Alle antwoorden op deze en andere vragen kan je vinden in de FAQ. Vergeet zeker niet dat je wij altijd beschikbaar zijn om je vragen te beantwoorden.

Kunnen contactlenzen uit mijn oog vallen?

Contactlenzen zijn speciaal gemaakt om niet uit je oog te kunnen vallen. Indien je lenzen professioneel werden aangepast, zou je geen probleem mogen ervaren. Zeker zachte lenzen zijn groot genoeg zodat ze ook voor een stuk onder je ooglid zitten.

Hoe zet ik mijn contactlenzen in?

Dat vraag in het begin wat oefening, maar is eigenlijk niet zo moeilijk – volg de volgende stappen:
1. Was je handen en maak ze helemaal droog met een niet-pluizende handdoek of papieren doek.
2. Neem de contactlens uit de blister of het lenspotje en leg de contactlens in de palm van je hand.
3. Kijk goed en controleer of de lens een perfect afgeronde vorm heeft. Indien dit niet het geval is dan is de lens binnenste buiten gekeerd.
4. Plaats de contactlens op je wijsvinger. Trek met de middel- of ringvinger van dezelfde hand het onderste ooglid naar beneden, terwijl je met je andere hand het bovenste ooglid wijd openhoudt. Kijk recht naar de contactlens of in een spiegel en plaats de lens vervolgens direct op het midden van je oog. Nadat je de contactlens hebt ingebracht, laat je langzaam het onderste en daarna het bovenste ooglid los. Knipper met je oog, waarna de contactlens op zijn plaats moet zitten.

Hoe neem ik mijn contactlenzen uit?

Ook dit is makkelijk - volg gewoon deze stappen:
1. Was je handen en maak ze helemaal droog met een niet-pluizende handdoek of papieren doek.
2. Trek, terwijl je in een spiegel kijkt, je bovenste ooglid omhoog.
3. Trek met de middelvinger van je andere hand je onderste ooglid omlaag en kijk omhoog.
4. Plaats het topje van je wijsvinger op de contactlens en schuif de lens naar het onderste deel van je oog.
5. Pak de lens voorzichtig vast tussen je duim en wijsvinger en haal hem van je oog af & doe hetzelfde bij je andere oog.

Hoe vaak moet ik mij ogen laten controleren?

Zorg ervoor dat je een jaarlijks nazicht inplant bij ons óf bij je oogarts. Volg het advies op van je oogzorgspecialist, zeker als aangeraden wordt om regelmatiger te controleren.

Kan ik zwemmen met contactlenzen?

Het is altijd het beste om vóór het zwemmen je contactlenzen uit te doen. Als je gaat zwemmen met je contactlenzen in, draag dan daglenzen én een goede oogbescherming, zoals een zwembril. Dit om ontstekingen te voorkomen en vermijden. Na het zwemmen dien je de lenzen uit te doen en weg te gooien. Wanneer je na het zwemmen problemen ondervindt, neem dan zo snel mogelijk contact op.

Wat als ik in slaap val met contactlenzen in?

De meeste contactlenzen zijn bedoeld om verwijderd te worden aan het einde van de dag of voor je een dutje gaat doen. Val je in slaap met je lenzen, droogt ze uit in je oog en loop je kan op een ontsteking. Sommige lenzen zijn wel getest en goedgekeurd om 's nachts te dragen. Twijfel je? We helpen je graag verder.

Waarom heb ik contactlensvloeistof nodig?

Bij daglenzen heb je geen lenzenvloeistof nodig. Lenzenvloeistof is alleen nodig als je maandlenzen gebruikt. Bij maandlenzen gebruik je zulke vloeistof meestal om twee redenen: om je lenzen na het dragen te reinigen en te desinfecteren, én om je lenzen 's nachts op de juiste manier te bewaren.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips