100% fietsbrillen

100% fietsbrillen

Geschreven op 16/02/2018

Het Californische bedrijf 100% specialiseerde zich in de jaren '80 voornamelijk in brillen, helmen en goggles voor de motorcross. Ondertussen is hun aanbod ook uitgebreid naar het veldrijden en het wielrennen. Dankzij atleten zoals Peter Sagan, Sanne Cant en Mathieu Van Der Poel groeide het merk uit tot een grote speler op de markt van de sportbrillen.

Modellen

De meest populaire 100% brillen in de wielersport zijn de Speedtrap, de Speedcraft en de Speedcoupe. Het nieuwste model uit de collectie, de Speedtrap, heeft een sterk gekromde lens. Deze biedt niet enkel een uitstekende bescherming, ook het zijzicht is optimaal. De lens is eenvoudig te verwisselen door het quick-release systeem. Ventilatie-openingen voorkomen aandamping van de lens aan de binnenzijde. De lengte van de beentjes kan je zelf regelen. Dit zorgt ervoor dat deze - vrij technische bril - voor iedereen een optimaal draagcomfort biedt.

 

De Speedcraft bestaat in twee varianten. De 'tall' variant heeft een iets grotere lens en twee ventilatiesleuven aan de onderkant. De 'short' variant heeft een iets kleinere lens, maar verschilt verder weinig van zijn grote broertje.

De Speedcoupe heeft twee afzonderlijke lenzen, waarin een ventilatiesleufje gemaakt is. Handig tegen aandampen, maar ook leuk om te zien. De bril krijgt hierdoor een futuristische uitstraling.

Peter Sagan limited edition Speedtrap

In samenwerking met Peter Sagan werd een gelimiteerde editie van de Speedtrap ontworpen. Het zilverkleurige montuur van de Speedtrap krijgt een gechromeerde look en wordt gecombineerd met een blauwe lens tot een echt collectors item.

Speedtrap Peter Sagan Limited Edition

De lenzen

De lenzen in elk van bovenstaande modellen zijn verwisselbaar en bieden 100% UV-bescherming. De speciale Hiper lens maakt contouren en details beter zichtbaar doordat ze het contrast en de kleurintensiteit verhoogt. Wie graag een gepolariseerde lens heeft, maar een gps of smartphone gebruikt om te navigeren, kan kiezen voor de Peakpolar lens. Reflecties worden weggefilterd zonder dat digitale schermen onleesbaar worden.

Alle lenzen hebben een kraswerende laag en een 'hydrolio' coating, waardoor vuil en water afgestoten worden, super handig tijdens het sporten!

Jammer genoeg bestaan deze lenzen nog niet op sterkte. Ben je op zoek naar een sportbril met aangepaste glazen met je brilsterkte, dan biedt Oakley hiervoor een goed alternatief. We informeren je graag in de winkel.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips