• Week Van Het Zien: Gratis oogtest bij Optiek Van Gorp
  14/10/2017

  WEEK VAN HET ZIEN: GRATIS OOGTEST BIJ OPTIEK VAN GORP

  Bij Optiek Van Gorp kan je het hele jaar door terecht voor een gratis oogonderzoek. Toch nemen wij graag deel aan de Week Van Het Zien.

  Met een gratis visuele test is het immers heel snel te achterhalen of je goed of minder goed ziet. Heb je de indruk dat jouw sterkte veranderd is? Denk maar aan moeite bij het lezen en vermoeide ogen. Of misschien draag je (nog) geen bril of contactlenzen. Ook dan ben je welkom voor een gratis controle van jouw zicht.

  Nadien bespreken we samen – volledig vrijblijvend –  welke oplossing(en) voor jou geschikt zijn! Dat kan gaan van een vertebril tot een montuur met multifocale brilglazen of zelfs contactlenzen. Want wist je dat er ook multifocale contactlenzen bestaan? 

  Aarzel niet en bezoek ons tijdens de Week Van Het Zien! De nationale Week Van Het Zien loopt vanaf 14 oktober 2017 tot en met 21 oktober 2017.

 • Herfstactie: 2e paar glazen gratis
  2/10/2017

  HERFSTACTIE: 2E PAAR GLAZEN GRATIS

  Misschien heb je hem al in je brievenbus gehad: ons jaarlijks najaarsmagazine! Hierin vind je onder andere informatie over het feit waarom we plots slechter gaan zien en zal je ontdekken waarom soms je met één bril niet álle kijkbehoeften kan vervullen. Het volledige magazine is nu ook online te lezen.
  Dit najaar kan je bij ons bovendien genieten van verschillende glasacties. De acties kan je terugvinden in ons magazine. We lijsten ze hieronder alvast op.

  Zo krijg je nog tot en met 21 december 2017 bij aankoop van een nieuw montuur met een paar Hoya Mystyle V+ of Lifestyle V+ X-act glazen met Hi-Vision Longlife ontspiegeling GRATIS een paar Enroute-, @work, of multifocale brilglazen.*

  Enroute

  Wanneer je onderweg bent bij valavond, in het donker of bij regenweer, gaat de zichtbaarheid achter het stuur met grote sprongen achteruit. Gelukkig bestaan er nu brillenglazen speciaal ontwikkeld voor autorijden. Dankzij de Enroute Coating en -filter worden felle lichten en schittering gedempt waardoor je een beter zicht op de weg krijgt. Deze glazen zijn zowel multifocaal als enkel in de vertesterkte te verkrijgen.

  Workstyle V+

  Zit je per dag vaak enkele uren achter een beeldscherm? Dan heb je het misschien al gemerkt: de overgangszone bij multifocale glazen kan soms als te smal ervaren worden. Óf je leesbril kijkt aangenaam tijdens het lezen van je krant maar is net te sterk voor je computerscherm. Niet onlogisch want tijdens bepaalde activiteiten zoals werken op kantoor of aan de computer, wordt er voornamelijk op tussenafstand gefocust. Multifocale @Work glazen zijn speciaal ontwikkeld voor een haarscherp zicht en een natuurlijke houding voor het werken op korte en middellange afstand.

  Reservebril

  Ooit al aan een reservebril gedacht? In heel wat Europese landen is het nu al verplicht om als chauffeur een reservebril bij te hebben. Bij aankoop van je multifocale bril met Mystyle V+ of Lifestyle V+ X-act glazen krijg je nu tijdelijk een set basis multifocale glazen gratis.

  *Actie geldig van 21 september tot en met 21 december 2017
  Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar actievoorwaarden in de winkel.

 • Lindberg: Deens titanium
  22/09/2017

  LINDBERG: DEENS TITANIUM

  Lindberg bouwt verder op de Scandinavische designtraditie van discrete elegantie en zorgvuldige eenvoud. Hun ontwerpen hebben tientallen prestigieuze designprijzen gewonnen.

   Met een unieke combinatie van aandacht voor details, gepatenteerde technologie en individueel vakmanschap slaagt men erin een opmerkelijke impact te maken. Elk montuur is een statement op vlak van esthetiek en feilloos vakmanschap.

  Gepatenteerde technische innovaties hebben de moderne eyewear radicaal vernieuwd. Het Lindberg team verwijderde niet-essentiële onderdelen zoals schroeven en lassingen. Dit betekent dat Lindberg titanium monturen onvoorstelbaar sterk en flexibel zijn en toch tot de lichtste en meest comfortabele ter wereld behoren. Van massaproductie is hier alleszins geen sprake. 

   

   

  Lindberg bouwt verder op de Deense designtraditie van discrete elegantie en zorgvuldige eenvoud. Hun ontwerpen hebben tientallen prestigieuze designprijzen gewonnen. Met een unieke combinatie van aandacht voor details, gepatenteerde technologie en individueel vakmanschap slaagt men erin een opmerkelijke visuele impact te maken. De ontwerpers werken met op verantwoorde manier gewonnen materialen zoals titanium, acetaat, goud, platina en diamanten. Elk montuur is een statementover esthetiek en feilloos vakmanschap.

  LINDBERG BRILLEN

  Gepatenteerde technische innovaties hebben de modern eyewear visie radicaal vernieuwd. Het Lindberg team verwijderde niet essentiële onderdelen zoals schroeven, klinknagels en lassingen. Dit betekent dat Lindberg monturen onvoorstelbaar sterk en flexibel zijn en toch tot de lichtste en meest comfortabele ter wereld behoren.

  Elke Lindberg bril is gemaakt op bestelling. Van massaproductie is hier alleszins geen sprake. U bepaalt het design van uw voorkeur, de met de hand afgewerkte details en de materialen. Elk montuur is dan ook afzonderlijk genummerd.

  Lindberg bouwt verder op de Deense designtraditie van discrete elegantie en zorgvuldige eenvoud. Hun ontwerpen hebben tientallen prestigieuze designprijzen gewonnen. Met een unieke combinatie van aandacht voor details, gepatenteerde technologie en individueel vakmanschap slaagt men erin een opmerkelijke visuele impact te maken. De ontwerpers werken met op verantwoorde manier gewonnen materialen zoals titanium, acetaat, goud, platina en diamanten. Elk montuur is een statementover esthetiek en feilloos vakmanschap.

  LINDBERG BRILLEN

  Gepatenteerde technische innovaties hebben de modern eyewear visie radicaal vernieuwd. Het Lindberg team verwijderde niet essentiële onderdelen zoals schroeven, klinknagels en lassingen. Dit betekent dat Lindberg monturen onvoorstelbaar sterk en flexibel zijn en toch tot de lichtste en meest comfortabele ter wereld behoren.

  Elke Lindberg bril is gemaakt op bestelling. Van massaproductie is hier alleszins geen sprake. U bepaalt het design van uw voorkeur, de met de hand afgewerkte details en de materialen. Elk montuur is dan ook afzonderlijk genummer

 • Expert in nacht- en warmtekijkers
  15/09/2017

  EXPERT IN NACHT- EN WARMTEKIJKERS

  De natuur is een oneindige verzameling van imposante objecten. Daarom is een kwaliteitskijker uw betrouwbaarste partner in uw zoektocht naar onvergetelijke momenten. Wij helpen u graag verder in het bepalen welke kijker voor uw activiteit het best voldoet.  Daarom hebt u keuze uit een uiterst compleet gamma kijkers voor op elk terrein.  

  Armasight, Pulsar, ATN,FLIR en Yukon Optics, marktleiders in nightvision en wartebeelkijkers hebben in hun gamma kijkers voor alle toepassingen. Ontdek ons gamma, ook is het huren van een nachtkijker voor  bepaalde evenementen mogelijk bij Optiek Van Gorp. 

  Heldere technologie

  Het ‘hart’ van de nachtkijker is de restlichtversterker, een elektronenbuis waarmee in het donker de intensiteit van het beschikbare licht wordt versterkt. Niet elke nachtkijker heeft een restlichtversterker van dezelfde kwaliteit. Hoe beter de restlichtversterker, hoe hoger de prijs van de kijker. Op basis van de kwaliteit van de restlichtversterker worden nachtkijkers onderverdeeld in kijkers van eerste, tweede of derde generatie. Kijkers van de derde generatie zijn uitgevoerd met de meest recente technologie. Je kunt bij ons terecht voor een nachtkijker uit elk van deze categorieën.

  1e-, 2e- en 3e generatie-nachtkijkers

  Eerste generatie-nachtkijkers zijn heel gebruiksvriendelijk. Wanneer je grote objecten als gebouwen of boten wilt observeren, of je woning wilt beveiligen, is dit type nachtkijker perfect. Ze versterken het restlicht ongeveer 1000x. Het waargenomen beeld kan vertekening aan de rand geven.

  Nachtkijkers uit de tweede generatie zijn geavanceerder en geven een lichtversterking tot 2000x. Aanvankelijk werd dit type ook alleen gemaakt voor militaire of professionele doeleinden. Ze zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een extra versterker. Het neusje van de zalm zijn de generatie 2+ kijkers, met uitzonderlijk heldere beeldkwaliteit.

  Derde generatie nachtkijkers zijn alleen voor militaire doeleinden bedoeld, en als particulier dus niet te verkrijgen.

  Welke nachtkijker is het meest geschikt?

  Er zijn dus duidelijk verschillen tussen de nachtkijkers in onze shop. Maar wat voor nachtkijker kun je het beste kiezen? Om te beginnen is het verstandig om duidelijk te bepalen waarvoor je de kijker wilt gebruiken. Wil je zeer gedetailleerd kunnen waarnemen of vooral objecten kunnen onderscheiden? Het detectiebereik van een nachtkijker bepaalt hoe scherp je waarneming zal zijn. Los van de kijker zelf is de kwaliteit van het beeld altijd afhankelijk van de omstandigheden. Tijdens een heldere nacht met veel maanlicht zul je beter kunnen waarnemen dan tijdens een bewolkte nacht.

  Nachtkijkers met infrarood

  Let bij een nachtkijker kopen ook op de mogelijkheid om zowel actief als passief waar te kunnen nemen. Actief en passief verwijzen naar het wel of niet gebruiken van infrarood licht. Is de maan achter de wolken of bent u op een locatie zonder restlicht, dan is infrarood licht voor waarneming noodzakelijk. De nachtkijker zendt infraroodgolven uit, die door het onderwerp worden teruggekaatst en weer worden weer opgevangen door de kijker. Vervolgens worden deze omgezet in een waarneembaar beeld. De infraroodverlichting werkt op deze manier als een 'lichtbron', zodat je in totale duisternis kunt waarnemen. Bij de meeste nachtkijkers kunt u het IR licht naar wens aan- en uitzetten. 

  Thermische kijkers

  Er is nog een manier waarop nachtkijkers objecten zichtbaar kunnen maken: thermal imaging. Een thermografische weergave in het infrarood-spectrum wordt aan de hand van elektromagnetische straling gemeten. Mensen en warmbloedige dieren hebben een elektromagnetische straling die gemakkelijk te detecteren is. Thermal imaging-technologie produceert een thermogram waaruit je gemakkelijk temperatuurverschillen kunt aflezen. Hoe warmer het object is, hoe lichter de kleur. Deze technologie wordt vooral gebruikt voor surveillance of voor militaire doeleinden. Ook optimaal bij observatie door mist of rook

  Verschillende typen nachtkijkers

  Je vind in onze shop nachtkijkers van verschillende merken terug. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende typen nachtkijkers. Prominente fabrikanten als ATN, Pulsar, Yukon en Bresser zijn bij ons goed vertegenwoordigd. 

  Interesse? Bel best even voor een afspraak op: 014/619149

 • Help! Heb ik een leesbril nodig?
  8/09/2017

  HELP! HEB IK EEN LEESBRIL NODIG?

  Geleidelijk aan merk je dat kleine lettertjes lezen lastiger wordt: bijsluiters, je gsm, verpakkingen, de menukaart op restaurant,... Allemaal kost het plots veel meer inspanning. Hoe komt dit? Is het wel normaal? En vooral, wat kan je er aan doen?!

  Hoe komt dit?

  Bij de geboorte is onze ooglens zeer flexibel, eigenlijk zoals een 'zoom' van een fotocamera. Kinderen kunnen dingen die vlák voor hun oog liggen nog haarscherp zien. Naarmate we ouder worden vermindert deze oorspronkelijke flexibiliteit. Het wordt geleidelijk aan moeilijker om het oog zo in te stellen dat we voorwerpen van dichtbij nog scherp kunnen zien. Dit merken we meestal pas als we moeite krijgen met lezen. Bij de meeste mensen is dat ergens tussen ons 40ste en 45ste levensjaar.

  Vooral als we vermoeid zijn of er is heel weinig omgevingslicht, moet de ooglens zich erg inspannen. 'Je armen worden te kort' bij het lezen. Hetgeen je wilt lezen moet je steeds verder en verder weg houden om het nog te kunnen zien. Dit moeizame lezen gaat meestal gepaard met vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Op dat moment ben je toe aan een leesondersteuning. Dit verschijnsel, waar iedereen ooit mee te maken krijgt, heet leeftijdsverziendheid of presbyopie.

  Wat kan je er aan doen?

  De oplossing voor dit ongemak is een extra leesondersteuning voor dichtbij. Mensen die voorheen nog geen bril hadden, kiezen dan meestal voor een leesbril. Voor wie al een bril droeg -met plus of min glazen- biedt een bril met progressieve/multifocale glazen uitkomst. In de leesbril of 'dubbelzicht' bril wordt een extra positieve sterkte aan de benodigde vertecorrectie van dat oog toegevoegd. De sterkte is uiteraard afhankelijk van de leesafstand en de leeftijd. Ook contactlenzen kunnen mét leesondersteuning.

  Kan je dit vermijden?

  Helaas niet. Presbyopie is een natuurlijk gevolg van het ouder worden. Je kan je ogen hier niet op 'trainen'. Iedereen zal ooit last krijgen voor het lezen, sommige mensen alleen wat jonger dan anderen. 

  Welke leessterkte heb jij nodig? 

  Om erachter te komen welke leessterkte je nodig hebt, ben je van harte welkom voor een gratis oogtest. Onze specialisten staan klaar om je ogen te testen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Geen zorgen dus! Het is een volledig normaal verschijnsel, maar kan wel erg vervelend zijn. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou de beste kijkoplossing is.

 • Hip, kleurrijk & Nederlands: Dutz Eyewear!
  25/08/2017

  HIP, KLEURRIJK & NEDERLANDS: DUTZ EYEWEAR!

  Dutz Eyewear is absoluut uniek! Het merk onderscheidt zich met speelse tweekleurige monturen en is afgewerkt met een Zwitserse coating van de hoogste kwaliteit. Combineer dit alles met een eclectische mix van handgemaakte kunststof monturen en je hebt een echte topper!

  Ook voor kids heeft het merk een hippe en ravot-bestendige collectie! Hieronder vind je al een greep uit de recentste collectie terug, uiteraard uit te proberen bij Optiek Van Gorp!

  Het is de ambitie van de ontwerpers om elk bril een echt feestje te maken... Dat is Dutz Eyewear! Nederland's vrolijkste brillenmerk!

    

    

 • Welke bril past bij wie?
  28/07/2017

  WELKE BRIL PAST BIJ WIE?

  We weten het allemaal: als je een nieuw brilmontuur uitkiest, kies je voor een paar jaar letterlijk een eyecatcher. Daarom is het belangrijk om voor iedereen het perfecte montuur uit  te zoeken. Dat zien we bij Optiek Van Gorp dan ook als een heilige opdracht.

  Hoe weten we welke bril bij wie past? Het begint met een nauwkeurige observatie van het gezicht. Wat voor type gezicht heeft iemand? Hoe staan de ogen? Wat voor neus heeft iemand en wat is de stand van de neus? Heeft iemand een lichte huid of juist niet? Hoe zit het met het haar? Daarnaast kijken we naar de persoon. Wat voor type ben je? Modern? Of eerder zakelijk? Juist wat ingetogen? En we gaan uiteraard in gesprek. Welk type montuur heeft iemand in gedachten? Wat voor werk doet iemand? In de bouw kan een bril meer te verduren krijgen dan wanneer je een kantoorbaan hebt.

  Sommige mensen komen vrij snel tot een keuze, anderen passen eerst wel dertig brillen. Het grappige is dat de meeste klanten bij ons uiteindelijk toch kiezen voor een van de eerste drie brillen die wij hebben uitgezocht. Dat is voor ons een bevestiging dat we de klant goed geobserveerd en aangevoeld hebben. Wat wij wel vaak doen: tussen de opties die we laten zien ook iets tonen waarvan de klant zei die niet te willen. Iemand die bijvoorbeeld zegt: “Niet zo’n dik montuur” toch ook even een steviger montuur laten passen dat hij zelf misschien nooit zou uitkiezen.

  Er zijn allerlei theorieën over wat wel of juist niet past bij een rond, een lang of een vierkant gezicht. Wat ons betreft zijn die veel te strikt. Er zijn wel een aantal regeltjes. Maar het is onzin dat iemand met een rond gezicht geen ronde of ovalen bril mag hebben. Bij Optiek Van Gorp zijn we altijd eerlijk. Als een bril echt niet mooi staat, dan zeggen we dat. “Deze is technisch gezien niet zo mooi.” Dat kunnen we ook uitleggen. Dezelfde bril valt bij de ene perfect en bij de ander totaal niet. Wie dan toch voor die bril kiest, mag ‘m uiteraard kopen. We zeggen er dan wel bij dat de kans op problemen groter is, bijvoorbeeld op afzakken, knellen of gewoon ‘niet lekker zitten’. Wij vinden een bril een te grote aankoop om daar niet eerlijk over te zijn.

  De laatste jaren veranderen de collecties veel sneller dan eerst. Wij volgen allemaal de modebladen op de voet, kijken wat er op beurzen gebeurt en volgen wat beroemdheden dragen. En dan is het onze uitdaging om naast een ingetogen collectie ook de trends zo snel mogelijk in de winkel te hebben. Veel mensen in Beerse en omgeving weten juist daarom de weg naar onze winkel te vinden.

  Dus wees welkom!

 • Ray Ban x Scuderia Ferrari Limited Collection
  21/07/2017

  RAY BAN X SCUDERIA FERRARI LIMITED COLLECTION

  Tijdloosheid, authenticiteit en vrijheid van meningsuiting zijn maar enkele van de core values van Ray Ban - al jarenlang dé naam op vlak van (zonne)brillen.

  Sinds vorige zomer is Ray Ban (in plaats van Oakley) de nieuwe partner van Formule 1 team Scuderia Ferrari. Verschillende bestaande Ray-Ban modellen zijn nu als limited edition te verkrijgen in de rode Ferrari-kleur. Je hoeft zelfs geen Formule 1 fan te zijn om één van deze stuks te dragen! 

    

  Deze exclusieve collectie is te verkrijgen bij Optiek Van Gorp. Zolang de voorraad strekt.
 • Openingsuren tijdens de zomervakantie
  14/07/2017

  OPENINGSUREN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

  Optiek Van Gorp sluit niet tijdens de vakantieperiode. Je kan dus heel de zomer lang bij ons terecht! Zelf gaan we afwisselend er even tussenuit waardoor we (met dank aan het fantastische team!) doorlopend open kunnen blijven. De gewone openingsuren blijven gelden.

  Enkel op maandag 14 augustus en feestdagen 21 juli en 15 augustus zullen we gesloten zijn. 

 • Zomerse Solden
  7/07/2017

  ZOMERSE SOLDEN

  De solden staan voor de deur! Nog een nieuwe zonnebril voor je op reis vertrekt of reservebril voor in de wagen? Kom nu langs in de winkel!

  ZOMERSOLDEN

  Het is weer zover! Vanaf zaterdag 1 juli kan je de hele maand lang genieten van kortingen tot 40% op geselecteerde zonnebrillen*.
  Ook voor de allerkleinsten zijn er flexibele en kleurrijke kinderzonnebrillen te koop. Een goede bescherming tegen de zon en perfect om mee te spelen!

  RAY-BAN ZOMERACTIE

  Bovendien geniet je nog steeds van onze Ray-Ban Actie = glazen gratis* bij aankoop van een Ray-Ban zonnebril op sterkte. Vraag ernaar in de winkel.Kom zeker eens langs, wij helpen je met plezier verder!
  *Voorwaarden in de winkel

Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips