Laat je nachtzicht opmeten met de DNEye scanner van Rodenstock

Laat je nachtzicht opmeten met de DNEye scanner van Rodenstock

Geschreven op 15/06/2018

Heel wat mensen hebben bij schemer en 's nachts last van slecht zicht, voornamelijk in het verkeer. De koplampen van je tegenliggers verblinden je, de wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar en de afstanden zijn lastiger in te schatten. Erg vervelend want het maakt het autorijden in de schemer en 's nachts extra vermoeiend.

Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Optiek Van Gorp gebruikt sinds kort de revolutionaire DNEye scanner van Rodenstock, een meetapparaat dat veel meer doet dan een standaard oogmeting.

Uiterst nauwkeurige meting

In 90 seconden scant de DNEye scanner het oog met een onschadelijke  lichtstraal. Er wordt niet één oogmeting gedaan, maar er worden razendsnel 1500 metingen verricht. De afwijking wordt gemeten voor alle gebieden van de pupil.

Bij deze nauwkeurige meting worden dus zelfs de kleinste afwijkingen in je ogen vastgesteld. Terwijl andere oogmetingen enkel afwijkingen zoals sferische sterkte (min- of plusafwijking), cilinder en as registreren, kunnen we met deze scanner ook problemen detecteren als een verminderd contrastzicht, overdag en ’s nachts. De scanner meet immers het verschil tussen de oogafwijking ’s nachts tijdens schemer en overdag. Doordat de pupilgrootte verandert in het donker, kan ook de sterkte wat veranderen. Dit wordt ervaren als nachtblindheid

Het resultaat?

Deze scanner vertelt precies hoe je oogafwijking overdag, bij schemer én ’s avonds is, en welke brilglazen je nodig hebt om op elk moment van de dag optimaal te zien. Dankzij de scanner worden je persoonlijke brilglazen berekend en gemaakt. Deze geven zowel overdag alsook ’s nachts scherp en contrastrijk zicht. Op onderstaande afbeeldingen zien we links een simulatie van het zicht met een basic brillenglas, rechts met een door de DNEye scanner herberekend brillenglas.

Meting van de oogdruk

Dankzij de DNEye scanner kunnen we de ook je oogdruk meten. Bij de oogziekte glaucoom kan deze druk te hoog worden, waardoor het zenuwweefsel in het oog aangetast wordt. Als je glaucoom in de familie hebt of eerder een te hoge oogdruk hebt gehad, raden we je aan regelmatig bij de oogarts op controle te gaan.

Kom langs en doe de test!

Wilt jij een meting met de DNEye scanner ervaren? Kom langs en kijk of wij ook jou van je "nachtblindheid" af kunnen helpen!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips