• Welke bril past bij wie?
  28/07/2017

  WELKE BRIL PAST BIJ WIE?

  We weten het allemaal: als je een nieuw brilmontuur uitkiest, kies je voor een paar jaar letterlijk een eyecatcher. Daarom is het belangrijk om voor iedereen het perfecte montuur uit  te zoeken. Dat zien we bij Optiek Van Gorp dan ook als een heilige opdracht.

  Hoe weten we welke bril bij wie past? Het begint met een nauwkeurige observatie van het gezicht. Wat voor type gezicht heeft iemand? Hoe staan de ogen? Wat voor neus heeft iemand en wat is de stand van de neus? Heeft iemand een lichte huid of juist niet? Hoe zit het met het haar? Daarnaast kijken we naar de persoon. Wat voor type ben je? Modern? Of eerder zakelijk? Juist wat ingetogen? En we gaan uiteraard in gesprek. Welk type montuur heeft iemand in gedachten? Wat voor werk doet iemand? In de bouw kan een bril meer te verduren krijgen dan wanneer je een kantoorbaan hebt.

  Sommige mensen komen vrij snel tot een keuze, anderen passen eerst wel dertig brillen. Het grappige is dat de meeste klanten bij ons uiteindelijk toch kiezen voor een van de eerste drie brillen die wij hebben uitgezocht. Dat is voor ons een bevestiging dat we de klant goed geobserveerd en aangevoeld hebben. Wat wij wel vaak doen: tussen de opties die we laten zien ook iets tonen waarvan de klant zei die niet te willen. Iemand die bijvoorbeeld zegt: “Niet zo’n dik montuur” toch ook even een steviger montuur laten passen dat hij zelf misschien nooit zou uitkiezen.

  Er zijn allerlei theorieën over wat wel of juist niet past bij een rond, een lang of een vierkant gezicht. Wat ons betreft zijn die veel te strikt. Er zijn wel een aantal regeltjes. Maar het is onzin dat iemand met een rond gezicht geen ronde of ovalen bril mag hebben. Bij Optiek Van Gorp zijn we altijd eerlijk. Als een bril echt niet mooi staat, dan zeggen we dat. “Deze is technisch gezien niet zo mooi.” Dat kunnen we ook uitleggen. Dezelfde bril valt bij de ene perfect en bij de ander totaal niet. Wie dan toch voor die bril kiest, mag ‘m uiteraard kopen. We zeggen er dan wel bij dat de kans op problemen groter is, bijvoorbeeld op afzakken, knellen of gewoon ‘niet lekker zitten’. Wij vinden een bril een te grote aankoop om daar niet eerlijk over te zijn.

  De laatste jaren veranderen de collecties veel sneller dan eerst. Wij volgen allemaal de modebladen op de voet, kijken wat er op beurzen gebeurt en volgen wat beroemdheden dragen. En dan is het onze uitdaging om naast een ingetogen collectie ook de trends zo snel mogelijk in de winkel te hebben. Veel mensen in Beerse en omgeving weten juist daarom de weg naar onze winkel te vinden.

  Dus wees welkom!

 • Ray Ban x Scuderia Ferrari Limited Collection
  21/07/2017

  RAY BAN X SCUDERIA FERRARI LIMITED COLLECTION

  Tijdloosheid, authenticiteit en vrijheid van meningsuiting zijn maar enkele van de core values van Ray Ban - al jarenlang dé naam op vlak van (zonne)brillen.

  Sinds vorige zomer is Ray Ban (in plaats van Oakley) de nieuwe partner van Formule 1 team Scuderia Ferrari. Verschillende bestaande Ray-Ban modellen zijn nu als limited edition te verkrijgen in de rode Ferrari-kleur. Je hoeft zelfs geen Formule 1 fan te zijn om één van deze stuks te dragen! 

    

  Deze exclusieve collectie is te verkrijgen bij Optiek Van Gorp. Zolang de voorraad strekt.

 • Openingsuren tijdens de zomervakantie
  14/07/2017

  OPENINGSUREN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

  Optiek Van Gorp sluit niet tijdens de vakantieperiode. Je kan dus heel de zomer lang bij ons terecht! Zelf gaan we afwisselend er even tussenuit waardoor we (met dank aan het fantastische team!) doorlopend open kunnen blijven. De gewone openingsuren blijven gelden.

  Enkel op maandag 14 augustus en feestdagen 21 juli en 15 augustus zullen we gesloten zijn. 

 • Zomerse Solden
  7/07/2017

  ZOMERSE SOLDEN

  De solden staan voor de deur! Nog een nieuwe zonnebril voor je op reis vertrekt of reservebril voor in de wagen? Kom nu langs in de winkel!

  ZOMERSOLDEN

  Het is weer zover! Vanaf zaterdag 1 juli kan je de hele maand lang genieten van kortingen tot 40% op geselecteerde zonnebrillen*.
  Ook voor de allerkleinsten zijn er flexibele en kleurrijke kinderzonnebrillen te koop. Een goede bescherming tegen de zon en perfect om mee te spelen!

  RAY-BAN ZOMERACTIE

  Bovendien geniet je nog steeds van onze Ray-Ban Actie = glazen gratis* bij aankoop van een Ray-Ban zonnebril op sterkte. Vraag ernaar in de winkel.Kom zeker eens langs, wij helpen je met plezier verder!
  *Voorwaarden in de winkel

 • Veilig op reis met onze vakantiecheck
  30/06/2017

  VEILIG OP REIS MET ONZE VAKANTIECHECK

  De autovakantie is, ook in 2017, nog steeds superpopulair! Favoriete bestemmingen zijn nog altijd Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Het grootste deel van deze groep vakantiegangers rijdt 3 tot 10 uur naar de vakantiebestemming en 12 procent is zelfs langer dan 15 uur onderweg.

  Wat veel bestuurders niet weten is dat een reservebril of –lenzen in het dashboardkastje in veel van deze Europese landen verplicht is. Kom zonder afspraak bij ons langs voor en gratis vakantiecheck-up van uw ogen, (reserve)bril of lenzen.

  Zicht is een belangrijke voorwaarde voor een veilige reis. Veel mensen zijn zich niet bewust dat goed zicht in de auto de veiligheid tijdens hun rit verhoogt. De auto krijgt een extra beurt voor vertrek. Ruitenwissers worden vervangen en ramen worden extra grondig schoongemaakt. Spiegels worden gereinigd en gesteld. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat de ogen de belangrijkste factor zijn voor een veilige tocht.

  Want, wat nu als je jouw bril of lenzen op vakantie kwijtraakt of beschadigt? Dan kom je er vaak achter dat er voor het vertrek niet is gedacht aan een reserve set. In Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk is een reserve set verplicht en worden dan ook regelmatig boetes uitgedeeld voor het ontbreken ervan. Ga jij nog op vakantie?

  Met onze vakantiecheck van je ogen, bril(len) of lenzen gaat je optimaal voorbereid en veilig op reis, ook tijdens de herfst- en wintervakantie. Kom voor je vertrekt nog even langs.

 • Festival-Oordopjes (op maat)
  23/06/2017

  FESTIVAL-OORDOPJES (OP MAAT)

  Oordopjes zijn het meest populaire type gehoorbescherming. Ze worden in het oor geplaatst en sluiten de gehoorgang af.
  Oordopjes voor muziek, fesivals en concerten bestaan in kant-en-klare versies maar kunnen ook op maat gemaakt worden. 

  Op maat gemaakte oordopjes staan garant voor een groot draagcomfort en een uitstekende geluidsbescherming. Gepersonaliseerde oordoppen worden gemaakt uit zachte en soepele silicone. Doordat de vorm van de oordopjes perfect afgestemd is op de vorm van de oren, blijven onze professionele oordoppen op maat goed zitten.

  Wil je ook het comfort van Lapperre oordopjes op maat? Prijs en kwaliteit voor gehoorbescherming zijn bij Lapperre perfect in balans. 

  Spring gerust binnen voor meer info! Voor oordopjes op maat maak je best een afspraak. Dit kan ook telefonisch op 014/61.91.49.

 • Lottie Moss voor Chanel Lente-Zomer 2017
  16/06/2017

  LOTTIE MOSS VOOR CHANEL LENTE-ZOMER 2017

  Chanel Eyewear heeft Lottie Moss - jawel, de jongere zus van topmodel Kate Moss - gestrikt voor de lente-zomer 2017 campagne.
  De laatste jaren wordt er bij Chanel opvallend gekozen voor jonge modellen. Zo waren Lily-Rose Depp en Willow Smith (dochters van acteurs Johnny Depp en Will Smith) de vorige gezichten van de eyewear campagne. Foto's werden gemaakt door Karl Lagerfeld zelf. Lottie, met 70's geïnspireerd haar, is versierd met camellia's.

  .

 • Daglenzen, je ideale partner voor een comfortabele zomer!
  6/06/2017

  DAGLENZEN, JE IDEALE PARTNER VOOR EEN COMFORTABELE ZOMER!

  Met de zomer in aantocht zijn er heel wat redenen voor brildragers en maandlensdragers om aan daglenzen te gaan denken. Contactlenzen zijn ideaal om mee af te wisselen tijdens de zomermaanden, ze geven je bijvoorbeeld de volledige vrijheid tijdens je vakantie of bij het sporten. Geen onderhoudsproducten nodig en elke dag een nieuwe, steriele lens!

  Ten opzichte van andere typen lenzen heeft u met daglenzen het minste risico op oogontstekingen: individueel verpakt, handig en hygiënisch! Dit maakt daglenzen je ideale partner om mee te gaan zwemmen of voor op festivals. Daarnaast zijn daglenzen zeer geschikt bij het voorkomen van hooikoortsklachten.
  Vaak wordt er gedacht dat het dragen van daglenzen duur is, daglenzen dragen kan al voor minder dan een euro per dag!

 • Tien tips om je ogen te beschermen tijdens het blokken
  30/05/2017

  TIEN TIPS OM JE OGEN TE BESCHERMEN TIJDENS HET BLOKKEN

  De examens komen er aan! Dat betekent: (onnodige) stress, korte nachten en weinig sociaal contact. Een nachtje doorstuderen klinkt misschien als een relatief klein offer in ruil voor goede punten. De ogen echter kunnen best wat te verduren krijgen tijdens de blokperiode. Tien tips om je ogen zo min mogelijk te belasten tijdens het studeren lees je hier!

  Dit helpt je door de blokperiode:

  1) Slaap minstens 6 uur per nacht.

  2) Minstens een half uur per dag buiten wandelen of sporten.

  3) Per uur studeren las je best een tiental minuutjes pauze in. Tijdens deze pauze kijk je beter niet opnieuw kortbij (gsm/beeldscherm), maar verder weg zodat je ogen kunnen ‘ontspannen’. Maak je geen zorgen over pauzes die in je studietijd korter maken want niet alleen je ogen krijgen rust, door korte pauzes in te lassen kan je de informatie beter verwerken en beter onthouden op lange termijn.

  4) Ga voor een uitgebreid ontbijt dat energie oplevert.

  5) Zorg voor voldoende vers fruit en groenten (Het recept voor een vitaminerijke wortelsoep lees je hier!).

  6) Laat het raam van de studeerkamer openstaan voor voldoende verluchting. Droge lucht maakt je ogen droger en kan irritatie opleveren

  7) Zorg voor voldoende verlichting aan je bureau om je ogen niet te overbelasten. Zorg tegen valavond ook voor algemene verlichting en niet alleen een bureaulamp.

  8) Zorg voor een studeerkamer waar het niet warmer is dan 22°C.

  9) Doe aan oog-yoga! Er zijn veel eenvoudige en effectieve oefeningen die je voor je ogen kunt doen om ze fit  te houden tijdens het studeren. Deze werken eigenlijk als een soort power-nap voor de ogen! Een goede oefening is om een paar minuten je handpalmen over je geopende ogen te leggen, zorg ervoor dat er geen licht doorheen lekt. Deze totale duisternis verlicht de druk van lang kortbij kijken.

  10) Toch last van hoofdpijn en vermoeide ogen na een tijdje studeren? Misschien is er een andere reden die deze klachten oplevert. Een oogonderzoek kan een onderliggend probleem opsporen. Spring gerust even binnen!

 • Vrolijke kinderzonnebrillen
  23/05/2017

  VROLIJKE KINDERZONNEBRILLEN

  Vrijwel alle ouders dragen een zonnebril in de zomer, maar vaak lopen de kinderen er zonder zonnebril naast. Zonder zonnebril naar buiten gaan bij felle zon, kan nochtans schadelijk zijn voor kinderogen. De ooglens van een kind is namelijk veel helderder en de pupillen van kinderen zijn wijder en groter dan die van volwassenen. Hierdoor valt er meer schadelijk UV-licht in het oog.

  Sommige mensen denken dat een petje of zonnehoed net zo goed UV-stralen tegenhoudt als een zonnebril. Dit is niet waar. Een petje houdt voor een groot deel de directe UV-stralen van bovenaf tegen, maar UV weerkaatst ook op de omgeving en daartegen beschermt een petje helaas niet. Vooral op het strand en aan het zwembad is er veel UV-reflectie.

  Gelukkig bestaan er ook voor kinderen vele stoere zonnebrillen in alle maten en kleuren! Zo kan je bij Optiek Van Gorp de kinderzonnebrillen van Ray-Ban, Julbo, Superdry, Esprit en Nike passen. Ook voor baby'tjes jonger dan zes maanden zijn er aangepaste zonnebrillen te verkrijgen. Ook voor kids zijn er zonnebrillen op brilsterkte te verkrijgen!

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips