Nieuw in ons aanbod: de kleurrijke collectie van RES/REI

Nieuw in ons aanbod: de kleurrijke collectie van RES/REI

Geschreven op 12/11/2018

De allereerste brillen werden in de 13e eeuw in Italië gemaakt. Er zit daar duidelijk iets in het water, want sindsdien komen heel wat toonaangevende bedrijven in de optiek-wereld uit ‘de laars’.

Sinds 2011 kunnen we daar nog eentje bijtellen: RES/REI heeft zich aan een sneltempo ontwikkeld tot een modieus en zeer gewild label. Dit niet alleen door hun aparte, trendy stijl maar ook door het typische Italiaanse vakmanschap. De naam RES/REI benadrukt hun Italiaanse roots. Een woord dat voortkomt uit het Latijn en zoveel betekent als ‘een geheel van dingen’. Want dat zijn hun brillen ook: een prachtige samensmelting van kleurrijk acetaat.

Res/Rei: handmade in Italy with love

Hun slagzin maakt al meteen duidelijk dat Res/Rei kwaliteit en duurzaamheid zeer ernstig neemt en elk exemplaar een unieke touch wil meegeven. Daarom wordt elk montuur volledig met de hand vervaardigd met respect voor mens en milieu. Van het ontwerp en de productie tot de distributie: alles gebeurt in Italië. Zo heeft het label zelf de controle over het hele productieproces, blijft de CO2 voetafdruk zo laag mogelijk en heb je als klant een uniek exemplaar in handen. Met hun eigen tijdloze stijl onderscheidt Res/Rei zich van de concurrentie. 

De ontwerpers laten zich graag inspireren door hun Italiaans erfgoed en de natuur. Denk maar aan Romeinse keizers, filosofen en de Italiaanse eilanden. Iedere bril krijgt zo een heel toepasselijke naam, een knipoog naar het achterliggende thema. Collecties als ‘the Emperors’, ‘the Philosophers’ of ‘the Cocktails’ doen al vermoeden dat het om geen alledaagse collecties gaat. Hun ontwerpen zijn hip en stijlvol, maar volgen toch een ander pad dan de mainstream collecties. Houd je van unieke vormen en prachtige kleurschakeringen? Dan is deze collectie vast iets voor jou!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips