Actie kinderbrillen: Goed zien wordt kinderspel

Actie kinderbrillen: Goed zien wordt kinderspel

Geschreven op 30/10/2021

Actie kinderbrillen: Goed zien wordt kinderspel

De eerste maanden school zitten er weeral op. Na een periode waarin vooral online lessen de norm waren, is er nu weer meer les fysiek in het klaslokaal. Fantastisch om weer tussen de vriendjes en vriendinnetjes les te mogen volgen! Hier en daar kost het toch behoorlijk wat moeite om het (smart)bord scherp te kunnen lezen...

Omdat we ze zo graag zien

We hebben goed nieuws! Vanaf 30 november - bij de start van de herfstvakantie - zetten we de kids gedurende twe weken in de spotlight. Zo krijgt je zoon- of dochterlief bij aankoop van een nieuwe kinderbril met glazen een Playmobil-set cadeau! Waarom? Gewoon dáárom, omdat we ze zo graag zien! Én omdat we het belangrijk vinden dat kinderen - ondanks het herfstweertje - niet de hele dag aan de tv of tablet gekluisterd zitten. Goed voor de ontwikkeling én de ogen.

      

Zien jullie ons ook zo graag? Tag op Instagram je foto van je kindje met zijn/haar Optiek Van Gorp-bril @vangorp_optiek.

Brillenglazen met blauwfilter

Beeldschermen zijn alomtegenwoordig. Niet alleen thuis is dit het geval. Het klassieke krijtbord wordt in meer en meer scholen vervangen door een interactief digibord. We horen de laatste jaren van heel wat ouders dan ook dat hun kinderen na een schooldag klagen van vermoeide en branderige ogen. Net als andere digitale toestellen zoals een smartphone of tablet, zenden zo’n smartboards blauw licht uit. Gelukkig bestaan er brilglazen met een ontspiegeling die dat storende blauw licht gedeeltelijk filteren. Je kind ervaart een rustiger en contrastrijk zicht.

Ken je de 20 - 20 - 2 regel al?

Het Nederlandse Oogfonds adviseert voor kinderen en jongeren tot 20 jaar de 20-20-2-regel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat kinderogen minder snel achteruitgaan wanneer ver en dichtbij kijken worden afgewisseld.
Dit houdt in dat jongeren na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon, laptop of tablet) als pauze 20 seconden ver weg kijken. Ook zouden ze best élke dag minstens 2 uur buiten zijn, inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school.

Onze Leestips

Favo lectuur voor kids die aan een (eerste) bril toe zijn

De oogarts - Liesbeth Slegers
Ik hoef geen bril - Eric Barclay
Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had - Akveld & Posthuma

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips