Kolor Blind: brilglazen voor kleurenblinden

Kolor Blind: brilglazen voor kleurenblinden

Geschreven op 16/03/2023

Kolor Blind

Speciale brilglazen voor kleurenblinden

Ze bestaan, glazen die mensen met kleurenblindheid terug meer kleur laten zien! Onze 'Kolorblind' glazen bieden een oplossing voor Daltonisme ofwel kleurenblindheid. Dit zowel voor types deuteranomalie (ontbreken van groene kegeltjes) en protanomalie (ontbreken van rode kegeltjes). Een oplossing voor tritanomalie is er nog niet op de markt. Met dit bijzonder type glazen kunnen mensen met kleurenblindheid opnieuw tot 3x meer kleurnuances waarnemen. 

De Kolorblind glazen zijn zowel beschikbaar als unifocale als multifocale glazen. De glazen hebben een specifieke kleurentint in functie van het type daltonisme. Daar bovenop komt een blauwe spiegelcoating om de lenzen eruit te laten zien als een gewone zonnebril. De glazen absorberen 100% van de UVA- en UVB-stralen voor maximale bescherming tegen de zon. Je kunt ze het beste maximaal 3 uur per dag binnenshuis dragen of op een bewolkte dag buiten. In de zon kun je ze voor onbepaalde tijd buiten dragen.

Kolorblind lenzen zijn verkrijgbaar als zowel unifocale als multifocale lenzen

Kom langs bij Optiek Van Gorp. Wij kijken samen met jou na of je kleurenblind bent en welk type je eventueel hebt.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips