Chanel Lente/Zomer 2019: De revival van de Chain' brilketting

Chanel Lente/Zomer 2019: De revival van de Chain' brilketting

Geschreven op 28/02/2019

De brilketting is al even terug van weggeweest, steeds vaker wordt ze ook stijlvol naar voor gedragen zoals een échte ketting. In de lente/zomer collectie 2019 pakt Chanel het op een compleet vernieuwende manier aan. Opvallende schakels, fijne goud of zilverkleurig of helemaal op maat van de bijhorende bril. 

Vintage Chain

Inspiratie voor de nieuwe lente-collectie haalde het modehuis uit zijn rijk verleden. De oorsprong van de Chanel Chains dateert terug naar de beginjaren: Gabrielle Chanel drapeerde haar parelketting over haar schouders.

De eerste 'Chanel Chain'- zonnebrillen doken op tijdens Parijse Fashion Week in 1992. Die vintage, nineties stijl werd nu in een modern jasje gegoten. Zowel verfijnde oversized vormen als echte statement zonneschermen staan centraal in de nieuwste zomercollectie.

Absolute Chain & Secret Chain

De Chanel Chain brillen & zonnebrillen voor 2019 zijn ingedeeld in 2 thema’s. Enerzijds is er de ‘Absolute Chain’ collectie waar de brillenketting mag opvallen, anderzijds is er de ‘Secret Chain’ reeks. Bij die laatste zit het schakelaccent verhuld bovenaan de montuur of gaat het slechts om een subtiel detail.

De ‘Absolute Chain’ brillen beschikken over een simplistische, elegante ketting in zilver of goudkleurig metaal met het CC-logo. Voor de echte Chanel-liefhebbers komen sommige brillen en zonnebrillen met een schitterende driedubbele brillenketting met zowel een metalen schakel, lederen doorvlochten schakel en een parelketting. In beide gevallen is de brillenketting heel gemakkelijk af te halen en weg te bergen in een bijhorend etui. Je kan hem bovendien ook als gewone ketting dragen zonder de bril.

» Meer blogitems
Naar de webshop

In onze webshop kunt u terecht voor contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen, verrekijkers, nachtkijkers en schietbrillen.

NAAR DE WEBSHOP

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste aanbiedingen, nieuws & tips