Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Het coronavirus (COVID-19) en contactlenzen: wat moet je weten?

Het coronavirus (COVID-19) en contactlenzen: wat moet je weten?

Geschreven op 3/04/2020

Het voelt alsof de wereld op zijn kop is gezet. We moeten allemaal ons leven en onze routines drastisch aanpassen om zo goed mogelijk voor onszelf en voor onze naaste omgeving te zorgen. 

Het dragen van contactlenzen is gelukkig volkomen veilig tijdens deze uitbraak van het coronavirus (ook wel COVID-19). Maar net zoals in je speeksel, kan het virus ook voorkomen in traanvocht. Je ogen kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen het coronavirus. Meer dan ooit is het nu belangrijk om extra goed te letten op hygiëne als je lenzen in- en uitdoet.

Hygiëne, hygiëne, hygiëne

Acht belangrijke hygiënetips voor contactlensdragers:

1. Maak het oppervlak waarop je lenzendoosje en je lenzenvloeistof staat goed proper. Zorg er ook voor dat het oppervlak helemaal droog is. 

2. Dit weet je natuurlijk al, maar het is enorm belangrijk: was je handen minimaal 20 seconden met zeep zonder parfum voor je aan je oog komt. Droog je handen daarna af met een papieren doekje dat je weg kunt gooien. 

3. Raak je ogen zo min mogelijk aan. Controleer voor het inzetten of je contactlens niet binnenstebuiten zit.

4. Oogdruppels kun je ook nog steeds veilig gebruiken. Zorg er wel voor dat het uiteinde ('teutje') van het flesje niet je oog aanraakt. Hou het flesje een paar centimeter boven je oog, zodat de oogdruppels zonder contact met het flesje in je oog vallen.

5. Deel nooit je contactlenzen of lenzendoosje met iemand

6. Gebruik daglenzen. Daglenzen zijn heel handig en hygiënisch in gebruik. Met daglenzen hoef je je niet druk te maken over of je de lenzen wel goed genoeg proper hebt gemaakt. Je gebruikt namelijk elke ochtend een nieuw setje lenzen. ‘s Avonds gooi je de lenzen gewoon weg.

7. Als je maandlenzen of weeklenzen draagt, is het extra belangrijk om je lenzen heel goed te reinigen. Zoals we al aangaven, moet je erop letten dat je je handen en het oppervlak waarop je lenzendoosje staat goed schoonmaakt. Maak daarna met een wrijvende wijs- of middelvinger je lenzen dertig seconden lang aan beide zijden goed schoon met lenzenvloeistof. Plaats je lenzen daarna in een doosje met lenzenvloeistof.

8. Maak je lenzendoosje elke keer na gebruik goed schoon met lenzenvloeistof. Laat het potje aan de lucht drogen. Spoel je lenzendoosje nooit met zeep of andere schoonmaakmiddelen, dit is namelijk schadelijk voor je lenzen en voor je ogen.

 

Oogmetingen en contactlenscontroles zijn tijdelijk niet mogelijk.

Toch nog vragen of een probleem? Neem dan contact met ons op!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips