Oogmeting bij de oogarts of bij de opticien

Oogmeting bij de oogarts of bij de opticien

Geschreven op 7/03/2019

Moet je altijd langs de oogarts om je sterkte te laten nameten? Kan dit ook bij de opticien? En wat is dan beter?

Oogmeting bij de opticien

Een gediplomeerd opticien heeft een driejarige bacheloropleiding achter de rug waarin het opmeten van de brilsterkte en de technische aspecten van contactlenzen en brilglazen centraal staan. De opticien zal op dezelfde manier als de oogarts de sterkte opmeten. Ook controle van het nachtzicht en het aanpassen van contactlenzen behoort tot zijn takenpakket. 

Oogmeting bij de oogarts

Een oogarts is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van oogafwijkingen en oogziekten. De oogarts onderzoekt meer dan enkel de brilsterkte. Hij  controleert ook de algemene gezondheidstoestand van de ogen. Al in een vroeg stadium kan de oogarts afwijkingen opmerken en behandelen. Vaak nog voordat je zelf klachten hebt. 

Wat te doen?

De oogmeting om de brilsterkte te bepalen verloopt bij de oogarts en de opticien op dezelfde manier. Hiervoor hoef je dus niet bij de oogarts langs te gaan en kan de opticien je perfect helpen. Je opticien kan tekenen van afwijkingen herkennen, maar zal je in dat geval zeker doorsturen naar de oogarts. 

We raden aan om toch af en toe bij de oogarts op controle te gaan, voor volwassenen bij voorkeur tweejaarlijks, om de gezondheidstoestand van je ogen na te gaan. De contactgegevens van enkele oogartsen in de buurt kan je vinden via deze link.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips