekaft, nieuwe agenda, outfit voor de eerste schooldag? Jij bent er weer helemaal klaar voor! Maar heb je ook aan je ogen gedacht? Regelmatige controle van je ogen is heel belangrijk. Zeker als je straks weer hele dagen moet opletten in de klas. Zorg dat je niets mist en kom nog even langs voor een ogencheck! Super simpel en snel. Indien nodig verwijzen onze optometristen jullie naar de oogarts door.

7 signalen om in het oog te houden

Op zo'n jonge leeftijd, kunnen kinderen onmogelijk zelf opmerken dat hun zicht niet goed is. Daarom is het belangrijk dat je als ouder het kijkgedrag van je kind goed in het oog houdt.

Deze onderstaande 7 signalen kunnen erop wijzen dat je kind een bril nodig heeft.

Je kind…
… zit tijdens het lezen bijna letterlijk met de neus in/tegen de boeken,
… beweegt tijdens het lezen het hoofd mee met de leesrichting,
… heeft moeite met lezen en wisselt vaak een letter met een andere letter (kan naast dyslexie ook wijzen op een slecht zicht),
… gaat heel dicht bij de tv zitten,
… klaagt vaak over hoofdpijn,
… heeft tijdens het lezen of tekenen concentratieproblemen,
… wrijft geregeld in de ogen of knijpt vaak de ogen dicht.
Herken je deze signalen bij je kind? Dan raden we je aan om je kind een oogscreening te laten afleggen.

Nieuw schooljaar, tijd voor een (nieuwe) bril?

De start van het nieuwe schooljaar komt dichterbij! Voor heel wat kinderen is een nieuw schooljaar een spannend avontuur. Maar kan je kind het schoolbord wel goed zien? Wist je dat tegenvallende schoolresultaten vaak te maken hebben met het wel of niet goed kunnen aflezen van het schoolbord?
Kinderogen moeten – vooral in de eerste 5 levensjaren – nog heel wat vaardigheden aanleren. Zo ontwikkelen ze in die levensfase volop hun dieptezicht en leren ze met hun ogen gericht kijken. Tijdens deze periode kunnen eventuele oogafwijkingen bij jongere kinderen sneller optreden dan bij volwassenen, wiens oogvaardigheden al meer ontwikkeld zijn.

Wist je dat er brilglazen en contactlenzen bestaan die speciaal ontwikkeld zijn om de toename van een minsterkte tegen te gaan? Met de lenzen in het behandelplan zorgen we dat je minsterkte zich minder snel ontwikkelt. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Loop eens bij ons binnen of vraag je oogarts om meer info.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips