Optiek Van Gorp helpt contactlenzen te recycleren

Optiek Van Gorp helpt contactlenzen te recycleren

Geschreven op 28/09/2019

Wie daglenzen draagt, hoeft die voortaan niet meer zomaar in de vuilnisbak te kieperen. Optiek van Gorp in Beerse werkt sinds kort samen met het Recyclens Programma, dat er samen de firma Bausch + Lomb voor zorgt dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister én folie, volledig worden gerecycleerd

Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij Van Gorp de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recyclage. Wij sturen het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminiumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Draag je geen Biotrue ONEday lenzen? Voor het milieu is het in elk geval beter om je gedragen contactlenzen in de vuilbak te gooien en niet in het toilet of de lavabo te deponeren. Als het lensmateriaal langere tijd in contact komt met micro-organismen in water, bijvoorbeeld in waterzuiveringsinstallaties, verandert de structuur van de lenzen. Ze vallen uit elkaar in kleinere deeltjes, wat uiteindelijk leidt tot de vorming van microplastics. Deze kunnen op hun beurt dan weer in de natuur belanden.

 Nog geen box om het afval van je Biotrue contactlenzen te verzamelen? Vraag ernaar in de winkel! 

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips