De eerste bril voor jouw kind

De eerste bril voor jouw kind

Geschreven op 22/01/2018

De oogarts vertelt je dat je zoon of dochter een bril moet dragen. Hij heeft de ogen onderzocht en geeft een voorschrift mee met de sterkte. Maar wat nu? 

Het montuur

Eerst en vooral wordt er een montuur gekozen. Omdat de jongsten onder ons ook graag een hippe bril dragen, hebben we een erg uitgebreid aanbod. We bieden monturen aan van Rayban, Oakley, Nike, Bbig, Jacadi, Barbapapa, Liu Jo, Dutz, Lafont, Ralph Lauren,… Al deze monturen werden specifiek ontworpen voor hun doelgroep. Het zijn dus geen verkleinde modellen uit de volwassen collectie, maar zijn echt aangepast aan het kindergezicht

De meeste modellen hebben flexveren of versterkte scharnieren die tegen een stootje kunnen. Bovendien worden bij het afhalen de veren afgesteld zodat de bril mooi aanpast achter de oren en niet afvalt bij het ravotten. 

Miraflex

De monturen van Miraflex kan je werkelijk alle kanten opplooien en zijn dus ideaal voor jonge kinderen die nog wat ‘heviger’ zijn met hun bril. Bovendien hebben deze monturen achteraan ook een (afneembare) elastieken hoofdband waardoor de bril tijdens het spelen zeker niet kan afzakken. 

Elke model bestaat in een hele reeks verschillende kleuren en maten. De monturen zijn latex- en rubbervrij om allergieën te vermijden. Bovendien hebben ze geen metalen onderdelen zodat de kinderen zich niet kunnen verwonden bij het spelen. Helemaal kids-proof dus!

De glazen

De brillenglazen  die we in onze kinderbrillen monteren, worden gemaakt van kunststof. Dit is veel lichter dan glas en onbreekbaar, er kunnen dus geen scherpe stukjes ontstaan wanneer de bril valt. De glazen zijn behandeld tegen krassen en indien je dat wenst ook tegen weerspiegelingen. 

Terugbetaling

Onder de 18 jaar en mits een voorschrift van de oogarts heeft je kind recht op een verhoogde terugbetaling op de glazen en op het montuur via het ziekenfonds. Het exacte bedrag dat terugbetaald zal worden is afhankelijk van de brilsterkte op het voorschrift. Hierover informeren we je graag in de winkel.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips