Oakley Prizm Snow glazen: de complete gids

Oakley Prizm Snow glazen: de complete gids

Geschreven op 10/01/2020

Oakley Prizm lens technologie verruimt je spectrum… Dit kan je best letterlijk nemen. Prizm Snow zorgt ervoor dat de lens afgestemd is op verschillende omstandigheden die je specifiek in de bergen kan ervaren. Het verhoogt het contrast en de zichtbaarheid drastisch én biedt een ervaring die je nog nooit eerder hebt gezien. Met zeven verschillende Prizm Snow lenstinten, is er steeds één die volledig je noden vervult.

Onder het schema bespreken we alle lenstinten in detail.

PRIZM BLACK

PRIZM Black Iridium werd ontwikkeld voor heldere en zonnige dagen. De lichttransmissie van skimaskers met deze lenstint is 5.5%, wat het de donkerste tint maakt binnen het Prizm Snow gamma.

Weerscondities: helder en zonnig

Lichttransmissie: 5.5%

Basiskleur lens: rose

PRIZM TORCH, PRIZM JADE & PRIZM SAPPHIRE

PRIZM Torch (Rood), PRIZM Jade (Groen), and PRIZM Sapphire (Blauw) zijn gelijklopend in hun gebruik, maar hebben uiterlijk verschillende looks. Bij het onderling kiezen van de lenskleur, komt de beslissing uiteindelijk neer op welke kleur van spiegelglas je het mooiste vindt. De lichttransmissie varieert tussen 13% en 19% voor alledrie deze lenzen, wat ze een perfecte allrounder maakt voor verschillende weersomstandigheden. Met de blauwe spiegellens is de Sapphire Iridium de donkerste van de drie, de Jade zit tussenin en de Torch is de lichtste van deze drie lenstinten.

Weersconditie: alledaags, bewolkt en zon, variabel weer

Lichttransmissie: sapphire-13%, jade-15%, torch-19%

Basiskleur lens: rose

PRIZM ROSE

PRIZM Rose is heel gelijklopend met HI-Pink, met een paar belangrijke verschillen. Prizm Rose is ook ideaal voor minder zonnige omstandigheden of bij overtrokken wolkenlucht, maar heeft een lagere lichttransmissie van 25-28%. Dit betekent dat de Prizm rose nét iets donkerder is dan de Prizm HI-Pink. Op een sneeuwrijke dag waar toch enkele zonnestralen doorkomen, biedt de Prizm Rose net iets meer flexibiliteit dan de HI-Pink.

Weerscondities: bewolkt/overtrokken, minimaal zonlicht, sneeuw

Lichttransmissie: 26%

Basiskleur lens: rose

PRIZM PERSIMMON

PRIZM Persimmon, de nieuwste toevoeging aan het Prizm gamma, brengt een kleur die we nog kennen van het verleden. Het verschil met de klassieke persimmon is de toevoeging van het Prism-contrast. Het gebruik van deze lens is vrij gelijklopend met de HI Pink.

Weerscondities: weinig zonlicht, overtrokken, winterse neerslag

Lichttransmissie: 38%

Basiskleur lens: oranje

PRIZM HI PINK

PRIZM HI-Pink is Oakley’s antwoord om een ultieme lens voor omstandigheden met weinig zonlicht. Deze lens biedt een onvoorstelbaar contrast tijdens sneeuwbuien en winters bewolkte dagen, waardoor enk detail zichtbaar wordt. HI-Pink heeft een lichttransmissie van 35-40% met contrastboost. Een hogere lichttransmissie laat meer licht door de lens dan een donkerdere lens, hierdoor wordt het zicht lichter en helderder. De contrastverhoging door de Prizm technologie maakt het makkelijker om details in de sneeuw op te merken.

Weerscondities: weinig zonlicht, overtrokken, winterse neerslag

Lichttransmisse: 38%

Basiskleur lens: rose

Zijn alle Oakley Prizm lenzen de moeite?

In de bergen is het zowel voor beginners als voor ervaren skiërs en snowboarders belangrijk om alle details te kunnen opmerken en waarnemen. Het contrast dat hiervoor nodig is, is nét precies wat Prizm lenzen meer hebben dan eender welk ander skimasker. Of je nu een oneffen afdaling maakt of door de diepsneeuw gaat, door de contrastboost zal alles in je omgeving makkelijker te waarnemen zijn!

Bovendien zijn alle lenskleuren te verkrijgen met clip-in op brilcorrectie. Het volledige aanbod Oakley met Prizm snow technologie vind je hier!

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips