Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Hoorcentrum in de buurt van Dessel

Woon je in Dessel en heb je soms ook problemen om een gesprek te volgen, vooral wanneer er veel omgevingslawaai is? Moet je ook steeds vaker vragen aan gesprekpartners om bepaalde zinnen te herhalen, omdat je ze niet goed gehoord hebt?

Gehoorverlies is een veel voorkomend en geleidelijk proces.

Aanvankelijk merk je er zelf niet veel van. Het zal vooral je omgeving opvallen dat je steeds luider begint te praten. Uiteindelijk zal het voor jezelf moeilijker worden om gesprekken te volgen, en je zal steeds vaker moeten vragen om bepaalde zinnen of informatie te herhalen. Dit is erg vervelend en vermoeiend, zowel voor jou als voor je omgeving. 
Gelukkig bestaat er een oplossing: een digitaal hoorapparaat. Wees gerust, moderne gehoortoestellen zijn niet te vergelijken met de vroegere, analoge modellen, en worden zeer subtiel aangebracht, zodat ze nauwelijks opvallen.
Maak nu een afspraak bij hoorcentrum Van Gorp in Beerse voor een gratis en vrijblijvende gehoortest. Wij werken samen met hoorexperts Lapperre, zodat we jou hun jarenlange expertise en vakkennis kunnen garanderen.
Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing, afgestemd op jouw specifieke gehoorprobleem.

Oorzaken gehoorverlies

Er zijn twee grote oorzaken van gehoorverlies
Eerst en vooral is er de hogere leeftijd die we als samenleving in het algemeen bereiken. Geluid ontstaat door trillingen in de lucht. Er is een grote diversiteit aan geluiden die zich bevinden op verschillende frequenties. Naarmate we ouder worden, zal de gevoeligheid van het gehoor bij één op de zes mensen dusdanig afnemen dat een hoorapparaat noodzakelijk wordt om op een aangename wijze te kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij.
Bij achteruitgang van het gehoor wegens ouderdom, kan je direct terecht bij het vakkundig personeel van hoorcentrum Van Gorp in Beerse. Samen zoeken we de juiste oplossing.

Een tweede reden van gehoorverlies is de blootstelling aan luide geluiden in discotheken, binnen de industrie en geluidsvervuiling in je leefomgeving. 
Bij gehoorbeschadiging zal de diagnose veelal via jouw huisarts in Dessel of specialist verlopen. 

Soorten gehoorapparaten

Moderne hoorapparaten zijn niet meer die grote versterkers achter het oor. Analoge modellen versterkten elk geluid, inclusief het achtergrondgeluid. Dat werd vaak als storend ervaren. 
Digitale hoorapparaten werken anders en geven voorkeur aan frequentiegebieden die voor ons van belang zijn. Ze filteren ongewenst geluid, dat normaal gezien door onze hersenen zelfstandig gefilterd wordt. Digitale gehoorapparaten versterken op dezelfde manier geluid op een natuurlijke en aangename wijze.

Er zijn heel wat verschillende modellen van gehoortoestellen op de markt. Per klant gaan we na welk hoorapparaat het meest geschikt is. 
In ons gloednieuwe Lappere hoorcentrum in Beerse kunnen we jou hoorapparaten van de beste kwaliteit aanbieden. Contacteer ons nu voor een afspraak !

Goed horen is aangenaam leven

Onze oren doen meer dan geluid opvangen; het gehoor is ook van belang om ons evenwicht en het bepalen van de positie van ons lichaam te bepalen. 
Daarnaast kan gehoorverlies je ook sociaal isoleren. Je kan moeilijker gesprekken volgen en neemt afstand van je omgeving. Je wordt angstig in het verkeer omdat je waarschuwingssignalen niet juist kan waarnemen. 
Een goed gehoor is van groot belang voor een goede levenskwaliteit. Je zal versteld staan van de wereld om je heen wanneer je weer goed kan horen. En mocht u toch nog even behoefte hebben aan rust, dan je altijd het hoorapparaat even uitschalen. Wij zullen het niemand verklappen!

Bij hoorcentrum Van Gorp in Beerse nemen we graag de tijd om alle mogelijkheden met jou te bespreken en een uitgebreide en vrijblijvende gehoortest af te nemen. 
Wij werken alleen op afspraak, neem daarom contact op voor persoonlijk advies.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips