Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Oakley Encoder Ellipse & Encoder Squared

Oakley Encoder Ellipse & Encoder Squared

Geschreven op 16/10/2023

Oakley Encoder Ellipse vs Encoder Squared

Na het succes van de Oakley Encoder en Oakley Encoder Vented worden we nu verwend met nóg twee nieuwe uitvoeringen van dit revolutionaire model! Waarin het verschil hem net zit? Dat lijsten we hier voor je op!

Bekijk je graag eens de pasvorm van beide brillen op het gezicht? Op onze instagrampagina kan je een video vinden waarin we beide modellen in verschillende kleuren op het gezicht laten zien.

Wat meteen opvalt aan beide nieuwe modellen is de grote uitsparing centraal bovenaan aan de wenkbrauwboog. Oakley bewijst hiermee maar nog eens tot wat voor technische hoogstandjes ze bekwaam zijn. Een uitermate stevige en onbreekbare lens mét dezelfde ongeziene helderheid als we van Oakley gewend zijn was iiervoor immers nog ongezien met uitsparing in het glas. Net zoals bij de Encoder vs Encoder Vented zijn de extra openingen niet noodzakelijk voor de ventilatie. In onze ervaring zijn er zelfs in de wintermaanden amper problemen met aandampen van de brilglazen bij de klassieke Encoder. 

Encoder Ellipse

Zoals de naam al weggeeft, is de Encoder Ellipse eerder afgerond qua vorm. Dit valt op onderaan aan de jukbeenderen. Maar ook bovenaan het montuur, aan de wenkbrauwboog, volgt het montuur een strakke lijn. De opening die ter hoogte van het voorhoofd zit, is ook duidelijk ovaal/Ellipsvormig en je kan er zelfs wat het Oakley-Logo in herkennen.

  Encoder Squared

In tegenstelling tot de Encoder Ellipse, is de Encoder Squared duidelijk hoekiger qua vorm. De lijn aan de onderkand van het montuur heeft wat weg van de Path lensvorm van de Oakley Radar EV. Ook bovenaan aan de wenkbrauwboog heeft het glas een duidelijk hoekiger profiel. De opening die ter hoogte van het voorhoofd te zien is, is bovenaan boogvormig (parallel met de bovenrand van het glas) maar onderaan duidelijk veel rechter en strakker van lijn dan de Encode Ellipse.

Eigenschappen van de Ecoder Ellipse & Encoder Squared

 • Revolutionair lens ontwerp
  Verbeteringen in het lensontwerp 'PhysioMorphic™ Geometry' genaamd, zorgen voor een pasvorm die dichter aansluit om het gezicht. Dit zorgt voor een optimale bescherming en gezichtsveld.
 • Helm-compatibele brilpootjes
  O-Matter™ brilpootjes grijpen laag aan op het brillenglas om compatibel te zijn met helmen en andere hoofddeksels.
 • No-slip grip
  Unobtainium® earsocksen neussteunen zorgen dat de bril niet kan afschuiven bij transpiratie en zorgen voor aangenaam draagcomfort.
 • Prizm™ lenzen
  Ontwikkeld om contrastverhoging te creëren, om meer details te kunnen waarnemen.
 • All day comfort
  3 punts pasvorm (neus en op de slapen) met unobtanium earsocks
 • Impact bescherming
  Oakley glazen worden ontworpen en getest onder extreme omstandigheden om absolute veiligheid te waarborgen in de meest uitdagende situaties.
» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips