• Festival-Oordopjes (op maat)
  23/06/2017

  FESTIVAL-OORDOPJES (OP MAAT)

  Oordopjes zijn het meest populaire type gehoorbescherming. Ze worden in het oor geplaatst en sluiten de gehoorgang af.
  Oordopjes voor muziek, fesivals en concerten bestaan in kant-en-klare versies maar kunnen ook op maat gemaakt worden. 

  Op maat gemaakte oordopjes staan garant voor een groot draagcomfort en een uitstekende geluidsbescherming. Gepersonaliseerde oordoppen worden gemaakt uit zachte en soepele silicone. Doordat de vorm van de oordopjes perfect afgestemd is op de vorm van de oren, blijven onze professionele oordoppen op maat goed zitten.

  Wil je ook het comfort van Lapperre oordopjes op maat? Prijs en kwaliteit voor gehoorbescherming zijn bij Lapperre perfect in balans. 

  Spring gerust binnen voor meer info! Voor oordopjes op maat maak je best een afspraak. Dit kan ook telefonisch op 014/61.91.49.

 • Lottie Moss voor Chanel Lente-Zomer 2017
  16/06/2017

  LOTTIE MOSS VOOR CHANEL LENTE-ZOMER 2017

  Chanel Eyewear heeft Lottie Moss - jawel, de jongere zus van topmodel Kate Moss - gestrikt voor de lente-zomer 2017 campagne.
  De laatste jaren wordt er bij Chanel opvallend gekozen voor jonge modellen. Zo waren Lily-Rose Depp en Willow Smith (dochters van acteurs Johnny Depp en Will Smith) de vorige gezichten van de eyewear campagne. Foto's werden gemaakt door Karl Lagerfeld zelf. Lottie, met 70's geïnspireerd haar, is versierd met camellia's.

  .

 • Daglenzen, je ideale partner voor een comfortabele zomer!
  6/06/2017

  DAGLENZEN, JE IDEALE PARTNER VOOR EEN COMFORTABELE ZOMER!

  Met de zomer in aantocht zijn er heel wat redenen voor brildragers en maandlensdragers om aan daglenzen te gaan denken. Contactlenzen zijn ideaal om mee af te wisselen tijdens de zomermaanden, ze geven je bijvoorbeeld de volledige vrijheid tijdens je vakantie of bij het sporten. Geen onderhoudsproducten nodig en elke dag een nieuwe, steriele lens!

  Ten opzichte van andere typen lenzen heeft u met daglenzen het minste risico op oogontstekingen: individueel verpakt, handig en hygiënisch! Dit maakt daglenzen je ideale partner om mee te gaan zwemmen of voor op festivals. Daarnaast zijn daglenzen zeer geschikt bij het voorkomen van hooikoortsklachten.
  Vaak wordt er gedacht dat het dragen van daglenzen duur is, daglenzen dragen kan al voor minder dan een euro per dag!

 • Tien tips om je ogen te beschermen tijdens het blokken
  30/05/2017

  TIEN TIPS OM JE OGEN TE BESCHERMEN TIJDENS HET BLOKKEN

  De examens komen er aan! Dat betekent: (onnodige) stress, korte nachten en weinig sociaal contact. Een nachtje doorstuderen klinkt misschien als een relatief klein offer in ruil voor goede punten. De ogen echter kunnen best wat te verduren krijgen tijdens de blokperiode. Tien tips om je ogen zo min mogelijk te belasten tijdens het studeren lees je hier!

  Dit helpt je door de blokperiode:

  1) Slaap minstens 6 uur per nacht.

  2) Minstens een half uur per dag buiten wandelen of sporten.

  3) Per uur studeren las je best een tiental minuutjes pauze in. Tijdens deze pauze kijk je beter niet opnieuw kortbij (gsm/beeldscherm), maar verder weg zodat je ogen kunnen ‘ontspannen’. Maak je geen zorgen over pauzes die in je studietijd korter maken want niet alleen je ogen krijgen rust, door korte pauzes in te lassen kan je de informatie beter verwerken en beter onthouden op lange termijn.

  4) Ga voor een uitgebreid ontbijt dat energie oplevert.

  5) Zorg voor voldoende vers fruit en groenten (Het recept voor een vitaminerijke wortelsoep lees je hier!).

  6) Laat het raam van de studeerkamer openstaan voor voldoende verluchting. Droge lucht maakt je ogen droger en kan irritatie opleveren

  7) Zorg voor voldoende verlichting aan je bureau om je ogen niet te overbelasten. Zorg tegen valavond ook voor algemene verlichting en niet alleen een bureaulamp.

  8) Zorg voor een studeerkamer waar het niet warmer is dan 22°C.

  9) Doe aan oog-yoga! Er zijn veel eenvoudige en effectieve oefeningen die je voor je ogen kunt doen om ze fit  te houden tijdens het studeren. Deze werken eigenlijk als een soort power-nap voor de ogen! Een goede oefening is om een paar minuten je handpalmen over je geopende ogen te leggen, zorg ervoor dat er geen licht doorheen lekt. Deze totale duisternis verlicht de druk van lang kortbij kijken.

  10) Toch last van hoofdpijn en vermoeide ogen na een tijdje studeren? Misschien is er een andere reden die deze klachten oplevert. Een oogonderzoek kan een onderliggend probleem opsporen. Spring gerust even binnen!

 • Vrolijke kinderzonnebrillen
  23/05/2017

  VROLIJKE KINDERZONNEBRILLEN

  Vrijwel alle ouders dragen een zonnebril in de zomer, maar vaak lopen de kinderen er zonder zonnebril naast. Zonder zonnebril naar buiten gaan bij felle zon, kan nochtans schadelijk zijn voor kinderogen. De ooglens van een kind is namelijk veel helderder en de pupillen van kinderen zijn wijder en groter dan die van volwassenen. Hierdoor valt er meer schadelijk UV-licht in het oog.

  Sommige mensen denken dat een petje of zonnehoed net zo goed UV-stralen tegenhoudt als een zonnebril. Dit is niet waar. Een petje houdt voor een groot deel de directe UV-stralen van bovenaf tegen, maar UV weerkaatst ook op de omgeving en daartegen beschermt een petje helaas niet. Vooral op het strand en aan het zwembad is er veel UV-reflectie.

  Gelukkig bestaan er ook voor kinderen vele stoere zonnebrillen in alle maten en kleuren! Zo kan je bij Optiek Van Gorp de kinderzonnebrillen van Ray-Ban, Julbo, Superdry, Esprit en Nike passen. Ook voor baby'tjes jonger dan zes maanden zijn er aangepaste zonnebrillen te verkrijgen. Ook voor kids zijn er zonnebrillen op brilsterkte te verkrijgen!

 • Braderijweekend 19-20-21-22 mei 2017
  13/05/2017

  BRADERIJWEEKEND 19-20-21-22 MEI 2017

  Ook Optiek Van Gorp doet mee aan dit dorpsfeest! Niet alleen is (een deel van de zomercollectie) te bewonderen op de modeshow op zaterdag- en zondagnamiddag, ook is er gedurende het hele weekend 10% korting op alle zonnebrillen! 

  Op zaterdag- en zondagnamiddag zullen de centrumstraten verkeersvrij zijn en kan je rustig kuieren langs de vele standjes, attracties en winkels.
  Op vrijdag en maandag zijn de straten niet autovrij en zijn er geen attracties wel kan je wel genieten van braderijcondities.

  OPENINGSUREN TIJDENS HET BRADERIJWEEKEND:
  Vrijdag: 9u-12u30 en 13u-18u
  Zaterdag: 9u-19u
  Zondag: 11u-19u
  Maandag: 9u-12u30 en 13u-18u

  Graag tot dan!
  Team Optiek Van Gorp

 • Zonnebril Magazine 2017
  6/05/2017

  ZONNEBRIL MAGAZINE 2017

  Joepie! Daar is hij weer: het jaarlijkse Optiek Van Gorp-Zonnebrilmagazine!

  Misschien heb je hem thuis al in je brievenbus gevonden? Nu ook hier online te lezen! Blader doorheen de laatste trends en ontdek onze Ray-Ban zomeractie.

  Uiteraard zijn de brillen uit het magazine (en nóg veel meer) bij ons terug te vinden! Spring gerust binnen om vrijblijvend te komen passen. 

  Net zoals vorig jaar kan je bij ons genieten van een mooie zonneglasactie.
  Zo heb je al:

  Unifocale glazen vanaf 20 euro per glas

  Multifocale glazen vanaf 81 euro per glas

 • Vijf tips waardoor je bril langer meegaat
  21/04/2017

  VIJF TIPS WAARDOOR JE BRIL LANGER MEEGAAT

  Een bril koop je meestal niet elk jaar. Als je goed voor je bril zorgt, kan hij jarenlang meegaan. We geven je enkele tips hoe je ervoor kan zorgen dat je bril langer meegaat, waardoor je er langere tijd plezier van hebt

  1. AFSTELLEN VAN DE BRIL

  Een belangrijke stap waardoor je bril langer meegaat is het juist afstellen van de bril. Wanneer de bril niet goed is bijgesteld en in aanraking komt met de wimpers, huid of haar, verslijten de glazen sneller. Bij Optiek Van Gorp in Beerse zorgen we er voor dat je met een juist afgestelde bril de winkel verlaat. Zit de bril toch niet 100% lekker? Niet twijfelen, meteen terug langskomen!

  2. BRIL SCHOONMAKEN 

  Een bril wordt snel vuil, zeker als je hem iedere dag draagt. Maar hoe kan je een bril nu het beste schoonmaken? Het beste is om de bril proper te maken onder lauw stromend water (geen heet water!) en vervolgens te drogen met een propere, katoenen handdoek. Reinig je bril nooit met afwasmiddel of andere producten die agressief reinigen. Gebruik zeker geen producten die citroen bevatten. Reinig de bril ook nooit met keukenrol, toiletpapier of papieren zakdoekjes. Deze bevatten houtvezels en kunnen de glazen beschadigen.

  3. DE JUISTE POETSDOEKJES

  Tussendoor of onderweg is het handig om de bril te reinigen met poetsdoekjes. Let er bij vochtige poetsdoekjes opnieuw op dat er geen citroen in zit. In plaats van poetsdoekjes kan je ook onze brillenspray's gebruiken in combinatie met een droge handdoek of microweefseldoekjes. 

  4. BRIL OPBERGEN 

  Wanneer je je bril niet op hebt, is het het beste om de bril in een harde brillendoos op te bergen. Een harde brillendoos is binnenin meestal bekleed met beschermend materiaal. Maak er een gewoonte van om je bril meteen op te bergen als je hem niet draagt. Zo krijg je minder beschadigingen en heb je langer plezier van de bril! 

  5. TEMPERATUUR

  Een bril kan niet goed tegen temperatuursschommelingen. Hou een bril dan ook nooit onder heet water en laat je bril ook niet op tijdens een saunabeurt. Laat je bril ook niet in de auto liggen op een zonnige dag. De coating op het glas bestaat uit verschillende laagjes en kan door warme temperaturen na verloop van tijd gaan barsten.

  Heb je vragen of wil je graag meer weten over dit onderwerp? Spring gerust binnen in de winkel! wij luisteren graag mee naar al je vragen.

 • Dailies Total 1: De contactlens die je niet voelt
  7/04/2017

  DAILIES TOTAL 1: DE CONTACTLENS DIE JE NIET VOELT

  Optiek Van Gorp is dé lenzenspecialist. Je vindt bij ons lenzen in alle soorten en maten. Daglenzen, maandlenzen, multifocale lenzen; voor iedereen.

  Lenzen zijn ideaal in combinatie met een zonnebril, en om tijdens de zomermaanden zorgeloos te gaan zwemmen. Hiervoor adviseren we daglenzen. Deze zijn de hele dag comfortabel, lekker steriel, geen gedoe met schoonmaken. Elke dag een vers paar en jij draagt ze zoals jij wilt!

  Ben je op zoek naar het ultieme comfort? Je hebt misschien de reclame op tv al gezien: de revolutionaire daglenzen van Dailies Total 1 zijn de meest zuurstofdoorlatende van dit moment! Voor een zijdezacht comfortgevoel tot het einde van de dag! Bovendien kan deze daglens ook met leesondersteuning, zo kies je aan de zomerbar dé lekkerste cocktail!

 • Theo + Tim Van Steenbergen: Limited Edition Black & Gold
  24/03/2017

  THEO + TIM VAN STEENBERGEN: LIMITED EDITION BLACK & GOLD

  Een limited edition als geen ander: het Belgische brillenmerk Theo lanceert zes zwarte zonnebrillen ontworpen door Tim Van Steenbergen, met een vleugje goud!

  Iets meer dan een vleugje eigenlijk... De zonnebrillen zijn voorzien van 24 karaats goud én goud getinte glazen. Tim haalde zijn inspiratie voor deze collectie uit een optreden van Ballet Vlaanderen waarvoor hij zelf de kostuums ontwierp. De dansers bewogen in en rond prachtige gouden frames, waardoor twee verschillende werelden ontstaan: een wereld van 'kijken' en van 'bekeken worden'.

  Deze collectie is voor diegenen die niet bang zijn om opgemerkt te worden! Van elk van de zes modellen zijn wereldwijd slechts 85 stuks verkrijgbaar. Natuurlijk mag de collectie in het geboortedorp van Tim, Beerse, niet ontbreken.

   

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips