Skibrillen op sterkte

Skibrillen op sterkte

Geschreven op 29/12/2018

Draag je een bril en vertrek je binnenkort op skivakantie? Wist je dat je een skibril ook op sterkte kan laten aanpassen? Dan hoef je niet je bril onder je skimasker te dragen! 

Optical insert 

Je gewone bril dragen onder een skimasker is niet evident. De bril wordt tegen je gezicht aangedrukt zodat hij minder comfortabel zit en jammer genoeg ook erg snel aandampt. Een optical insert, zoals op de foto hieronder kan hiervoor een oplossing bieden. Glazen met jouw sterkte worden hierin gemonteerd.

De insert klemt zich vast in je skibril en drukt dus niet tegen je hoofd. Hierdoor heb je een breed zicht, want je kijkt niet tegen je montuurrand aan. Bovendien dampen deze glazen niet zo snel aan!

Deze insert kan in bijna elke skibril gemonteerd worden en is eenvoudig te wisselen van je oude naar je nieuwe skibril.

SK-X

Nieuw sinds dit jaar is het SK-X systeem. Hierbij zitten de brilglazen ingewerkt in de dubbelwandige lens van het skimasker. Dit is niet alleen een mooie, maar ook een handige oplossing. Hier heb je helemaal geen rand om tegen te kijken, het gezichtsveld is dus nog breder dan bij een optical insert.

Dit systeem is niet combineerbaar met eender welk skimasker. Je hebt de keuze uit enkele modellen van Atomic of Adidas.

Oakley Flak 2.0 en Jawbreaker

Als het weer geen skimasker vereist, kan je ook met een gewone sportbril op sterkte skieën. Zo zijn bijvoorbeeld de modellen Flak 2.0 en Jawbreaker van Oakley ideaal om op sterkte te maken. Hier zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Je kan kiezen uit heel wat verschillende glastypes. In de sneeuw is bijvoorbeeld een gepolariseerd glas een meerwaarde. Doordat gereflecteerd licht wordt gefilterd kan je het reliëf in de sneeuw beter waarnemen.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips