Jaarlijkse vakantiesluiting van 15 - 21 juli. Wij zien jullie graag terug vanaf 22 juli.

Computerbril kopen? Computerbrillen te koop bij Optiek Van Gorp

Het is een vaak gehoorde klacht bij ons in de optiek: veel klanten hebben last van vermoeide ogen na een lange sessie achter een beeldscherm. Wie lang achter de computer zit, kan last krijgen van vermoeide of geprikkelde ogen. Uiteindelijk kan dit resulteren in hoofdpijn en wazig zien. Hierdoor wordt het lastiger om letters te lezen en te focussen. Een computerbril biedt dan uitkomst. 

Als u veel met de computer werkt, moet u verschillende bewegingen maken. Uw ogen bewegen voortdurend tussen het beeldscherm, toetsenbord en eventuele documenten. Hierdoor moeten uw ogen steeds schakelen tussen zicht op middellange afstand, zoals het toetsenbord, en tussen het beeldscherm dat vaak een wat langere afstand heeft. Dit vele schakelen kan ook met zich meebrengen dat u een verkeerde fysieke houding aanneemt en uw ogen onbedoeld extra worden belast. Gebruikers die het scherm niet helder kunnen zien, verkrampen vaak van houding. Dit heeft fysieke klachten tot gevolg.
Contacteer ons vrijblijvend indien u deze klachten ook heeft. We hebben de gepaste brilglazen met specifieke ontspiegelingen (Blue Control).

Uit onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de computergebruikers boven de 40 jaar last heeft van ‘Computer Vision Syndroom’. Dit is een syndroom dat gepaard gaat met hoofdpijn, wazig zien en afname van visuele prestaties.

Computerbril: scherp zicht op verschillende afstanden

Een computerbril is dus geen gadget, maar iets waar u ernstig over na moet denken als u veel werkt met een computer. Een computerbril biedt uitkomst, omdat de glazen in een computerbril speciaal zijn ontwikkeld voor computergebruikers. De glazen zijn zo ontworpen dat er vanaf verschillende afstanden goed naar het scherm kan worden gekeken. Hierdoor zult u minder onnodige hoofdbewegingen maken om scherp te kunnen zien. Dankzij het speciale glasontwerp kan u gewoon wisselen tussen toetsenbord, beeldscherm en eventuele documenten zonder scherpteverlies.

Oogmeting bij Optiek Van Gorp

Zit u ook lang achter de computer? Dan is een computerbril misschien wel iets voor u. Bij Optiek van Gorp is het altijd mogelijk om een oogmeting te laten doen, zodat onze opticiens samen met u kunnen kijken naar een passende bril. U kunt altijd contact opnemen met Optiek Van Gorp via het contactformulier. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze optiek in Beerse.

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips