Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Wat zijn multifocale contactlenzen voor astigmatisme?

Wat zijn multifocale contactlenzen voor astigmatisme?

Geschreven op 26/04/2021

Multifocale lenzen voor astigmatisme

Ben je 45+, dan is de kans groot dat je leesbril je beste vriend is om dichtbij scherp te kunnen zien. Wanneer je in het verleden zachte torische vertelenzen droeg, moest je zoals andere leeftijdsgenoten een leesbril nemen om dichtbij scherp te zien. Voor heel wat mensen was dit een prima, maar geen optimale oplossing.

Multifocale contactlenzen bestaan al heel wat jaren. Deze lenzen bestaan uit een verte- én leescorrectie. Maar tot voor kort corrigeerden ze astigmatisme nog niet. Dat is nu dus veranderd.
De nieuwe zachte multifocale contactlenzen kunnen nu dus ook astigmatisme corrigeren, en ze staan bekend als torische multifocale lenzen. Ze kunnen bij zowel verziendheid àls bijziendheid het zicht op gelijk welke afstand verbeteren met hetzelfde draagcomfort als gewone lenzen.

Wat je moet weten over multifocale lenzen voor astigmatisme

Er zijn verschillende multifocale zachte lenzen beschikbaar voor mensen met astigmatisme. Bij Optiek Van Gorp kunnen we onderzoeken of dit type van lenzen voor jou een oplossing biedt, en welk specifiek merk het beste aan je noden tegemoet komt. 

Multifocale lenzen voor astigmatisme zorgen doorgaans voor een goed functioneel zicht bij de meeste dagelijkse activiteiten. Voor een aantal specifieke taken zal je waarschijnlijk beter zien en meer comfort hebben wanneer je een bril draagt. Zo kan het bovendien een goed idee om een leesbril bij de hand te hebben om bovenop je lenzen te gebruiken wanneer je heel kleine lettertjes (zoals bijvoorbeeld een tekst op de bijsluiter van een medicijn) moet lezen of voor heel fijn gedetailleerd werk, zoals werken met naald en draad. Ook voor mensen met droge of gevoelige ogen zijn er opties.

De complexiteit van het design van dit specifieke type van lenzen in combinatie met de tijd en expertise die nodig is om ze aan je specifieke noden en je ogen aan te passen, is meteen de verklaring waarom je voor deze lenzen wat meer moet neertellen dan voor gewone lenzen. Maakt niet uit of je ze draagt voor verziendheid of bijziendheid.

Wil je graag weten of lenzen iets voor jou zijn? Onze contactlensexperts adviseren jou na onderzoek over de mogelijkheden.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips