Tien tips om je ogen te beschermen tijdens het blokken

Tien tips om je ogen te beschermen tijdens het blokken

Geschreven op 30/05/2017

De examens komen er aan! Dat betekent: (onnodige) stress, korte nachten en weinig sociaal contact. Een nachtje doorstuderen klinkt misschien als een relatief klein offer in ruil voor goede punten. De ogen echter kunnen best wat te verduren krijgen tijdens de blokperiode. Tien tips om je ogen zo min mogelijk te belasten tijdens het studeren lees je hier!

Dit helpt je door de blokperiode:

1) Slaap minstens 6 uur per nacht.

2) Minstens een half uur per dag buiten wandelen of sporten.

3) Per uur studeren las je best een tiental minuutjes pauze in. Tijdens deze pauze kijk je beter niet opnieuw kortbij (gsm/beeldscherm), maar verder weg zodat je ogen kunnen ‘ontspannen’. Maak je geen zorgen over pauzes die in je studietijd korter maken want niet alleen je ogen krijgen rust, door korte pauzes in te lassen kan je de informatie beter verwerken en beter onthouden op lange termijn.

4) Ga voor een uitgebreid ontbijt dat energie oplevert.

5) Zorg voor voldoende vers fruit en groenten (Het recept voor een vitaminerijke wortelsoep lees je hier!).

6) Laat het raam van de studeerkamer openstaan voor voldoende verluchting. Droge lucht maakt je ogen droger en kan irritatie opleveren

7) Zorg voor voldoende verlichting aan je bureau om je ogen niet te overbelasten. Zorg tegen valavond ook voor algemene verlichting en niet alleen een bureaulamp.

8) Zorg voor een studeerkamer waar het niet warmer is dan 22°C.

9) Doe aan oog-yoga! Er zijn veel eenvoudige en effectieve oefeningen die je voor je ogen kunt doen om ze fit  te houden tijdens het studeren. Deze werken eigenlijk als een soort power-nap voor de ogen! Een goede oefening is om een paar minuten je handpalmen over je geopende ogen te leggen, zorg ervoor dat er geen licht doorheen lekt. Deze totale duisternis verlicht de druk van lang kortbij kijken.

10) Toch last van hoofdpijn en vermoeide ogen na een tijdje studeren? Misschien is er een andere reden die deze klachten oplevert. Een oogonderzoek kan een onderliggend probleem opsporen. Spring gerust even binnen!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips