Ik ga op vakantie en neem mee... een reservebril!

Ik ga op vakantie en neem mee... een reservebril!

Geschreven op 1/08/2015

Auto in orde? Check! Paspoort? Check! Klaar voor autovakantie richting zon! Nu, er zijn allerlei wettelijke regels die in het buitenland anders zijn dan in België. Zo moet je in Oostenrijk een reservebril in de auto hebben en in Frankrijk een alcoholtester.

Reservebril

In Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland worden regelmatig boetes uitgedeeld aan chauffeurs die geen reservebril bij zich hebben. Ook in Portugal, Spanje en Zwitserland geldt deze regel. Als je je bril of lenzen kwijtraakt of beschadigd en toch achter het stuur kruipt, komt immers het verkeer in gevaar. Een zonnebril op sterkte mag overigens ook.

Vermoeide ogen

Autovakanties blijven populair. Lange ritten vragen vaak veel van de ogen. Vermoeide en rode geïrriteerde ogen zijn de meest voorkomende klachten. Hevige regenbuien, verblinding door de zon en mist kunnen het zicht hinderen en tot gevaarlijke situaties leiden.

Dat wist ik niet...

Om veilig auto te rijden, is het dus belangrijk om een reservebril of -lenzen in de auto te hebben. In heel wat Europese landen is dit zelfs verplicht. Het merendeel van de bril- en lensdragers is hier nochtans niet van op de hoogte. De helft neemt dan ook nooit een reservebril of -lenzen mee. Graag een zorgeloze vakantie? Kom gerust langs en vraag naar de mogelijkheden. Zo geniet iedereen van een fijne vakantie! 

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips