Vijf tips waardoor je bril langer meegaat

Vijf tips waardoor je bril langer meegaat

Geschreven op 21/04/2017

Een bril koop je meestal niet elk jaar. Als je goed voor je bril zorgt, kan hij jarenlang meegaan. We geven je enkele tips hoe je ervoor kan zorgen dat je bril langer meegaat, waardoor je er langere tijd plezier van hebt

1. AFSTELLEN VAN DE BRIL

Een belangrijke stap waardoor je bril langer meegaat is het juist afstellen van de bril. Wanneer de bril niet goed is bijgesteld en in aanraking komt met de wimpers, huid of haar, verslijten de glazen sneller. Bij Optiek Van Gorp in Beerse zorgen we er voor dat je met een juist afgestelde bril de winkel verlaat. Zit de bril toch niet 100% lekker? Niet twijfelen, meteen terug langskomen!

2. BRIL SCHOONMAKEN 

Een bril wordt snel vuil, zeker als je hem iedere dag draagt. Maar hoe kan je een bril nu het beste schoonmaken? Het beste is om de bril proper te maken onder lauw stromend water (geen heet water!) en vervolgens te drogen met een propere, katoenen handdoek. Reinig je bril nooit met afwasmiddel of andere producten die agressief reinigen. Gebruik zeker geen producten die citroen bevatten. Reinig de bril ook nooit met keukenrol, toiletpapier of papieren zakdoekjes. Deze bevatten houtvezels en kunnen de glazen beschadigen.

3. DE JUISTE POETSDOEKJES

Tussendoor of onderweg is het handig om de bril te reinigen met poetsdoekjes. Let er bij vochtige poetsdoekjes opnieuw op dat er geen citroen in zit. In plaats van poetsdoekjes kan je ook onze brillenspray's gebruiken in combinatie met een droge handdoek of microweefseldoekjes. 

4. BRIL OPBERGEN 

Wanneer je je bril niet op hebt, is het het beste om de bril in een harde brillendoos op te bergen. Een harde brillendoos is binnenin meestal bekleed met beschermend materiaal. Maak er een gewoonte van om je bril meteen op te bergen als je hem niet draagt. Zo krijg je minder beschadigingen en heb je langer plezier van de bril! 

5. TEMPERATUUR

Een bril kan niet goed tegen temperatuursschommelingen. Hou een bril dan ook nooit onder heet water en laat je bril ook niet op tijdens een saunabeurt. Laat je bril ook niet in de auto liggen op een zonnige dag. De coating op het glas bestaat uit verschillende laagjes en kan door warme temperaturen na verloop van tijd gaan barsten.

Heb je vragen of wil je graag meer weten over dit onderwerp? Spring gerust binnen in de winkel! wij luisteren graag mee naar al je vragen.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips