• 9 Tips bij allergie op je ogen
  11/04/2018

  9 TIPS BIJ ALLERGIE OP JE OGEN

  Last van irritatie aan je ogen?

  De lente is weer in het land! Langzaamaan lopen de temperaturen op. Voor sommigen onder ons gaat dat gepaard met minder leuk nieuws: het hooikoortsseizoen.

  Bij Optiek Van Gorp ontmoeten we elk jaar veel mensen die in de lente last hebben van hooikoorts: een allergische reactie van de neus en ogen op stuifmeel en pollen van grassen, bomen of struiken. Heb je vaak jeukende en tranende ogen? Of gewoonweg geïrriteerde ogen? Dan heb je misschien wel last van allergie. Denk aan hooikoorts, maar ook allergie aan huisdieren of huisstofmijt bijvoorbeeld.

  Wat is allergie?

  Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen die op zich niet schadelijk zijn voor het lichaam. Allergenen – dat zijn de stoffen die de allergische reactie in gang zetten – die een invloed hebben op het oog komen meestal via de luchtwegen binnen. Het lichaam reageert dan op een overdreven manier. Enkele bekende symptomen zijn een verstopte neus of loopneus, niezen en jeukende ogen.

  Dit alles wordt veroorzaakt door histamine. Deze lichaamseigen stof zorgt dan voor een extreme aanmaak van (reflex-)tranen om de “indringers” weg te spoelen. Hierdoor wordt de traanfilm waterachtiger en verdampt sneller. En net dat geeft dan irritatie. Wrijven in de ogen lijkt in eerste instantie verlichting te brengen, maar dikwijls heeft dat net een omgekeerd effect en worden je ogen juist roder.

  Symptomen zijn:

  - Tranende ogen

  - Rode ogen

  - Jeukende ogen

  - Zwelling

  Tips bij allergische ogen:

  1) Niet wrijven! Dit maakt het alleen maar erger.

  2) Spoelen met oogdruppels. Dat mag ook met contactlenzen.

  3) Laat je contactlenzen even uit. Haal die mooie bril maar even boven! Of draag dan daglenzen zodra het pollenseizoen is geopend. Bij daglenzen krijgen de lenzen geen kans om stuifmeel te verzamelen of dicht te slibben. Je begint de dag met ‘verse’ lenzen!

  4) Draag bij droog en winderig weer buiten een zonnebril. Dit vermindert irritatie.

  5) Zorg dat je huis zo veel mogelijk vrij is van pollen door je beddengoed regelmatig te verschonen.

  6) Hou ramen en deuren gesloten, wil je toch luchten doe dit dan het liefst 's ochtends.

  7) Neem een douche voordat je naar bed gaat. Je wast dan het pollen uit je haren weg voor het slapen gaan.

  8) Warme of koude kompressen leggen. Deze kan je kopen in de apotheek.

  9) En uiteraard zaken die je allergie triggeren vermijden…

  Heb je vragen na het lezen van deze blog en wil je meer informatie? Spring gerust binnen!

 • Communie 2018
  30/03/2018

  COMMUNIE 2018

  Een nieuwe bril maakt de communie-outfit van je kind helemaal af

  Is de outfit al gekozen, de foto's getrokken, de uitnodigingen verstuurd,..? Er komt heel veel bij kijken om het communie- of lentefeest van je zoon of dochter te plannen. Misschien heb je niet gedacht aan een nieuwe bril? We laten je met deze sfeerbeelden graag zien dat een nieuwe bril de outfit helemaal kan opvrolijken.

   

  De eerste bril?

  Moet je kind voor het eerst een bril dragen en heb je geen idee hoe dat in zijn werk gaat? Dan vind je in dit artikel al heel wat informatie.

  Verkoopsinformatie

  Kledij: Romence
  Schoenen: Dierckx
  Juwelier: Schoenmaeckers
  Kapsalon: Hair Style
  Fotografie: 't Fotoateljeeke

 • Dailies Total 1 spaaractie designlamp
  23/03/2018

  DAILIES TOTAL 1 SPAARACTIE DESIGNLAMP

  Proficiat, dit is de eerste stap naar jouw designlamp!

  Spaar mee voor 1 van de 3 formaten Fatboy designlampen:

  Hoe doe je mee?

  Bij elke aankoop van unifocale of multifocale daglenzen van het type Dailies Total 1 in het jaar 2018, spaar je mee.  Je hoeft zeker niet alle doosjes ineens aan te kopen. Bewaar telkens je aankoopbewijs tot je aan het juiste aantal doosjes zit (3 x 30-pack telt als 1 x 90 pack). Elke aankoop in 2018 telt mee!

  Kleine Fatboy t.w.v. €64,95 = 16 x 25 cm: 4 x 90 pack

  Medium Fatboy t.w.v. €229,95 = 32 x 51 cm: 8 x 90 pack

  Grote Fatboy t.w.v. €469,95 = 60 x 90 cm: 12 x 90 pack

  Waarom Dailies Total 1?

  Dailies Total 1 zijn daglenzen die erg veel vocht bevatten en die dit bovendien goed vasthouden doorheen de dag. Eindig je je dag met droog aanvoelende ogen wanneer je je normale daglenzen draagt? Dan kan Dailies Total 1 helpen. Dankzij haar unieke samenstelling geeft deze nieuwe daglens een zijdezacht comfortgevoel tot het einde van de dag.

  De voordelen van deze lens zijn:

  - Het lensoppervlak bevat meer dan 80% water, bijna net zoveel als het watergehalte van het oogoppervlak.

  - Deze lens heeft de hoogste zuurstoftransmissie van alle beschikbare daglenzen, met een 6x hogere zuurstoftransmissie dan traditionele contactlenzen.

  - Biedt zijdezacht draagcomfort tot het eind van de dag, je voelt de lens niet zitten.

 • Verken- en verwenavond in Beerse op 23 Maart 2018
  23/02/2018

  VERKEN- EN VERWENAVOND IN BEERSE OP 23 MAART 2018

  De lente is weer (bijna) in het land. We voelen het zonnetje weer op onze huid, we horen de vogeltjes fluiten en we zien zelfs al de eerste knopjes aan de bomen verschijnen. Heb jij er al eens bij stilgestaan of je hier wel optimaal van kan genieten? Hoor en zie je de lente ontluiken? Heb je soms last van een vertroebelde blik? Of misschien heb je het idee dat je gehoor je af en toe in de steek laat? Op vrijdag 23 maart - tijdens het verken- en verwenweekend in Beerse - organiseren we een infoavond. Twee gastsprekers geven vrijblijvend info, een hapje en een drankje zorgen voor een zintuigprikkelende avond.

  Multifocale oplossingen

  In de optiekzaak geeft gastspreekster Viviane De Vries, docente Optiek & Optometrie aan de Odisee hogeschool, een woordje uitleg rond multifocale brilglazen en multifocale contactlenzen. Met deze glazen en/of lenzen kan je zowel dichtbij als veraf alles weer scherp zien!

  Sessie 1: start om 18.00u
  Sessie 2: start om 19.00u


  Gehoorproblemen

  In het hoorcentrum vertelt audiologe Laura Broeckx graag alle mogelijkheden in verband met het gehoor. Hoe ontstaat gehoorverlies en wat zijn de verschillende hooroplossingen? Wat zijn oorsuizingen? Laura zal ongetwijfeld kunnen antwoorden op al je vragen.

  Sessie 1: start om 18.00u
  Sessie 2: start om 19.00u

  Wil je graag één of meerdere infosessies volgen? Gelieve je aanwezigheid te​ bevestigen via mail op info@optiekvangorp.be, telefonisch op 014/61.91.49, of door langs te komen in de winkel.

  Had je deze avond al andere plannen? En zit je toch met vragen? Spring gerust eens binnen, we staan met het ganse team altijd voor je klaar! Jarenlang voorzien wij jonge en minder jonge ogen en oren van vakkundige oplossingen op maat. 

 • 100% fietsbrillen
  16/02/2018

  100% FIETSBRILLEN

  Het Californische bedrijf 100% specialiseerde zich in de jaren '80 voornamelijk in brillen, helmen en goggles voor de motorcross. Ondertussen is hun aanbod ook uitgebreid naar het veldrijden en het wielrennen. Dankzij atleten zoals Peter Sagan, Sanne Cant en Mathieu Van Der Poel groeide het merk uit tot een grote speler op de markt van de sportbrillen.

  Modellen

  De meest populaire 100% brillen in de wielersport zijn de Speedtrap, de Speedcraft en de Speedcoupe. Het nieuwste model uit de collectie, de Speedtrap, heeft een sterk gekromde lens. Deze biedt niet enkel een uitstekende bescherming, ook het zijzicht is optimaal. De lens is eenvoudig te verwisselen door het quick-release systeem. Ventilatie-openingen voorkomen aandamping van de lens aan de binnenzijde. De lengte van de beentjes kan je zelf regelen. Dit zorgt ervoor dat deze - vrij technische bril - voor iedereen een optimaal draagcomfort biedt.

  Speedtrap

  De Speedcraft bestaat in twee varianten. De 'tall' variant heeft een iets grotere lens en twee ventilatiesleuven aan de onderkant. De 'short' variant heeft een iets kleinere lens, maar verschilt verder weinig van zijn grote broertje.

  De Speedcoupe heeft twee afzonderlijke lenzen, waarin een ventilatiesleufje gemaakt is. Handig tegen aandampen, maar ook leuk om te zien. De bril krijgt hierdoor een futuristische uitstraling.

  Peter Sagan limited edition Speedtrap

  In samenwerking met Peter Sagan werd een gelimiteerde editie van de Speedtrap ontworpen. Het zilverkleurige montuur van de Speedtrap krijgt een gechromeerde look en wordt gecombineerd met een blauwe lens tot een echt collectors item.

  Speedtrap Peter Sagan Limited Edition

  De lenzen

  De lenzen in elk van bovenstaande modellen zijn verwisselbaar en bieden 100% UV-bescherming. De speciale Hiper lens maakt contouren en details beter zichtbaar doordat ze het contrast en de kleurintensiteit verhoogt. Wie graag een gepolariseerde lens heeft, maar een gps of smartphone gebruikt om te navigeren, kan kiezen voor de Peakpolar lens. Reflecties worden weggefilterd zonder dat digitale schermen onleesbaar worden.

  Alle lenzen hebben een kraswerende laag en een 'hydrolio' coating, waardoor vuil en water afgestoten worden, super handig tijdens het sporten!

  Jammer genoeg bestaan deze lenzen nog niet op sterkte. Ben je op zoek naar een sportbril met aangepaste glazen met je brilsterkte, dan biedt Oakley hiervoor een goed alternatief. We informeren je graag in de winkel.

 • Lafont Eyewear
  9/02/2018

  LAFONT EYEWEAR

  Het Franse brillenmerk Lafont zoekt zijn inspiratie in de eigen hoofdstad. De brillencollecties van Lafont kunnen we best omschrijven als elegant, avant-gardisch en kleurrijk!

  Een kleine geschiedenis

  Louis Lafont opende in de jaren ‘20 een kleine optiekzaak in Parijs. Toen in 1972 kleinzoon Philippe de zaak overnam, wilde hij nog een stapje verdergaan. Samen met zijn vrouw Laurence startte hij met het ontwerpen van  eigen exclusieve brillen onder de merknaam ‘Lafont’. De stad van de liefde is ondertussen nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor de Lafont collecties. 

  De collectie

  De brillen van Lafont worden ontworpen in Parijs, maar ook de productie ervan gebeurt in Frankrijk. Het concept is eenvoudig: traditionele modellen krijgen een elegante uitstraling door het gebruik van originele kleuren, motieven en materialen.  • De eerste bril voor jouw kind
  22/01/2018

  DE EERSTE BRIL VOOR JOUW KIND

  De oogarts vertelt je dat je zoon of dochter een bril moet dragen. Hij heeft de ogen onderzocht en geeft een voorschrift mee met de sterkte. Maar wat nu? 

  Het montuur

  Eerst en vooral wordt er een montuur gekozen. Omdat de jongsten onder ons ook graag een hippe bril dragen, hebben we een erg uitgebreid aanbod. We bieden monturen aan van Rayban, Oakley, Nike, Bbig, Jacadi, Barbapapa, Liu Jo, Dutz, Lafont, Ralph Lauren,… Al deze monturen werden specifiek ontworpen voor hun doelgroep. Het zijn dus geen verkleinde modellen uit de volwassen collectie, maar zijn echt aangepast aan het kindergezicht

  De meeste modellen hebben flexveren of versterkte scharnieren die tegen een stootje kunnen. Bovendien worden bij het afhalen de veren afgesteld zodat de bril mooi aanpast achter de oren en niet afvalt bij het ravotten. 

  Miraflex

  De monturen van Miraflex kan je werkelijk alle kanten opplooien en zijn dus ideaal voor jonge kinderen die nog wat ‘heviger’ zijn met hun bril. Bovendien hebben deze monturen achteraan ook een (afneembare) elastieken hoofdband waardoor de bril tijdens het spelen zeker niet kan afzakken. 

  Elke model bestaat in een hele reeks verschillende kleuren en maten. De monturen zijn latex- en rubbervrij om allergieën te vermijden. Bovendien hebben ze geen metalen onderdelen zodat de kinderen zich niet kunnen verwonden bij het spelen. Helemaal kids-proof dus!

  De glazen

  De brillenglazen  die we in onze kinderbrillen monteren, worden gemaakt van kunststof. Dit is veel lichter dan glas en onbreekbaar, er kunnen dus geen scherpe stukjes ontstaan wanneer de bril valt. De glazen zijn behandeld tegen krassen en indien je dat wenst ook tegen weerspiegelingen. 

  Terugbetaling

  Onder de 18 jaar en mits een voorschrift van de oogarts heeft je kind recht op een verhoogde terugbetaling op de glazen en op het montuur via het ziekenfonds. Het exacte bedrag dat terugbetaald zal worden is afhankelijk van de brilsterkte op het voorschrift. Hierover informeren we je graag in de winkel.

 • Pre Season Cycling Event | Jasper Stuyven & Oakley 2018 Preview
  15/01/2018

  PRE SEASON CYCLING EVENT | JASPER STUYVEN & OAKLEY 2018 PREVIEW

  Prof of niet, we delen allemaal dezelfde passie

  De concurrentie in elk sport - en zeker de wielersport - is stevig. Daarom is een goede begeleiding noodzakelijk. Je zit vast met veel vragen die je ooit wou, maar nooit kon of durfde stellen aan een specialist. Daarom deze unieke kans!

  Optiek Van Gorp organiseert samen met Team Trek Pro Rider Jasper Stuyven een uniek event voor jonge (en minder jonge) atleten die gepassioneerd zijn in hun sport.

  Schrijf je dan nu in voor deze gratis workshop. 
  DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT! 
  Graag inschrijven vóór zaterdag 27 januari via privébericht op Facebook of Instagram, dan sturen wij je unieke uitnodiging naar je toe.

  * WANNEER
  Dinsdag 30 januari 2018 vanaf 19.00h

  * WAAR
  Optiek Van Gorp HQ
  Gasthuisstraat 6
  2340 Beerse

  * PROGRAMMA (onder voorbehoud)
  19.00 Oakley Preview 2018: What's new? By Robert van der Donk, Brand Manager Nederland
  19.30 Interactief gesprek met Team Trek Pro Rider JASPER STUYVEN en Talent & Life Coach Danny Stevens (KNWU Olympic Training Centre/RTC)

 • Ray Ban trends zomer 2018
  8/01/2018

  RAY BAN TRENDS ZOMER 2018

  Ray Ban is ongetwijfeld één van de bekendste zonnebrilmerken. In hun collectie zitten naast de talloze klassiekers ook enkele nieuwigheden. Hieronder maak je al kennis met de trends voor de zomer.

  Yellow Ambermatic  lenses

  Geïnspireerd door de klassieke Aviator werd de Outdoorsman Craft ontworpen. Met zijn handgemaakte hertenleren afwerking, heeft hij een authentieke uitstraling. De lederen afwerking vinden we ook terug bij de Round Craft. Nieuw bij beide uitvoeringen is dat ze verkrijgbaar zijn met gele Ambermatic glazen. Deze glazen worden donkerder onder invloed van UV straling. Ze passen zich aan de lichtomstandigheden aan en geven je zonnebril een hippe retro look.

   

  Round Double Bridge

  Ray Ban staat bekend om zijn tijdloze klassierkers. Denk maar aan de  Aviator, Wayfarer of Clubmaster. Binnenkort wordt dezeverzameling aangevuld met een nieuw icoon: de Round Double Bridge. Deze zonnebril is een echte must-have omdat hij een tijdloos model combineert met de hedendaagse trends zoals spiegelglazen en een dubbele brug. De collectie wordt deze zomer uitgebreid met enkele nieuwe kleuren. Of je nu een zonnebril zoekt die bij elke outfit past, of een meer opvallend exemplaar, er is voor ieder wat wils.

   

  Evolve lenses

  Zoals de naam al doet vermoeden evolueren deze glazen terwijl je ze draagt. Hoe meer UV-straling, hoe donkerder de glazen worden en vice versa. Handig! Je kan je bril zowel in volle zon als in de schaduw dragen zonder dat je ogen zich moeten aanpassen. Je bril past zich aan voor jou.

  De Evolve glazen bestaan in vier kleuren: geel,bruin, blauw en groen. Ray ban combineert ze met twee  tijdloze metalen monturen: de Round en de Aviator.

   

  Chromance lenses

  Chromance glazen verbeteren de kleurintensiteit en de kleurwaarneming, waardoor alledaagse kleuren helderder en intenser worden. De speciale antireflectiebehandeling bestaat uit zes lagen, waardoor je kan genieten van een optimale bescherming tegen zonlicht. Zelfs licht dat gereflecteerd wordt op bijvoorbeeld water en sneeuw wordt weg gefilterd om verblinding te voorkomen.

  De Chromance glazen hebben een blauwe, groene, bruine, grijze, paarse, bronskleurige of zilveren spiegel en worden gecombineerd met
  verschillende monturen.

 • Solden op geselecteerde brilmonturen!
  2/01/2018

  SOLDEN OP GESELECTEERDE BRILMONTUREN!

  De solden staan voor de deur! Nog een nieuwe bril om het nieuwe jaar in te gaan? Of reservebril voor in de wagen? Kom nu langs in de winkel!

  WINTERSOLDEN

  Het is weer zover! Om het 2018 goed in te zetten kan je vanaf dinsdag 2 januari kan je de hele maand lang genieten van kortingen tot 50% op geselecteerde brilmonturen*.

  *Voorwaarden in de winkel

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips