Welke bril past bij wie?

Welke bril past bij wie?

Geschreven op 28/07/2017

We weten het allemaal: als je een nieuw brilmontuur uitkiest, kies je voor een paar jaar letterlijk een eyecatcher. Daarom is het belangrijk om voor iedereen het perfecte montuur uit  te zoeken. Dat zien we bij Optiek Van Gorp dan ook als een heilige opdracht.

Hoe weten we welke bril bij wie past? Het begint met een nauwkeurige observatie van het gezicht. Wat voor type gezicht heeft iemand? Hoe staan de ogen? Wat voor neus heeft iemand en wat is de stand van de neus? Heeft iemand een lichte huid of juist niet? Hoe zit het met het haar? Daarnaast kijken we naar de persoon. Wat voor type ben je? Modern? Of eerder zakelijk? Juist wat ingetogen? En we gaan uiteraard in gesprek. Welk type montuur heeft iemand in gedachten? Wat voor werk doet iemand? In de bouw kan een bril meer te verduren krijgen dan wanneer je een kantoorbaan hebt.

Sommige mensen komen vrij snel tot een keuze, anderen passen eerst wel dertig brillen. Het grappige is dat de meeste klanten bij ons uiteindelijk toch kiezen voor een van de eerste drie brillen die wij hebben uitgezocht. Dat is voor ons een bevestiging dat we de klant goed geobserveerd en aangevoeld hebben. Wat wij wel vaak doen: tussen de opties die we laten zien ook iets tonen waarvan de klant zei die niet te willen. Iemand die bijvoorbeeld zegt: “Niet zo’n dik montuur” toch ook even een steviger montuur laten passen dat hij zelf misschien nooit zou uitkiezen.

Er zijn allerlei theorieën over wat wel of juist niet past bij een rond, een lang of een vierkant gezicht. Wat ons betreft zijn die veel te strikt. Er zijn wel een aantal regeltjes. Maar het is onzin dat iemand met een rond gezicht geen ronde of ovalen bril mag hebben. Bij Optiek Van Gorp zijn we altijd eerlijk. Als een bril echt niet mooi staat, dan zeggen we dat. “Deze is technisch gezien niet zo mooi.” Dat kunnen we ook uitleggen. Dezelfde bril valt bij de ene perfect en bij de ander totaal niet. Wie dan toch voor die bril kiest, mag ‘m uiteraard kopen. We zeggen er dan wel bij dat de kans op problemen groter is, bijvoorbeeld op afzakken, knellen of gewoon ‘niet lekker zitten’. Wij vinden een bril een te grote aankoop om daar niet eerlijk over te zijn.

De laatste jaren veranderen de collecties veel sneller dan eerst. Wij volgen allemaal de modebladen op de voet, kijken wat er op beurzen gebeurt en volgen wat beroemdheden dragen. En dan is het onze uitdaging om naast een ingetogen collectie ook de trends zo snel mogelijk in de winkel te hebben. Veel mensen in Beerse en omgeving weten juist daarom de weg naar onze winkel te vinden.

Dus wees welkom!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips